Šonedēļ autosportā supersprints un folkreiss

 
18.maijs 2012 8:57

Šajā nedēļas nogalē Latvijas autosportā tiek uzsāktas divas tautas sporta sērijas: rallijam radniecīgais supersprints un krosam līdzīgais folkreiss.

Freko ralllija supersprinta sezona sestdien startēs ar pirmo posmu Smiltenē, Tepera trasē, bet LAF Folkreisa Vasaras kausa pirmais posms notiks sestdien Ventspils pusē, Popes autotrasē.

Supersprints ir standartauto dalībnieku cīņas aptuveni trīs kilometrus garā ātrumposmā. Sestdien šis posms izveidots Tepera kompleksa autokrosa trasē, savienojumā ar citām teritorijas daļām. Dalībniekiem, startējot pa vienam, jāveic trīs braucieni uz laiku, bet braucienu punktu summa nosaka klašu uzvarētājus.

Smiltenes sacīkstei šobrīd pieteikušies vairāk nekā 60 dalībnieki. Spēkošanās notiks astoņās automašīnu klasēs un U18 jauniešu ieskaitē. Uz starta var stāties kā standarta automašīnas, tā sportam – rallijam, krosam – sagatavota tehnika. Sacensību sākums skatītājiem – pl.11:30. Informācija: laf.lv, 4rati.lv, standartauto.lv.

Popes autotrasē sestdien pl.10:00 sāksies pirmais no sešiem šīs vasaras folkreisa cīniņiem. Sacīkstei pieteikušies aptuveni 30 dalībnieki. Arī šogad braucienu formula palikusi nemainīga: vispirms sportisti aizvadīs kopējā starta cīņas kvalifikācijas grupās, bet dienas beigās galīgo pozīciju sadalījumu noteiks finālbraucieni. Šogad nav mainīta arī fiksētā automašīnu iegādes summa – 950 eiro. Par šo summu jebkurš – skatītājs, konkurents – var iegādāties jebkuru no startējošajām automašīnām un jau nākamajā posmā stāties pats uz starta. Noteikumi paredz, ka auto īpašnieks nedrīkst atteikties no darījuma. Vairāk informācijas: autocross.lv.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti