Rallijsprinta Latvijas čempioni

 
3.oktobris 2012 16:03

Par Latvijas rallijsprinta čempioniem 2012. gadā kļuvuši Elmārs Tikums/Arnis Modris (Road klase), Raivja Ozoliņa ekipāža (1600), Jāņa Patmalnieka ekipāža (4WD), Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs (2WD Open) un Mārtiņš un Andris Skakauski (4WD Open).

Par labāko junioru kļuvis Ralfs Sirmacis, par labāko komandu – www. rjteam.lv. Uzvarētāji tika noskaidroti Latvijas čempionāta pēdējā posmā rallijsprintā „Latvija 2012”.
Rallijsprinta sezonas intriga izdevās lieliska, jo visi Latvijas čempioni bija jānoskaidro pēdējā posmā, kas apliecina, ka cīņas bija īpaši sīvas. Road klasē, piemēram, čempiona titulu izšķīra 0,5 punkti!
Road klasē pēdējā posmā uzvaru guva bijušie čempioni, šīs klases titulētākie sportisti Māris Freibergs/Edgars Trūps. Tomēr, tā kā vienība nestartēja visās sacīkstēs, panākumi deva „tikai” bronzas medaļu. Otro vietu – savu augstāko rezultātu – sasniedza Kaspars Rutulis/Aldis Vitenburgs, tomēr viņi sezonu noslēdza tikai sestajā vietā. Cīņā par čempiontitulu drāma. Līderi pirms šī posma Kaspars Borgs/Andris Pāpe piedzīvoja neveiksmi, posmā gūstot tikai septīto vietu LČ ieskaitē. Lai gan arī Tikums/Modris nebija labākie – trešā vieta, šāda līdervienību rezultātu kombinācija čempiontitulu novirzīja par labu Elmāram Tikumam/Arnim Modrim, kuri sezonu noslēdza ar 62 kopvērtējuma punktiem. Borgs/Pāpe šogad sasnieguši 61,5 punktus!
Dramatiska situācija arī 1600 klasē. Cīņas karstumā desmit minūšu sodu nopelnīja kopvērtējuma līderi Raivis Ozoliņš/Didzis Meiers. Šāds laika apjoms klāt pie rezultāta faktiski padarīja bezcerīgu cīņu par uzvaru pēdējā posmā un arī kopvērtējumā. Taču pēdējā ātrumposmā motora defektu piedzīvoja Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks, kuriem līdz ar līderu kļūdu čempionu tituls bija rokas stiepiena attālumā! Rezultātā Ozoliņš/Meiers laimīgi varēja svinēt čempiona titula iegūšanu. Bronza šajā klasē Kasparam Kaņepam-Kalniņam/Artūram Šiminam. Ekipāža no sezonas astoņiem posmiem startēja piecos, gūstot četras uzvaras un otro vietu. Šķiet, tikai izlaistais sezonas sākums vienībai atņēmis drošu čempiontitulu.
4WD klasē Jāņa Patmalnieka/Rolanda Ziemeļa ekipāžas uzdevums bija sasniegt finišu un nepiedzīvot kļūdas vai neveiksmes. Pēdējā posmā piekāpjoties galvenajiem konkurentiem Edgaram Enkuram/Ainaram Jankovičam čempiontituls tika nodrošināts pārliecinoši. Aiz abām ekipāžām kopvērtējumā trešā vieta Rimanta Kalniņa/Jāņa Siliņa vienībai.
Tā kā Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs jau bija nodrošinājuši lielā rallija Latvijas čempionu titulu, duets startēja rallijsprinta ieskaitē, kurā līdz titulam vēl bija jāsper formāls izšķirošais solis. Tas tika izdarīts ar uzvaru un Sirmacis/Kulšs pierādījuši savu pārākumu šogad gan rallijā, gan rallijsprintā. Bronza klasē – Ata Bruņinieka ekipāžai.
Pēdējā posma „nagla” bija rallijsprinta ātrākās klases 4WD Open čempiontitula dalīšana, kurā iesaistījās trīs ekipāžas. Mārtiņš un Andris Skakauski uzvarēja pēdējā posmā un arī čempionātā. Sudraba medaļu sasniedza klases līderpozīciju sezonas laikā turējušie Edijs un Kārlis Bergmaņi, savukārt pelnīta bronza Ginta Bremzes/Toma Freiberga ekipāžai.
Junioru kausā Ralfs Sirmacis pirmo vietu apstiprināja ar uzvaru. Otrais – šogad strauji progresējušais un OKartes Autosporta Akadēmijā uzvarējušais Emīls Blūms. Trešais – Ēriks Ozoliņš.
Komandu cīņā pirmā vieta www. rjteam.lv vienībai, kuru pārstāvēja Raivis Ozoliņš, Edgars Enkurs un Kaspars Brencis.
Rallijsprinta absolūtajā vērtējumā, ieskaitot arī dalībniekus, kuri nestartēja Latvijas čempionāta ieskaitē, uzvaru guva Kaspara Šimkus/Gata Veilanda ekipāža, pārspējot brāļus Skakauskus un Bremzi/Freibergu.

FOTO:

Raimonds Volonts 

Trasē Mārtiņš un Andris Skakauski.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti