Rallijsprintā «Gulbis 2012» ātrākie Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks

 
2.jūlijs 2012 9:59

Tradicionālais augusta sākumā jau 38.gadu notiekošais Gulbenes rallijsprints „Gulbis” šovasar tika mainījis gan sacensības laiku, gan vietu un norisinājās jūnija pēdējā sestdienā Cesvaines pusē.

„Gulbis 2012” vienlaikus bija gan Latvijas rallijsprinta čempionāta 5.posms, gan Igaunijas „E-cup” kausa izcīņas 3.posms.
Veiksmīgā ātrumposmu izvēle un ērtais sacensību formāts uz Cesvaines pusi atveda vairāk nekā 70 ekipāžas.

Par to, ka trase nebija vienkārša, liecina arī izstājušos ekipāžu skaits – finišu nesasniedza 14 ekipāžas.

Jau pirmajā ātrumposmā tika saņemta ziņa par to, ka dīķī sacensība beigusies igauņu V.Nuuter/A.Kuprin ekipāžai. Par laimi, pateicoties skatītāju un glābēju operatīvai rīcībai, sportistiem viss beidzās veiksmīgi. Ekipāža piedzīvoja avāriju pirmajā ātrumposmā, pēc kā drošības apsvērumu dēļ tika nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm. Pārbaudes neuzrādīja sportistu veselības problēmas, tāpēc jau drīz Igaunijas sportisti pameta medicīnas iestādi.

Sacensību pēdējā ātrumposmā bija spiests izstāties Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (2 WD open), kuri, ierastā EVO X vietā Cesvainē startējot ar BMW markas automašīnu līdz pat beidzamajam ātrumposmam uzrādīja lielisku rezultātu.

Uzvarot četros ātrumposmos no sešiem, rallijsprintā „Gulbis” ātrākie bija 4 WD open klases ieskaitē startējušie Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Gan klasē, gan kopvērtējumā otrie – Dmitrijs Tagirovs ar Annu Zaveršinsku, trešā vieta Jāņa Feldmaņa/Anrija Jesses ekipāžai.

2WD open klasē pēc Vorobjova un igauņu Ahu ekipāžu izstāšanās klases līderu godā nokļuva Jānis Berķis/Edgars Čerporjus, Ralfam Sirmacim ar Māri Kulšu finišējot vien 0,77 sekundes aiz viņiem, treši - igauņi A.Vahi/A.Ivask.

Rallijsprinta 4 WD ieskaitē uzvarēja J. Patmalnieks/ R.Ziemelis, otrie Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs, 3. vieta M.un J.Bičku ekipāžai.

1600 klasē Cesvainē pirmie Igaunijas pārstāvji R.Uustulnd/I.Kuusk ar Ford Fiesta R2, otrie J.Veilands/M.Ozoliņš, trešo vietu izcīnīja Kaspars Kaņeps-Kalniņš ar stūrmani Artūru Šiminu.
Rallijsprinta ROAD ieskaitē labākie bija Kaspars Borgs/Andris Pāpe, otrie Vilnis un Zane Freiji, aiz viņiem Elmārs Tikums/Arnis Modris.

Komandu vērtējumā 1.vieta - PR Racin Team, otrie RJTeam, 3.vietā – Auto Moto.

Visi rallijsprinta „Gulbis 2012” rezultāti - www.autorally.lv

Rallijsprintu „Gulbis 2012” organizē SIA "Gulbenes AUTO-MOTO", atbalsta SIA Vasks, SIA Sendija, SIA Kopa, Vītola izdevniecība, Gulbenes novada pašvaldība.

Īpašs organizatoru paldies par atsaucību Cesvaines novada domei.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti