Motošosejas braucēja Veso Kallio triumfs Igaunijā : divas uzvaras un divi trases rekordi! 1

 

Foto: Publicitātes foto

Tāls Meļķis | 13.septembris 2013 5:40

Apvienotajā Latvijas, Igaunijas un Somijas motošosejas sacīkšu čempionātā, kas notika 7.septembrī Igaunijā, auto24RING trasē, Somijas motošosejas sacīkšu zvaigzne Vesa Kallio uzvarēja gan Superstock 600 klasē, gan Superbike klases sacensībās, abās uzstādot jaunus trases apļa laika rekordus.

Neskatoties uz to, ka Kalio šī bija pirmā vizīte pamatīgi atjaunotajā Pērnavas trasē, jau otrajā Superbike klases brauciena  aplī, viņš ieņēma līderpozīcijas un tikai palielināja attālumu no sev sekojošā sāncenša Sami Penna. Aiz abu skandināvu braucēju mugurām notika sīva cīņa par trešo vietu starp Erno Kostamo un Kari Vehniainen. Ātrākais Igauņu motošosejas braucējs Hanno Velt finišēja sestais un nostiprināja savu Igaunijas čempiona titulu. Labākais no latviešu motošosejniekiem bija Garijs Rožkalns, kuram pietika ar septīto vietu, lai uzvarētu Latvijas čempionāta ieskaitē. Andrejs Grīnbergs braucienā ieņēma desmito vietu.

Foto: Publicitātes foto

Arī Superstock 600 klases sacensībās Kallio ieguva līdera pozīcijas un uzstādīja jaunu apļa laika rekordu auto24RING trasē - 1:15.968. Nedaudz vīlušies palika ātrākā Igaunijas braucēja Martins Pärtelpoeg fani, jo braukdams  lielāko sacensības daļu otrajā pozīcijā, viņš pieļāva nelielu kļūdu un palika trešais. Abas Somijas sieviešu motobraucējas Jasmin Sarjos un Kirsi Kainulainen diemžēl izstājās no sacensībām. ‘’Šīs bija visaizraujošākās sacensības manā dzīvē," komentēja Honda CBR 500 Cup monoklases uzvarētājs Karl Pärtelpoeg, Martin Pärtelpoeg brālis. Karls un šīs sezonas klases līderis Mihkel Osula  sacentās visu brauciena laiku,apsteigdami viens otru vairākas reizes.  Finišā viņus šķira tikai 0.099 sekundes ! Allar Jõulu ieņēma trešo vietu.

Foto: Publicitātes foto

Arī blakusvāģu sacensībās tika uzstādīts jauns apļa laika rekords 1:18.459, kuru sasniedza  Petri Makkula / Timo Karttiala (FIN), viņiem sekoja Eero Parm / Pēters Küüt (EST) un Tapio Mustonens / Kim Friman (FIN).

Foto: Publicitātes foto

B 1200 klases sacensībās pirmo un otro vietu ieguva somi Mika Hautala un Joni Leino. Māris Dankerts finišēja augstajā piektajā vietā, apsteidzot septītās vietas ieguvēju Kalvi Margevicu. Gatis Caune noslēdza pirmo desmitu, bet Juris Brinkmanis pirmo piecpadsmitnieku. Bez ieskaites punktiem palika sešpadmitais Guntars Borovskis un Ilmārs Rudzons, kurš cīņā par trešo vietu piedzīvoja kritienu.

Foto: Publicitātes foto

B 600 klasē pirmo vietu pārliecinoši ieguva Jānis Eglītis, kurš apsteidzasomus Aki Valkila un Henry Junkkarinen. Rolands Legzdiņš palika devītais, bet Kalvis Logins (Motoaplis) finišēja 11.vietā.

C klases sacīkšu rezultāti tika noteikti pēc situācijas piektajā aplī. Jau sestajā brauciena aplī avarēja Normunds Lojāns (Motoaplis) un brauciens tika apturēts. Tiesneši lēma braucienu neturpināt, kas  neticamā kārtā ļāva uz trešā pjedestāla pakāpiena kāpt Normundam.Uzvarēja igaunis Aivo Avik, bet ātrākā igauņu sieviešu motošosejas braucēja Anastassia Kovalenko ieguva otro vietu. Dmitrijs Koptenkovs saīsinātajā braucienā palika septītais, bet Venjamins Kuzņecovs – vienpadsmitais.

Foto: Publicitātes foto

Pēdējā sacensību braucienā uz starta izgāja vēsturiskie / Classic sacīkšu motocikli, kas daudzos motošosejas līdzjutējos radīju īstu nostaļģijas vilni. Vairāk nekā 30 leģendāri braucēji, ar ne mazāk leģendāriem motocikliem riņķoja pa trasi. Igauņu motošosejas 80.gadu svinībām par godu trasē devās pat leģendārais Lembit Teesalu, finišēdams augstajā astotajā vietā.

Motošosejas sezona Baltijā lielos vilcienos ir beigusies, atlikšas tikai sacensības Lietuvā, kad asu izjūtu cienītājus 15. septembrī uzņems Kačerginas trase.  

 
Visi komentāri
 
MX 13.septembris 2013 16:33
0 0 Atbildēt

O, nezināju, ka Baltijā kāds ar oranžajiem šosejā brauc! žēl, ka nav musējais.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti