Montekarlo startē 25. janvārī(+ foto)

 
4.janvāris 2013 11:55

Latvijas komanda „RE Autoclub” sadarbībā ar Krievijas „Nart Time” ar četrām ekipāžām startēs šī gada 25. janvārī – 1. februārī notiekošajā Montekarlo vēsturiskajā rallijā.

 Visas automašīnas – trīs „Moskvitch 408” un viens „Triumph TR4 A IRS” – startam tiek sagatavotas Latvijas autosporta komandas „RE Autoclub” darbnīcā Rīgā.

Montekarlo vēsturiskais rallijs notiks jau 16. reizi. Paredzams, ka tajā startēs 314 ekipāžu ar vēsturiskajām automašīnām. „RE Autoclub” jau 2012. gadā debitēja šajā rallijā ar īpaši sagatavoto „Moskvitch 408”, ekipāžai Roberts Elbakjans/Aleksandrs Terentjevs juniors sekmīgi sasniedzot finišu. Distancē gūtās atziņas tiek izmantotas mašīnu uzlabošanas procesā.

Pirmās ekipāžas gods tiks uzticēts pieredzējušajiem Krievijas autosportistiem Ruslanam Misikovam un Konstantīnam Žiļcovam (starta nr.231). Montekarlo vēsturiskajā rallijā startēs arī Andrejs Dmitrijevs/Vladimirs Demjaņenko (nr.234), (PSRS izlases vadošais stūrmanis), Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors (nr.229). Ātrās tehniskās palīdzības mašīnas lomu pildīs Roberts Elbakjans un Edgars Trūps (nr.237).

„Automašīnām esam veikuši ievērojamus uzlabojumus – palielināta dzinēja jauda, aizmugures tilta bloķējošie reduktori, īpaši piestrādāts pie piekares un mašīnas stabilitātes. 22. janvārī visas automašīnas tiks nogādātas uz starta vietu - Barselonu. Komanda izvēlējusies sarežģītāko ceļu līdz rallija kopīgajai starta vietai, kā arī noteikuši maksimālo vidējo ātrumu. Rezultātu aprēķināšanā tiek ņemta vērā māka uzturēt šo iepriekš izvēlēto vidējo ātrumu. Šajā reizē būsim gatavi daudz sekmīgāk pārvarēt visas grūtības, arī kalnu šauros un sniegotos ceļus.” informē „RE Autoclub” direktors Roberts Elbakjans.

Vēl pirms Montekarlo vēsturiskā rallija Žiļcovs, kurš FIA Pasaules kausa izcīņas 2012.gada kopvērtējumā ar francūzi Žanu Luī Šlesēru izcīnīja augsto trešo vietu, kopā ar savu tautieti Leonīdu Novicki startēs tradicionālajā Dakāras rallijreidā, kas 2013. gada 5. – 20. janvārī notiks Dienvidamerikas valstu – Peru, Argentīnas un Čīles – ceļos. Novickis/Žiļcovs šajā rallijreidā pārstāvēs „Monster Energy X-Raid” komandu, trasē dodoties ar „All4 Racing Mini”. Žiļcovam šis būs piektais Dakāras rallijreids.

Video par „RE Autoclub” dalību vēsturiskajā Montekarlo rallijā: http://www.youtube.com/watch?v=6WQ5MpaQoHE

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti