Eiropas autokrosa čempionāts Mūsā sasniedzis jaunu rekordu

 
22.maijs 2012 10:20

Latvijas Nacionālajā sporta bāzē, sporta kompleksā Mūsa 26. un 27. maijā notiks Baltijā lielākie autosporta svētki – Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms.

2012. gadā sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords, kas ievērojami pārsniedz 2009. gada rekordu. Tik liels dalībnieku skaita pieaugums apliecina Latvijas posma popularitāti Eiropas autokrosā, kā arī sola aizraujošu autosporta nedēļas nogali skatītājiem.

Eiropas autokrosa čempionāta 2. posmam, kas norisināsies Mūsas trasē, pieteikušies 96 sportisti no 14 valstīm, kas iepriekšējo dalībnieku skaita rekordu pārsniedz par 19 sportistiem. Daļēji šo jauno rekordu var izskaidrot ar to, ka šogad Nacionālajā kausā B-600 bagijus ir aizstājusi daudzskaitlīgā salonautomašīnu klase ar dzinēju tilpumu līdz diviem litriem. Taču patīkams pārsteigums ir arī FIA Eiropas autokrosa čempionāta un FIA Junioru kausa dalībnieku skaita pieaugums. Arī šo klašu kopējais skaits ir palielinājies par 8 sportistiem. Interesanti, ka Eiropas autokrosa čempionāta 1. posmā, Francijā dalībnieku skaits nebija tik liels, kas nozīmē, ka daudzi sportisti vēlas startēt tieši Mūsā, lai arī neplāno startēt pārējos čempionāta posmos.

Turbo pilnpiedziņas salonautomašīnu klasei "Touring Autocross" ir pieteikušies sešpadsmit dalībnieki, kuru vidū, faktiski pirmo reizi Mūsas posma vēsturē, nav neviena Latvijas sportista. Toties pārsteigumu ir sarūpējuši igauņi – sacensībām pieteikusies "Reinsalu Sport" komanda ar trīs automašīnām un pašu leģendāro Valduru Reinsalū priekšgalā. Savukārt Latvijas sportistu atbalstītājiem un salonautomašīnu cienītajiem būs par ko fanot Nacionālā kausa sacensībās – no sešpadsmit dalībniekiem tikai nepilna trešdaļa nebūs latvieši.

Nenoliedzami aizraujošas būs abas Eiropas čempionāta bagiju klases – Supper Buggy un Buggy 1600. Abās uz starta redzēsim gan spēcīgākos Eiropas autokrosa meistarus, gan Latvijas sportistus. Startam abās šajās klasēs pieteikušies vairāk kā divdesmit dalībnieki, kas nozīmē, ka arī šīs klases dalībniekiem būs A un B fināli.

Mazāk populāra ir FIA Junioru kausa izcīņa – tajā uz starta stāsies vienpadsmit dalībnieki, starp kuriem nav neviena latvieša. Skaita un rezultātu ziņā tajā viennozīmīgi dominē čehi. Savukārt Latvijas mazos autokrosistus būs iespējams redzēt īpašā Beta bagiju paraugsacīkstē. Šī būs pirmā iespēja, kad mazajiem "ķipariem" tiks dota iespēja izbaudīt Eiropas čempionāta atmosfēru un vairāku tūkstošu skatītāju uzmanību.

Plašāku informāciju par FIA Eiropas čempionāta autokrosā 2. posmu iespējams atrast Mūsas sporta kompleksa mājas lapā www.musa.lv. Savukārt biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 9

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti