Ivanovs pietuvojies pirmajam Latvijas čempiona titulam motokrosa MX1 klasē

 

Foto: Jānis Grīnhofs, iAuto.lv

Nozare.lv | 1.septembris 2013 20:59

Par Latvijas motokrosa čempionāta piektā posma uzvarētājiem MX1 un MX2 klasēs svētdien Cēsīs kļuva Dāvis Ivanovs un Pauls Jonass, aģentūru LETA informēja "MX Moduls" komanda.

Līdz ar to Ivanos jau praktiski nodrošinājis pirmo Latvijas čempiona titulu MX1 klasē viņa karjerā.

Pirmajā braucienā Ivanovs finišēja trešais, piekāpjoties Augustam Justam un Ivo Šteinbergam. Pēdējais gan pēc finiša saņēma 30 sekunžu sodu par dzelteno karogu neievērošanu, tāpēc Ivanovs pacēlās uz otro, bet Šteinbergs noslīdēja uz trešo pozīciju. Vēl viens Ivanova konkurents par Latvijas čempiona titulu Lauris Freibergs bija ceturtais.

Otrajā braucienā Ivanovs neatstāja konkurentiem nekādas cerības, finišā pārspējot otrās vietas īpašnieku A.Justu par 14 sekundēm. Šteinbergs un Freibergs tāpat kā pirmajā braucienā ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Tādējādi Ivanovs izcīnīja uzvaru jau otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas. Tagad kopvērtējumā viņš Šteinbergu apsteidz par 42 punktiem, bet Freibergu - par 44 punktiem.

Pēdējā čempionāta posmā Ķegumā 22.septembrī Ivanovam var pietikt ar finišu vienā braucienā, lai pirmo reizi karjerā kļūtu par Latvijas čempionu MX1 klasē.

"Pirmajā braucienā nekādi netiku garām Ivo. Visādi mēģināju, bet šoreiz nesanāca. Bet Ivo saņēma 30 sekunžu sodu un es veiksmīgi tiku pie otrās vietas. Otrajā braucienā es izcēlu startu un aizbraucu visiem pa priekšu. Kamēr tiku garām atpalicējiem, A.Justs pāris reizes pienāca tuvāk, bet vēlāk atkal atrāvos un uzvarēju diezgan pārliecinoši," citēts Ivanovs.

Tikmēr MX2 klasē svētdien abos braucienos ātrākais bija Pauls Jonass, kurš šogad kļuva par Eiropas čempionu 125 kubikcentimetru klasē. Otrais aiz viņa šoreiz bija Roberts Justs, taču čempiona titulu priekšlaicīgi spēja nodrošināt Andis Valts.

Savukārt kvadru konkurencē par Latvijas čempionu priekšlaicīgi kļuva Edgars Meņģelis, 125 kubikcentimetru konkurencē triumfējis Kristers Drevinskis, sieviešu grupā nepārspēta palikusi Inga Pīlādze, bet blakusvāģu konkurencē uzvarējuši igauņi Margo Sons un Tanels Koivs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti