Latvijas Triāla izlases rezultāti Nāciju kausā Francijā

 
LaMSF | 9.septembris 2013 16:20

Septiņpadsmit komandu konkurencē inter grupā esam izcīnījuši 12.vietu, apsteidzot piecus ļoti spēcīgus konkurentus Slovēniju, Luksemburgu, Dāniju, Portugāli un Kanādu, un tikai nedaudz zaudējot Polijai.

Latvijas komanda teicami finišējusi šī gada Pasaules Valstu komandu čempionātā jeb Nāciju Triālā La Chatre Francijā. Septiņpadsmit komandu konkurencē inter grupā esam izcīnījuši 12.vietu, apsteidzot piecus ļoti spēcīgus konkurentus Slovēniju, Luksemburgu, Dāniju, Portugāli un Kanādu, un tikai nedaudz zaudējot Polijai.

Līdz ar to pasaules Valstu triāla rangu tabulā izcīnām 17.vietu. Iepriekš labākais rezultāts ir 18.vieta 2007.gadā Menas salā.

Šogad TDN piedalījās 23 Valstu komandas, tas ir atkārtots TDN rekords, tikpat komandas bija tikai 2001.gadā La Brese (Francijā, Latvija debitē ar pēdējo vietu) un 2002.gadā Porto (Portugālē apsteidzām Venecuēlu).

Latvijas izlasei pašreiz ir paaudžu maiņas laiks. Uz Franciju komanda aizbrauca ne labākajā un arī nepilnā sastāvā. Taču  Artūrs Grīnfelds (Agarska Triāla Klubs, komandas kapteinis, vienīgais bijis klāt visās 13 Latvijas izlases Nācijās, astoņas reizes komandā, četras reizes kā asistents, un vienu reizi ar lauztu kāju vienkārši kā skatītājs), Kaspars Vērnieks (Mototriāla skola, deviņkārtējs TDN dalībnieks) un Andris Grīnfelds (Agarska Triāla Klubs), kuram šīs bija trešās Nācijas, savu darbu kopā ar komandas asistentu mehāniķi igauni Jaaku Burku (Latvijas komandas sastāvā Menas salā 2007.gadā un asistents 2012.gadā) padarīja, sasniedzot augstāko rādītāju Latvijas triāla vēsturē.

Sacensību trase bija negaidīti smaga. Pēc žūrijas lēmuma pieci posmi tika atviegloti, taču vienalga salīdzinot ar iepriekšējo gadu Šveicē, kā jau tas raksturīgs Francijai, trase bija grūta un vietām bīstama. Jaakam bija krietni jāpastrādā.

Izsakām pateicību un apsveicam mūsu komandu, gan dalībniekus, gan asistentu par uzrādīto rezultātu.

Šogad atkal uzvarētāja laurus plūca Spānija, atstājot otrajā un trešajā vietā angļus un frančus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti