Sākas jaunā sezona(+ foto)

 
16.februāris 2013 13:04

Ar pirmo sacīksti Viļņā Plytine kartodromā šodien, 16.februārī, sākas jaunā Openkart amatieru kartinga sezona. Šī būs amatieru kustības septītā sezona.

Jauno sezonu iezīmēs arī vairākas būtiskas izmaiņas sacensību nolikumā ar mērķi tās padarīt aizraujošākas ikvienam, kam tuvs ir amatieru autosports.

Lielākās pārmaiņas būs atgriešanās pie vienas līgas sacensībām  - kā tas bija Openkart pirmajās sezonās. Plānots, ka šādā veidā katra sacīkste spēs pulcēt lielāku dalībnieku skaitu un palielināt konkurenci, kas ir galvenais amatieru autosporta mērķis. Otrkārt  - tiks atjaunotas komandu LeMans tipa sprinta sacensības. Plānots, ka kopējais sacensību skaits šogad būs nedaudz mazāks, proti, 31 sacīkste, kas notiks ne tikai visās Latvijas īres kartinga trasēs, bet arī Lietuvā un Igaunijā, kas ir kā saldais ēdiens īres kartinga lietpratējiem.

Bijušās B līgas vietā šogad ir izveidots Izaicinājuma kauss, kas gan notiek vienā ieskaitē ar pamatsacensībām. Izaicinājuma kausā piedalīsies visi, kas līdz šim ar skaļiem panākumiem vēl nevar lepoties, un tas domāts iesācēju un progresējošo braucēju motivācijai. Izmaiņas arī skārušas komandu ieskaiti un punktu sistēmu.

Pēc sacīkstes Viļņā nākamie divi posmi notiks Rīgas telpu trasēs – 28.februārī GoPlanet kartinga hallē, bet divas nedēļas vēlāk 14.martā Ātruma Cilts kartinga hallē Biķerniekos. Pēc tam atkal izbraukuma posms, šoreiz uz Tallinu Triobet kardikeskus telpu trasi, kas jau ilgu laiku Openkart pieredzējušo braucēju vidū tiek raksturota kā labākā telpu trase Baltijas valstīs. Svaigā gaisā Openkart atgriezīsies aprīļa sākumā, kad beigsies ziema, ar 5.posmu Sporta kompleksā 333.

2012.gadā par sesto Openkart čempionu kļuva iepriekšējās sezonas vicečempions Raivis Kirilovs, turklāt titulu izcīnīja ļoti pārliecinoši, viņš arī janvārī pārspēja visus labākos braucējus un izcīnīja Openkart ceļojošo kausu. Savukārt B līgā jau trešo gadu pēc kārtas triumfēja Ivars Strencis. Labākais jaunpienācējs pērn bija Ruslans Ivanovs.

Kopumā 2012.gadā Openkart sacensībās piedalījās apmēram 130 dalībnieki, bet visā Openkart sešu gadu ilgajā vēsturē to skaits tuvojas 300. Jāatzīmē 2011.gada čempiona Zinta Grandberga sasniegums, kurš ir piedalījies visās 99 Elites līgas sacensībās, kā arī Iveta Grandberga, kura laiku pa laikam spēj kāpt uz goda pjedestāla, pierādot, ka nav nekādu šķēršļu, lai arī meitenes labi un ātri brauktu.

Openkart amatieru kustība tika izveidota 2007.gada februārī, bet tās pirmsākumi meklējami vēl pirms septiņiem gadiem. Sacensības organizē biedrība “Kartinga attīstības centrs”. Interesenti, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus vispieejamākajā no autosporta veidiem un pavadīt laiku lieliskā un draudzīgā atmosfērā, imformāciju par sacensībām var iegūt Openkart mājas lapā www.openkart.lv .

Uldis Galdiņš
Openkart amatieru kartinga kustība


 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti