"MotoGP" posmu Itālijā no pirmās starta vietas uzsāks kopvērtējuma līderis Markess

 
Nozare.lv | 15.septembris 2013 11:15

Jaunais spāņu motobraucējs Marks Markess no "Repsol Honda" sestdien triumfēja pasaules motošosejas čempionāta 13.posma - Itālijās "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižajā "MotoGP" klasē.

Pašlaik 20 gadus vecais "Repsol Honda" komandas sportists pirms iepriekšējā posma Lielbritānijā bija izcīnījis uzvaras četrās sacensībās pēc kārtas, bet tagad viņš tika pie sestā "pole position" šosezon.

Otro reizi pēc kārtas kvalifikācijā Markesam sekoja pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" komandas, kurš Lielbritānijā pārtrauca spāņu uzvaru sēriju. Savukārt trešais palika leģendārais itāļu motobraucējs Valentīno Rosi no "Yamaha Factory".

Ceturto ātrāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza "Repsol Honda" pārstāvis Danijs Pedrosa no Spānijas.

Markess šosezon var kļūt par pirmo debitantu, kurš ieguvis titulu, kopš 1978.gada, kad to paveica amerikānis Kenijs Robertss.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 sacīkstēm Markess ir pirmais ar 233 punktiem, bet 30 punktus viņam zaudē Pedrosa. Savukārt Lorenso ir trešais ar 194 punktiem.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti