106 ekipāžas no septiņām valstīm

 
20.februāris 2013 10:14

Tradicionālais ziemas rallijs Sarma, kas ir viens no vecākajiem rallijiem Baltijā, ir guvis neiedomājamu lielu sportistu atsaucību. Rallija nedēļas sākumā rallijam pieteikušies 106 sportistu ekipāžas no septiņām valstīm.

Šis, lai arī nav rallija Sarma rekords, ir ievērojams sasniegums un apliecinājums tradīcijām bagātākā rallija popularitātei Baltijā un ārpus tās.

Rallijam Sarma 2013, kuram starts tiks dots 23. februāra pēcpusdienā, vienlaikus ir Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu posms, Latvijas rallijsprinta čempionāta posms, kā arī Ziemeļeiropas zonas rallija čempionāta un Baltijas ziemas kausa posms. Dalību tajā ir pieteikuši sportisti no septiņām valstīm – visām trijām Baltijas valstīm, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Rallijs Sarma 2013 ir šī gada ziemas rallija sezonas noslēdzošais rallijs Baltijā, kas visus rallija dalībniekus un skatītājus, kā gandrīz katru gadu, lutinās ar īstām ziemas ainavām un īstu ziemas ralliju. Šobrīd laika prognozes liecina, ka rallija Sarma laikā – 23. un 24. februārī – ir gaidāms saulains laiks ar mērenu salu.

Organizatori rallija dalībniekiem ir sagatavojuši lieliskus ātrumposmus. To burvību galvenokārt varēs izbaudīt sportisti, taču arī skatītājiem ir sagatavoti daudz skatu punkti, ar kuriem var iepazīties trases aprakstā, ko ir iespējams atrast žurnālā AutoEuro, kā arī Latvijas rallija čempionāta oficiālajā mājas lapā autorally.lv, kur iespējams lejupielādēt skatītāju ceļvedi. Savukārt skatītāju ieejas kartes, kas ir derīgas visu ātrumposmu apmeklēšanai, un atsevišķu ātrumposmu biļetes, kas attiecīgi maksās 5 un 2 latus, varēs iegādāties ātrumposmu piebraucamajos ceļos. Skatītāju ieejas kartes varēs iegādāties arī rallija centros – pirmajā sacensību dienā Apē un otrajā sacensību dienā Gulbenē.

Rallija Sarma 2013 organizatori izsaka vislielāko pateicību Apes un Gulbenes novadu domēm, kas ir darījuši visu, lai rallijs varētu notikt bez jebkādas aizķeršanās un būtu ievērojami svētki gan sportistiem, gan rallija līdzjutējiem un vietējiem iedzīvotājiem. Tik pat lielu pateicību rallija organizatori izsaka visiem iedzīvotājiem, kuri saprot šī rallija nozīmi ne tikai abu rallija novadu, bet arī kaimiņnovadu tūrisma un biznesa attīstībai, un neliek šķēršļus rallija norisei savu māju un saimniecību tuvumā.

Ar rallija Sarma 2013 dalībnieku pieteikumiem un informāciju skatītājiem var iepazīties mājas lapā www.autorally.lv Savukārt jaunumiem un aktuālitātēm iespējams sekot līdzi rallija Sarma Twitter kontā @RallySarma un Facebook lapā www.fb.com/rallysarma Rallija laikā laikā jaunumus, finiša intervijas un rezultātus būs iespējams dzirdēt, klausoties rallija radio – Radio Valmiera.

Ralliju Sarma 2013 atbalsta Gulbenes un Apes novadi, kompānijas "Līvs AM", "Akvedukts", "Sendija", "Lorrynet", "Vasks", "MGM Transport", "Ikteri", "Kopa", "Grūbe-Hidro", "MCD", "Ponsse", "ZDZ", "Alba 5", "Vītolas izdevniecība", "Guard Systems", "Easypoint", "Baltā Pils", "Gulbenes Autobuss", "Michelin" un "Yuasa" akumulatori. Ralliju Sarma 2013 informatīvi atbalsta avīze "Dzirkstele", "4rati.lv", "Radio 101 RŪC", "iAuto" un rallija radio "Radio Valmiera". Rallija oficiālais auto "Kia" no "Kia Automobiles".

Ģirts Avotiņš
Rallija "Sarma 2013" preses sekretārs

Foto - D.Janova 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti