Feldmanis/Jesse – ātrākie latvieši

 
16.oktobris 2012 9:38

Kā jau katru rudeni, arī pagājušās nedēļas nogalē uz Sāremā salu Igaunijā devās gandrīz pusotra simta ekipāžu no Baltijas valstīm, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, lai ar tradicionālo Saaremaa Rally noslēgtu 2012. gada rallija sezonu.

Lai gan Sāremā rallijs notiek jau 45. gadu, un šie ātrumposmi, šķiet, ir zināmi vairumam braucēju, katru gadu tas tomēr ir savādāks. Arī šogad spēcīgās lietavas vairāku dienu garumā bija būtiski mainījušas jau tā sarežģīto ātrumposmu segumu.

Latviju Igaunijā pārstāvēja 12 ekipāžas, tostarp arī Latvijas rallija čempionāta šī gada pēdējā posma, rallija „Latvija” uzvarētāji Jānis Feldmanis un Anrijs Jesse.

Feldmanis atzīst, ka šogad uz Sāremā tika braukts ar mērķi iekļūt labāko pieciniekā. Tas arī, visticamāk, būtu izdevies, ja ne zaudētās apmēram 10 sekundes, kad trasē tika panākta Jāņa Vorobjova ekipāža. Viņu automašīnas sasistā riepa bija sākusi gruzdēt, dūmi aizsedza ceļu, būtiski samazinot redzamību un braukt bija iespējams tikai vadoties pēc stenogrammas. Rallija finišā Jānim Feldmanim līdz kopvērtējuma piektajai vietai pietrūka 5 sekundes.

„Prieks par to, ka mūsu ātrums ir pieaudzis – ja pagājušajā gadā rallija līderim zaudējām gandrīz divas minūtes, šogad atpaliekam vairs tikai par vienu”, atzīst Feldmanis.

Par to, ka rallijs bija patiešām grūts un prasīja no sportistiem gana lielu meistarību, liecina arī fakts, ka no 142 startējušajām ekipāžām rallija finišu nesasniedza 55 dalībnieki!

Uzvaru Saaremaa Rally absolūtajā vērtējumā izcīnīja kļuva Krievijas ekipāža Aleksejs Lukjanuks ar stūrmani Alekseju Arnautovu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti