Latvijas "RE Autoclub" ar divām ekipāžām startēs Pasaules kausa posmā Polijā

 
9.septembris 2012 9:09

Latvijas komanda „RE Autoclub” šīs nedēļas nogalē piedalīsies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa izcīņas posma Polijā – „Baja Poland”, kas piektdien startēs Ščecinā.

„RE Autoclub” krāsas pārstāvēs krievu pilots Aleksandrs Terentjevs juniors kopā ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu, kā arī Krievijas ekipāža Iļja Kuzņecovs/Romans Jelagins.
 
Cīņa par FIA Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma punktiem uz Poliju atvedīs pasaules rallijreida zvaigznes, kuri pārstāv komandas ar milzīgiem budžetiem un iespējām. Ar pirmo un otro numuru „Baja Poland” startēs attiecīgi Dubajas autosportists Halifa al Mutaivejs („Mini All4 Racing”) un francūzis Žans Luī Šlesērs ar īpašo bagiju „Schlesser Original”.
 
 
FIA izcelto dalībnieku pulkā ir arī polis Kšištofs Holovčiks („Mini All4 Racing”), čehs Miroslavs Zapletals („Hummer3 Evo”), kā arī ar „G-Force Proto” sacensībās startējošie Krievijas meistari Boriss Gadasins un Vladimirs Vasiļjevs. Savukārt uzreiz aiz slavenību sešinieka ar daudziem tik laimīgo septīto numuru Polijas bezceļos brauks „RE Autoclub” duets Iļja Kuzņecovs un Romans Jelagins ar „Mitsubishi Pajero Evo”.
 
2012. gada FIA Pasaules kausa izcīņā šis būs sestais no astoņiem posmiem. Pašreiz ir divi izteikti līderi – Al Mutavejs un Šlesērs, kuru kontā ir attiecīgi 107 un 102 punkti. Trešajā vietā ar 60 punktiem atrodas katarietis Nasers al Atija, kurš gan startējis tikai vienu reizi, uzvarot savā dzimtenē notikušajā rallijreidā.
 
„RE Autoclub” pilots Kuzņecovs pašreiz ar 47 punktiem ieņem augsto septīto vietu, bet Latvijas komandas otrs pilots Tonijs Gardemeisters, kurš vairs nav ierindā muguras savainojuma dēļ, ar „Italian Baja” iegūtajiem desmit punktiem atrodas 19. vietā.
„Baja Poland” distances kopgarums plānots apmēram 500 kilometru, no kuriem vairāk nekā puses aizritēs Ščecinas apkārtnē esošajā poligonā. Piektdien tikai prologs, bet sestdien un svētdien pa diviem ātrumposmiem.
 
„Lielākā daļa sacensību notiks poligonā, tādēļ ir pamatotas cerības, ka mums noderēs treniņos Ādažos gūtā pieredze startiem šādos apstākļos,” pirms došanās uz Poliju uzsvēra „RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans. „Nav šaubu, ka Iļjas Kuzņecova un Romana Jelagina mērķis šajā rallijreidā ir cīņa par augstām vietām un Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem. Savukārt otra ekipāža startēs eksperimentālā sastāvā, jo līdz šim Aleksandrs Terentjevs juniors startējis kā sava tēva Aleksandra Terentjeva stūrmanis. Šoreiz Terentjevs jaunākais sēdīsies pie stūres, bet stūrmanis būs pieredzējušais Agris Pētersons.”
 
FIA Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēguma posmi notiks septembra beigās Ēģiptē un novembra pirmajās dienās Portugālē, bet „RE Autoclub” darbība pēc atgriešanās no Polijas pilnībā būs veltīta pašu organizētajam rallijreidam „Riga Baja”, kas šogad notiks no 21. līdz 23. septembrim Jēkabpils, Madonas un Rugāju apkārtnes ceļos. Krievijas čempionāta piektā posma dalībniekiem šis būs daudz nopietnāks pārbaudījums nekā divos iepriekšējos gados, jo trase tiks pagarināta par apmēram 160 kilometriem.
 
„Paralēli startiem rallijreidos un „Riga Baja” organizēšanā „RE Autoclub” jau nākamajam gadam gatavo daudz labāku un spēcīgāku automašīnu mūsu somu pilotam Tonijam Gardemeisteram,” piebilst Elbakjans. „Nav šaubu, ka arī Latvijā notiekošo ralliju daudzajiem skatītājiem arī nākamajā gadā būs iespēja klātienē vērot pieredzējušā somu rallija meistara Gardemeistara startus ar rallijreidam sagatavoto „Mitsubishi”. Vēlreiz novēlu Tonijam ātru un sekmīgu izveseļošanos, lai 2013. gadā varētu īstenot mūsu kopīgos plānus!”.
 
„RE Autoclub” jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicējiem. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām uztic savas sporta mašīnas tieši „RE Autoclub”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti