Lietus pabojā kartinga sacensības

 
20.maijs 2013 17:00

Sestdien Kandavas kartodromā notika Baltijas kausa pirmā posma un Latvijas čempionāta otrā posma sacensības. Spēcīgā lietus un negaisa dēļ šīs sacīkstes nācās noslēgt ar vairākiem atceltiem finālbraucieniem.


Micro klasē uzvarēja Rimo Katopiks, otrais finišēja Azuols Eiduks, bet trešais palika Karls Markuss Sei.
Raket klasē pirmo vietu izcīnīja Kasparas Vaškelis, otrais Matiass Eriks Rass., bet trešais Vikentsi Toumanovs.
Rotax Mini Max klsē nepārspēts palika Georgs Koss. Otrais finālā Valters Zviedris, bet trešais – Karls Lēsmā.
Rotax Max Junior priekšfinālā viss goda pjedestāls igauņiem – pirmais Juri Vipss, otrais Ralfs Arons, bet trešais Gabriels Dominiks Sergo. Finālā lielisku brauciena otro pusi aizvadīja labākais no Latvijas braucējiem Mārtiņš Sesks, kurš no pēdējām vietām pacēlās uz piekto pozīciju.
Rotax Micro Max klasē uzvaru braucienā guva Gustavs Māliņš, taču pēc sacīkstes tiesneši mainīja viņa rezultātu par apdzīšanu dzelteno karogu zonā. Līdz ar to uzvara tika Leo Cabulim. Māliņš revanšējās finālā, pārliecinoši uzvarot. Savukārt otro vietu smagā cīņā nosargāja Cabulis, aiz sevis atstājot Ričardu Šubecki.
Rotax Max Senior klasē abos braucienos neuzvarams bija igaunis Kairo Kivi. Abas reizes otrais Āvo Talvars, divreiz trešais Remo Rahula.
Rotax Max DD2 klasē uzvaru priekšfinālā izcīnīja Haralds Garkaklis, aiz sevis atstājot lietuvieti Simu Jodvirši un igauni Anti Rammo. Finālbraucienā visu izjauca lietus. Uzvaru sasniedza Konstantīns Calko, kurš sausā trasē ar grūtībām turēja līdzi klases līderiem. Otro vietu guva Rammo, bet trešais – Mārtiņš Steinerts, kuram priekšfināls pēc sadursmes ar Calko noslēdzās ar izstāšanos. Garkaklim finālā nepaveicās, jo lietus neļāva pretoties ātrākajiem konkurentiem. Finālbraucienu klasei nācās pārtraukt pusceļā, jo trasi pārņēma negaiss un tā kļuva neizbraucama. Lai arī bija cerības cīņu turpināt pēc lietus, tas ilgstoši nemitējās un bija skaidrs, ka trases žūšanai laiks vairs neatliks. Tomēr šai klasei finālbrauciens tika ieskaitīts par notikušu, atšķirībā no divām citām ieskaitēm.
Rotax Max Masters DD2 un KZ2+ klasēm apvienotais finālbrauciens bija jāatceļ, jo trase pēc lietus bija noplūdusi. Priekšfinālā Rotax ieskaitē uzvaru guva Anrijs Lembergs, bet par otro vietu līdz pat finišam spēkojās Normunds Staņēvičs un Uldis Timaks. Lai gan Timaks pusi brauciena cieši sekoja Staņēvičam, tikt konkurentam garām Uldim neizdevās.
KZ2+ klasē priekšfinālā uzvarēja lietuvietis Pauļus Paškevičus, sekoja Igns Misevičus un igaunis Kaspars Kallasmā.
Komandu ieskaitē uzvara Steinerts RT vienībai (Steinerts, Zviedris, Artūrs Jansons).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti