„OKartes Autosporta Akadēmija” uzvar

 
25.februāris 2013 9:51

Latvijas autorallija čempionāta trešais posms – rallijs „Sarma” – noslēdzies ar kārtējo „OKartes Autosporta Akadēmijas” triumfu. Uzvaru vienas ass piedziņas kategorijā izcīnīja Ralfa Sirmača / Māra Kulša ekipāža, bet otrie bija Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis.

Tāpat „OKartes Autosporta Akadēmija” triumfēja arī komandu vērtējumā.

R2 klases rezultāti

Perfektu ralliju Apes un Gulbenes apkārtnē aizvadīja pērnā gada Latvijas čempioni R2 klasē un šī gada čempionāta līderi Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs. Triumfējot deviņos no desmit rallija ātrumposmiem, Sirmacis dienas beigās tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā minūti. Otro pozīciju ieņēma Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis, kurš visu sacīkstes laiku aizvadīja lielisku cīņu ar Nauri Bruņinieku / Edgaru Grīnu. Galu galā pārāks bija Blūms, sāncensi apsteidzot par 21,75 sekundēm.
Ļoti labu sacensību aizvadīja arī „OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandas jaunpienācēji Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs. Piedaloties vien savā otrajā rallijā karjerā, Feldmanis izcīnīja ceturto vietu starp visām startējušajām vienas ass piedziņas automašīnām. Turklāt ar katru ātrumposmu Feldmanis uzlaboja savu sniegumu un pieradīja, ka nākotnē ar viņu būs jārēķinās visiem klases līderiem.
Pēc uzvaras Ralfs Sirmacis, protams, bija priecīgs par paveikto: „Vislielāko paldies vēlos pateikt savai ģimenei, mehāniķiem un arī savam trenerim Ivaram Caunem! Bez viņiem nebūtu iespējams šajā rallijā uzvarēt. Nedēļu pirms rallija aizvadījām testus, kuru laikā sapratām, ka stenogramma jāsastāda nedaudz savādāk. Pēc jaunās stenogrammas braukt ir daudz vienkāršāk, un domāju, ka šis ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pārsvars pār sekotājiem bija tik liels. Tāpat abās dienās izdevās uzķert savu braukšanas ritmu jau no pirmā ātrumposma. Esam aizvadījuši divas lieliskas dienas lieliskos laika apstākļos – rallijā „Sarma” vienmēr ir ļoti patīkami startēt!”
Par sasniegto rezultātu ļoti apmierināts bija arī „OKartes Autosporta Akadēmijas” komandas vadītājs Dainars Dambergs. Viņš aizvadīto sacensību komentēja šādi: „Lielisks sniegums kā komandai, tā arī katrai ekipāžai atsevišķi. Esam tikuši pie kārtējās uzvaras komandu vērtējumā, kā arī pie dubultuzvaras R2 klasē. Ralfs Sirmacis nobrauca lielisku ralliju, un bija pārliecinoši labākais. Čempiona cienīgs sniegums! Esmu priecīgs arī par Emīlu Blūmu – lai arī viņam sacensības neizvērsās, kā iecerēts, viņš saglabāja vēsu prātu un pārāk neriskēja. Pateicoties šādai, pieejai triumfējām komandu vērtējumā. Liels pārsteigums man ir par Kristapu Feldmani – viņš ar katru ātrumposmu uzlaboja savu sniegumu un finišēja ceturtais no 41 dalībnieka, kuri startēja ar vienas ass piedziņas auto. Šis bija lielisks rallijs, un komanda izcīnīja lielisku panākumu. Esam priecīgi!”
Tagad komandai būs ilgāks pārtraukums līdz maija vidum, kad Talsos risināsies Latvijas autorallija čempionāta ceturtais posms. Pārliecinošās līderpozīcijās čempionāta kopvērtējumā R2 grupā ir „OKartes Autosporta Akadēmijas” jaunieši – pirmie ar 47 punktiem ir Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs, bet otrie ir Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis, kuriem ir par četriem punktiem mazāk. Dalītā trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā ir Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs.
OKartes Autosporta Akadēmijas galvenais sponsors ir OKarte. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Labvēļi ir arī Latvijas Automobiļu federācija un Fiesta R2 dīleris Baltic Motorsport Promotion. Tehnisko atbalstu nodrošina Chiptuning.lv, informatīvi palīdz Ātruma Cilts, Go4Speed.lv un Radio 101 Rūc.
Mārtiņš Dzenītis, „OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs

Pārējo klašu rezultātu tabulas pievienojam. Kā redzams Latvijas karodziņu finišā ļoti maz. Tā vien šķiet, ka mūsu nacionālais sporta veids pamazām sāk pārvērsties par „importa preci”.

R4 klases rezultāti


 N4 klases rezultāti

A+ klases rezultāti

2WD klases rezultāti

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti