Folkreisa cīņās uzvar Rūdolfs Bogens

 
21.maijs 2012 12:23

Popes autotrasē sestdien uzvaru LAF Folkreisa Vasaras kausa pirmajā posmā 27 dalībnieku konkurencē guva Rūdolfs Bogens, aiz sevis atstājot smagā cīņā pjedestālu dalījušo kompāniju – Ermīnu Vācieti, Sandi Džeriņu un Raivi Riekstiņu.

Komandu kausā pirmā – Autosporta Nākotne (Bogens, Džeriņš, Rihards Dainis). Labākais juniors – Džeriņš. Krosa klasē ātrākais – Sandis Žebeks, aiz sevis atstājot Nauri Reinfeldu un Rolandu Naudiņu.
Kvalifikācijas līderi bija Bogens, Dainis, Vācietis un Jānis Mētra (Jelgava), kuri visi uzvarēja pirmās divas no trim kvalifikācijām. Trešās kvalifikācijas uzvaras padevās Dainim un Bogenam, kuri arī guva pirmās starta vietas A finālā.

Fināls noritēja ar sportiski aizraujošām, taču ļoti korektām cīņām. Bogena līderpozīcija šaubas neradīja un viņš uzvarēja ļoti pārliecinoši. Nākamās pozīcijas tika sadalītas skarbā cīņā. Riekstiņš ilgu laiku pretendēja uz otro vietu, taču cīņā ar Vācieti pieļāva kļūdu un garām tika ne tikai Ermīns, bet arī Džeriņš. Pēc šīs epizodes vadošo pozīciju liktenis bija izlemts, lai gan, par spīti dzesēšanas problēmām, Riekstiņš centās atgūt vismaz kādu no pjedestāla vietām.

Arī par zemākām pozīcijām cīņa bija aizraujoša un Džokera apļa dēļ neprognozējama. Piekto vietu izrāva Ivo Gabrāns, sestais – Reinis Pelēnis.

Neveiksmes piedzīvoja citi favorīti. Pērnā gada Vasaras kausa ieguvējs Renārs Ēķis A finālā iekļuva tikai ar B fināla palīdzību, taču izstājās no piektās vietas degvielas sūkņa defekta dēļ. Kvalifikācijā labi braukušais Mētra izstājās pēdējā aplī no sestās vietas. Pirmās starta vietas īpašnieks Rihards Dainis bija spiests finišēt pēdējais, pa ceļam pazaudējot labo priekšējo riepu.

Junioru iekšējās cīņās vadošās pozīcijas guva Džeriņš, Gabrāns un Pelēnis. Komandu trijniekā – Autosporta Nākotne, Štīm Rally Team (Vācietis, Riekstiņš) un Autocross.lv Folkreisa komanda (Pelēnis, Ēķis, Ints Kravis, kurš izstājās pirmajā kvalifikācijā, atrodoties līderpozīcijā pēdējā aplī).

Krosa klasē dienas vadošie braucēji bija Žebeks, sacensību rīkotājs Kaspars Silenieks un Kaspars Indriksons. Tomēr trešajā kvalifikācijā motora defektu piedzīvoja Silenieks, kā rezultātā zaudēta ne tikai šī cīņa, bet arī starts nākamnedēļ Mūsā. Zem sitiena cīņa arī Latvijas čempionāta nākamajā posmā Brenguļos. Finālā uzreiz pēc starta izstājās arī Indriksons. Līdz ar to pjedestālu sagrāba pārējie atlikušie dalībnieki – Žebeks, Reinfelds un Naudiņš.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti