Folkreisa sezona noslēdzas ar sensāciju

 
4.marts 2013 18:47

Smiltenes posms LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņā sarūpēja šokējošu iznākumu kopvērtējumā – pārliecinošais līderis pirms pēdējā posma Renārs Ēķis piedzīvoja neveiksmi, sezonu noslēdzot trešajā vietā.

Ziemas kausu otro gadu pēc kārtas ieguva Mārtiņš Starks, sasniedzot 68 punktus. Ermīns Vācietis otrais ar 67 punktiem, Ēķim arī 67 punkti – tomēr trešā vieta. Autokrosa kausa piektajā posmā Ints Jeršovs bija pārliecinoši ātrākais.
Folkreisa divu grupu kvalifikācijas izloze vienā grupā sapulcināja gandrīz visus folkreisa līderus – Ēķi, Starku, Ivo Gabrānu, Ritvaru Kārkliņu un citus. Otrā grupā par favorītu bija uzskatāms Vācietis.
Trešajā kvalifikācijā Ēķis piedzīvoja dramatisku neveiksmi – bremzējot pirms starta taisnes skarbā paugura tika norauta aizsargpanna, sabojāta piekare un bija pazudis karteris. Tas nozīmēja viņa sacensību beigas. Tā kā komandas biedri Viesturs Saukāns un Roberts Pelēnis atteicās no starta B finālā Ēķa labā, Renārs, pārripojot pāri starta līnijai, guva 15. vietu un divus punktus. Tas nozīmēja, ka Mārtiņam Starkam nepieciešama vismaz ceturtā vieta, lai sezonu noslēgtu priekšā Ēķim. Lai arī A fināls Starkam nebija vienkāršs, pozīcija tika sasniegta un vajadzīgais viena punkta pārsvars – iegūts.
A finālā pusi brauciena dominēja Artūrs Vecgailis, taču viņu apdzina Vācietis un finišēja pirmais – vienīgais, kurš sezonā guvis divas uzvaras. Šāds rezultāts Ermīnam ļāva izlīdzināt punktu skaitu ar Ēķi un lielāks uzvaru skaits Vācieti pacēla uz kopvērtējuma otro vietu. Tātad visi trīs līderi viena punkta robežās!
Aiz Vācieša finišēja Ivo Gabrāns, bet trešajā vietā – Ritvars Kārkliņš. Kārkliņa rezultāts ar grūtībām palīdzēja pirmajā vietā noturēties Autocross.lv Folkreisa komandai – Gabrāna piesaistīšana Streamline Racing sastāvam gandrīz nesa spilgtu rezultātu visā sezonā.
Ēķa skumjo dienu gaišāku padara fakts, ka Renārs pārliecinoši kļuvis par Junioru kausa ieguvēju.
Krosā astoņu dalībnieku konkurencē Ints Jeršovs šoreiz bija neaizskarams – pārliecinošas uzvaras, bez citu sportistu pretenzijām uz panākumu. A finālā Jānis Dreimanis guva tikpat pārliecinošu otro vietu. Savukārt trešais – Kalvis Tēts, kurš brauciena gaitā piedzīvoja gandrīz visu konkurentu izstāšanos no priekšējām pozīcijām. Tiesa, pats Tēts, neskatoties uz startēšanu ar klasiskās piedziņas VAZ, demonstrēja lielisku ātrumu.
Kopvērtējumā Andis Kļava saglabā līderpozīciju, lai gan amortizatoru problēmas un tehnikas defekts A finālā ļāva pietuvoties Dreimanim – starp abiem vairs tikai seši punkti. Tiesa, LAF Krosa komisijas kausā tikai seriāla vidus – viss turpināsies ar atlikušajiem pieciem posmiem vasarā.
Krosā uz trešo vietu pretendēja arī Dzintars Jakimenko, taču piedzīvoja pusass defektu. Arī Kļava līdz izstāšanās brīdim bija trešais. Jāņa Miščenko dienu sabojāja nemitīgi tehniskie defekti – Jānis tā arī nesakrāja nepieciešamos piecus apļus, lai gūtu posma ieskaiti. Kristaps Ašmanis, kurš turējās aiz Tēta, A fināla beigu daļā iespruka kupenā. Andrejs Lajevskis pretendēja uz pjedestālu, taču izstājās ar tehnikas defektu.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti