Karro: Viena neveiksmīga apdzīšana liedza man sasniegt karjeras labāko finišu 2

 
22.aprīlis 2014 18:10

Bulgārijā noslēdzies piektais pasaules motokrosa čempionāta posms, kurā latviešu motosportists Matīss Karro ''MXGP'' klasē divu braucienu summā izcīnīja 16.vietu.

Šoreiz laikapstākļi sportistus nelutināja, jo sacensību dienā lija lietus, kas trasi padarīja dubļainu un ļoti slidenu. Šī iemesla rezultātā krita vairāki braucēji, kuru vidū bija arī Matīss. Divu braucienu summā Karro, kuru atbalsta "MX Moduls", izcīnīja 16.vietu, taču jāatzīmē, ka otrajā braucienā Karro bija tuvu tam, lai sasniegtu karjeras labāko finišu.

„Pirms sacensībām vairākas dienas lija lietus, tāpēc organizatoriem bija daudz darba, lai savestu trasi kārtībā. Sestdien mums notika tikai viens treniņš, kurā finišēju 14.vietā. Kopumā jāsaka, ka trase bija sarežģīta, jo bija neliels dublis un dziļas špūres, kas gāja no kalna uz leju,” stāsta Matīss Karro.

Matīss Karro Foto: Bavo Swijgers

„Kvalifikācijas brauciena starts bija normāls, tāpēc jau pirmajos apļos biju tuvu pirmajam desmitniekam. Veicot vienu no apdzīšanām, man no rokām izrāvās motocikls un es nokritu. Diemžēl kritiens aizsita elpu, taču tas nebija tas, kas man liegtu turpināt braukšanu, jo, kā izrādījās, tad tika salocīts motocikls, kas liedza turpināt braucienu. Tas nozīmēja to, ka svētdien pie starta barjeras būs jāstājas kā pēdējam.”

„Svētdien trase bija daudz labākā stāvoklī – apžuvusi un labi sagatavota. Pirmā brauciena startā biju pēdējais, jo pirmais līkums bija 180 grādu, tāpēc bija grūti no ārmalas pacelties uz augstāku vietu. Taču turpinājumā apdzinu vairākus braucējus un finišēju 14.vietā,” pirmo braucienu komentē Karro.

„Pirms otrā brauciena starta sāka spēcīgi līt, kas man nepatika, jo neesmu dubļu fans. Taču starts padevās, jo aizgāju kā 13. Brauciena laikā jutos labi un tiku līdz septītajai vietai. Divus apļus līdz beigām jau nokļuvu sestajā pozīcijā, taču tad uzreiz sadūros ar braucēju, kuru apdzinu un mēs abi nokritām. Kritiena rezultātā tika sabojātas priekšējā riteņa bremzes, kas nobloķēja riteni. Diemžēl tādos apstākļos pabraukt ar bloķētu riteni bija nereāli, tāpēc zaudēju vairākas pozīcijas un finišēju tikai 17.vietā, kas divu braucienu summā deva 16.rezultātu.”

Matīss Karro Foto: Bavo Swijgers

„Kopumā jāsaka, ka esmu apbēdināts, jo atkal mani piemeklēja šādas neveiksmes. Taču tas mani padarīs tikai stiprāku. Kopumā par šo posmu dalītas emocijas, taču pozitīvākais ir tas, ka labi jutos lielos dubļos. Paldies faniem un "MX Moduls" komandai, kas mani atbalsta, lai varu startēt pasaules čempionātā."

Pēc pieciem posmiem Karro ar 54 punktiem kopvērtējumā ieņem 17.vietu.

 
Visi komentāri
 
LMT 23.aprīlis 2014 11:20
1 0 Atbildēt

Cik var gausties...

iAuto 23.aprīlis 2014 16:23
1 0 Atbildēt

Dažreiz gribētos Tev to pašu jautāt, īpaši par finansiālo vāģu dalījumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti