Prognozē lielu skatītāju pieplūdumu uz Ķegumā gaidāmo Nāciju kausu (+ video)

 
Nozare.lv | 3.oktobris 2013 11:22

Organizatori pagaidām neprognozē, cik daudz skatītāju nākamgad apmeklēs Ķegumā plānoto Nāciju kausu motokrosā, tomēr skaidrs, ka cilvēku pieplūdums būs milzīgs, uzskata "Baltijas Kausa fonda" direktors Salvis Freimanis.

Matīss Karro Ķeguma trasē Foto: Publicitātes attēls

Pagājušās nedēļas nogalē gada prestižākās motokrosa sacensības pasaulē notika Vācijas trasē Teičentālē, Latvijas izlasei izcīnot 16.vietu. Savukārt nākamgad 27. un 28.septembrī Nāciju kauss notiks "Zelta zirga" trasē Ķegumā.

Freimanis sprieda, ka Teičentālē sacensības apmeklējuši 70 000-80 000 skatītāju, bet internetā bija izskanējusi neoficiāla informācija, ka bijuši pat 85 000 apmeklētāju.

"Par skatītājiem pašlaik ir grūtākais jautājums, jo skaidrs, ka cilvēku masa būs milzīga," stāstīja Freimanis. "Nedaudz koriģēsies proporcija no valstu pārstāvniecības aspekta. Piemēram, Vācijā bija mazāk līdzjutēju no Skandināvijas, kuriem atkal būs viegli nokļūt Latvijā. Garantēts, ka brauks līdzjutēji no tādām valstīm kā Itālija un Nīderlande, kuru sportisti cīnīsies par uzvaru kopvērtējumā, tāpat būs krietni vairāk britu, jo uz Latviju ir daudz tiešo reisu. Cilvēku masa būs nopietna."

Ķeguma trasē jau piecus gadus notiek pasaules čempionāta posms motokrosā, un Freimanis atzina, ka tā organizatoriskais līmenis ir tuvu ideālam, tāpēc, apmeklējot Teičentāles sacensības, viņam nav bijis daudz, no kā mācīties.

"Redzējām viņu organizatoriskās kļūdas, un tieši pēc negatīvajiem piemēriem bija redzams, kam īpaši jāpievērš uzmanība," stāstīja gaidāmā Nāciju kausa galvenais organizators. "Nāciju kausa mērogs ir vismaz piecas reizes lielāks par parasto pasaules čempionāta posmu. Būs jāpaplašina publiskā zona, lai palielinātu ietilpību, jāpaplašina kempinga zona. Ko darīt, ir. Liela priekšrocība mums ir tā, ka trase pārredzama gandrīz pilnībā. Savukārt Teičentālē bija grūti izsekot. Tāpat Ķegumā ir ļoti laba infrastruktūra. Tie, kas atbrauc pie mums, ļoti labprāt atgriežas, bet tagad daudzi atbrauks pirmoreiz."

Freimanis stāsta, ka šobrīd "Zelta zirga" trases ietilpība ir aptuveni 35 000 skatītāju. "Nāciju kausam ar to ir par maz. Nedomāju, ka mums būs 80 000 skatītāju, bet, pat ja būs 50 000-60 000, ko ir reāls pamats sagaidīt, vēl ir jāpiestrādā, lai trasi paplašinātu."

Teičentālē notika arī Latvijas sacensību prezentācija ar vadmotīvu, ka Latvija ir tuvu.

"Pārsteidzoši, cik ļoti ierindas Rietumu pilsonis neorientējas ģeogrāfijā," secinājis Freimanis. "Pagājušā gada Nāciju kausa laikā iepazināmies ar kādu britu pāri no Mančestras. Teicām, ka organizējam sacensības 2014.gadā, bet viņi bija droši, ka Latvija atrodas kaut kur Sibīrijā. Viņi bija pārsteigti, kad uzzināja, ka no Mančestras Rīgā var nokļūt trīs stundu laikā, bet trase atrodas vēl 55 minūšu attālumā."

Tāpat kļuvušas zināmas cenas uz nākamā gada sacensībām. Tās ir gandrīz tādas pat kā iepriekšējos divos gados Nāciju kausā - nedēļas nogales biļete pieaugušajam maksās 90 eiro (63,2 latus), pusaudzim (11-15 gadi) cena būs 45 eiro (31,6 lati), bet bērniem līdz 11 gadiem ieeja būs bez maksas.

"Tās ir standarta cenas. Cits jautājums, ka Latvijas iedzīvotājiem centīsimies piedāvāt akcijas, lai viņiem būtu iespēja sacensības apmeklēt lētāk," uzsvēra Freimanis.

Piedāvajam noskatīties sacensību prezentācijas video.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti