Roberts Vītols - 2012.gada Latvijas un Baltijas čempions

 
25.septembris 2012 18:07

22. septembrī Igaunijas pilsētā Rapla norisinājās Latvijas čempionāta noslēdzošais un Baltijas čempionāta 5. posms kartingā. Savukārt nākošajā dienā 23. septembrī tajā pašā trasē notika Baltijas čempionāta kartingā 6. noslēdzošais posms.

Provento Racing komanda ar savu jauno talantu Robertu Vītolu protams bija ierindā. Neatstājot nekādu cerību konkurentiem sacensību pirmajā dienā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara Micro Max klasē visos ieskaites braucienos. Sarežģītā un tehniskā Raplas trase pierādīja, ka Latvijas un Baltijas  čempiona titulu Roberts Vītols ir izcīnījijs godam, jo pārsvars pār sekotājiem bija tik iespaidīgas, ka pat Latvijas un Igaunijas tehnisko komisāru pastiprinātā uzmanība mūsu kartinga atbilstību noteikumiem bija prognozējama. Tā kā Provento Racing savu tehniku  sagatavo pēc visaugstākajiem kvalitātes standartiem, par jebkādu neatbilstību noteikumiem nevarēja būt nekādu šaubu, kas arī pierādījās pēc cītīgajām tehniskajām pārbaudēm.
 
 Provento Racing komandas pārstāvja Uģa Vītola komentārs : „ Mūsu uzdevums šājās sacīkstēs bija protams izcīnīt uzvaru, ko arī izdarījām pārliecinoši. Tehniski  sarežģītajā Raplas trasē izcīnīta uzvara  mūsu komandai  ir divkāršs prieks.  Godam izturējām arī tehnisko komisāru, īpaši Latvijas, pastiprināto, es pat teiktu,- uzbrūkošo interesi par mūsu tehniku, līdz pat vēlmei atvērt motora plombes, ko noplombējis pats Rotax dīleris. Kaut kas tāds sen nebija pieredzēts, kas liek domāt, ka iespējams, kādam mūsu spilgtais  sniegums  nav pa prātam ar iespējamo teoriju,  ka tik pārliecinoši nevar  uzvarēt godīgā ceļā. Mūsu komandai šīs pēcfiniša aktivitātes likās amizantas, savukārt likām vilties tiem, kas domāja, ka mūsu tehnika neatbilst noteikumiem.”
 
Svētdien, 23.septembrī,  6. noslēdzošajā Baltijas čempionāta posmā uz starta stājāmies jau ar abu čempionātu augstākajiem tituliem kabatā.
  Uģis Vītols: „ Šajās beidzamajā šīs sezonas sacīkstēs, kurās nekas vairs neizšķīrās,  atļāvāmies neuzstādīt nekādus uzdevumus un braukt treniņa režīmā. Vai nu rīta treniņu laikā notikusī nejaušā sadursme, kurā cieta kartinga riteņu ģeometrija, vai nu drosmīgie eksperimenti ar riepu spiedieniem slapjajā laikā, vai finālā Robertam neuzvilktais lietus kombinezons, vai arī vispārējais atslābums par lieliski nobraukto sezonu, ļāva beidzot pie ilgi kārotās uzvaras tikt Kristiānam Rihteram ar ko arī viņu apsveicam. Tikai īsta cīņa šodien tā arī izpalika..  ”
 

 Ar izcīnītajiem Latvijas čempiona un Baltijas čempiona tituliem komandas Provento Racing braucējs 10 gadīgais Roberts Vītols pārliecinoši noslēdz sezonu un komanda jau sāk gatavoties 2013.gada  sezonas startiem  nākamajā Mini Max klasē, kas sola interesantas un spraigas cīņas gan Latvijas trasēs, gan ārzemēs.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti