Superkausa pēdējā posmā pārliecinoši uzvar Karro; par čempionu kļūst Līvs

 
iAuto | 17.septembris 2013 17:30

Superkausa pēdējā posmā aizvadītajā nedēļas nogalē, kur Bērzu mototrasē Saldū uz starta stājās gandrīz visi labākie Baltijas valstu motobraucēji, pārliecinošu uzvaru izcīnīja Matīss Karro. M. Karro palika nepārspēts gan kvalifikācijā, gan visos trīs braucienos, savukārt par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Dāvis Līvs, portālu „iAuto” informēja sacensību rīkotāju pārstāvis Aigars Liepa.

Foto: Publicitātes attēls

Ātrākajā un prestižākajā MX Pro klasē pie starta barjeras stājās trīs pasaules junioru čempioni - Ivo Šteinbergs, Pauls Jonass un M. Karro, kā arī trīskārtējs superkausa čempions Lauris Freibergs, pagājušā gada MX Pro čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis Dāvis Līvs un daudzi citi. Spēcīgo dalībnieku sastāvu papildināja arī divi Igaunijas motokrosa smagsvari Juss Lānso un Gerts Krestinovs.

2. vietu trīs braucienu summā izcīnīja Augusts Justs, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās I. Šteinbergs. Sezonas kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Dāvis Līvs, aiz sevis atstājot komandas biedru Dāvi Ivanovu un I. Šteinbergu.

„Superkausā man bijusi perfekta sezona – trīs starti un visos trijos posmos izcīnīts džekpots. Šīs sezonas starti Latvijā man padevušies perfekti – 15 braucieni un 15 uzvaras,” stāsta M. Karro.

Jauniešu klasē kvalifikācijas sesijā labāko apļa laiku uzrādīja lietuvietis Dovidas Karka, taču finālbraucienos labāki bija pašmāju sportisti. Pirmajā braucienā uzvarēja Jurģis Žukas, 2.vietā finišēja Ralfs Guļevskis, bet 3. vietā – D. Karka. Otrajā braucienā ātrākais bija R. Guļevskis, un šī uzvara viņam nodrošināja arī 1. vietu posma ieskaitē. 2.vieta braucienā un arī posmā ierindojās D. Karka, bet trešais otrajā braucienā finišēja Rihards Bārenis. Saldū uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa J. Žukas, bet 4.vietā palika Uldis Spulle, kuram ar to pietika, lai kļūtu par 2013. gada Superkausa Jauniešu klases čempionu. 2. un 3.vietu sezonas kopvērtējumā izcīnīja D. Karka un J. Žukas.

Junioru klasē pārliecinošas uzvaras abos braucienos izcīnīja Arnolds Sniķers, kuram sīvāko konkurenci izrādīja Rainers Žuks, abas reizes finišējot 2.vietā. 3.vietu posma kopvērtējumā izcīnīja Ģirts Šampiņš, pirmajā braucienā finišējot trešajā, bet otrajā braucienā – 5.vietā. Par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju un Superkausa čempionu kļuva A. Sniķers, 2.vieta kopvērtējumā Kārlim Bitītim, bet trešā Ģ. Šampiņam.

Senioru klasē savu pārākumu pār konkurentiem turpināja demonstrēt Leons Kozlovskis. Abos braucienos savu tuvāko sekotāju Raimondu Baltgalvi viņam izdevās apsteigt par gandrīz 20 sekundēm. 3.vietu posma kopvērtējumā izcīnīja Maksims Komļevs. Sezonas kopvērtējumā triumfēja L. Kozlovskis, kurš palika nepārspēts visos braucienos. 2.vieta pagājušā gada čempionam R. Baltgalvim, bet piektās Superkausa sezonas bronza Senioru klasē – Ivaram Rubīnam.

Kvadru klasē abos braucienos pārliecinoši uzvarēja Edgars Meņģelis. Pirmajā braucienā 2.vietu izcīnīja Ralfs Reinfelds, bet trešajā pozīcijā finišēja Kārlis Bole jaunākais. Otrajā braucienā K. Bole spēja izcīnīt 2.vietu, kas arī posma kopvērtējumā ļāva tikt pie sudraba godalgas. Posmā 3.vieta R. Reinfeldam, kuram otrais brauciens neizdevās tik veiksmīgs kā pirmais. Par ''Kvadru'' klases sezonas čempionu pārliecinoši kļuva E. Meņģelis. 2. un 3.vietu izcīnīja R. Reinfelds un R. Sote.

Komandu ieskaitē pirmo reizi par Superkausa čempioniem kļuva „MX Moduls” komanda, kas kopvērtejuma otrās vietas ieguvējus „Motosports Elkšņi Motokurzeme” sportistus apsteidza par 39 punktiem. 3.vietā ierindojās „MPK Sumata MX”, aiz sevis atstājot „MX Ādaži” un „PureChocolate-ESPA-Vītols” komandu. 

Pēc sacensībām tika rīkota labdarības akcija, lai palīdzētu talantīgajam BMX braucējam Gustavam Pētersīlim, kurš februārī guva smagu traumu. Izsolē tika nodots M. Karro sacensību krekls, kuru pats sportists arī iegādājās, lai G. Pētersīlim nodotu gan naudu, gan arī savu kreklu.

„Izsolē man notika sīva cīņa ar vienu potenciālo pircēju. Gribu viņam izteikt visu cieņu par to, ka viņš vēlējās iegādāties manu kreklu, taču šoreiz biju nolēmis pats to iegādāties un uzdāvināt Gustavam, lai puikam ir prieks un cīņasspars turpmāk,” skaidro M. Karro.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti