Pasaulē populārākais motosporta veids atgriežas Rīgā 1

 
13.augusts 2014 13:17

Jau šonedēļ, Rīgas svētku laikā, 16. augusta vakarā, visi motosporta fani ir gaidīti CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, kur  pirmo reizi atjaunotajā spīdveja stadionā notiks pasaules čempionāta posms -  “Rietumu Bank Latvian FIM Speedway Grand Prix”. 

Par ieskaites punktiem un godalgotām vietām Rīgas posmā sacentīsies pasaules spīdveja elite – 16 sportisti no 9 pasaules valstīm (Lielbritānijas, Austrālijas, ASV, Dānijas, Zviedrijas, Polijas, Vācijas, Slovēnijas un Latvijas), tai skaitā šī brīža čempionāta kopvērtējuma līderi  Tai Woffinden(Lielbritānija), Greg Hancock (Amerikas Savienotās valstis) un Darcy Ward (Austrālija).

Latviju sacensībās pārstāvēs mūsu labākais spīdvejists – Andžejs Ļebedevs (Daugavpils klubs “Lokomotīve”), kurš saņēmis “wild card” – īpašo ielūgumu, kuru katrās sacensībās piešķir rīkotājvalsts sportistam. 

„Riga FIM Speedway Grand Prix” sacensības tiks translētas 160 pasaules valstīs, tai skaitā tiešraidē TV6 un Viasat sport baltic. Plānots, ka sacensības apmeklēs vairāk kā 100 žurnālistu no visas pasaules, plašs fanu pulks no Skandināvijas un citām valstīm. 

Šī nav pirmā reize, kad Latvijā tiek rīkots Grand Prix posms – pirmās šāda mēroga sacensības notika 2006. gadā Daugavpilī, un kopš tā laika Daugavpils, pateicoties  augstajam sacensību organizācijas līmenim, tiesības rīkot šāda mēroga sacensības ir ieguvusi vēl 5 reizes.

„Riga FIM Speedway Grand Prix” organizē Latvijas Motosporta federācija ciešā sadarbībā ar starptautiskajiem Grand Prix organizatoriem „BSI Speedway”.

Par Biķernieku trasi

Spīdveja trase Biķernieku sporta kompleksā tika ierīkota pagājuša gadsimta 70-tajos gados, bet 80-to gadu beigās spīdvejisti savu pamatmājvietu rada Daugavpilī, kurā dažāda mēroga spīdveja sacensības tiek rīkotas no 1963. gada.

Šogad, kas spīdvejam Latvijā ir jau 51 gads, spīdvejs atgriežas Rīgā, atjaunotajā CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja stadionā.

Par spīdveju

Spīdveja pirmsākumi ir meklējami pagājušā gadsimta 30. gados. Tas ir ātrs, dinamisks un skatītāju saistošs sporta veids. Sacensības notiek stadionā ar īpašu grants vai izdedžu segumu. Uz starta līnijas stājas četri sportisti, lai veiktu 4 apļus un cīnītos par iekļūšanu nākamajā braucienā. Visu sacensību laiku noris dinamiska cīņa, kuras uzvarētājs tiek noskaidrots pēdējā braucienā. Šis pasaulē ir populārākais un skatāmākais motosporta veids.

Sacensību sākums: sestdien 16.augustā pl.18:40. Biļetes var iegādāties bilesuserviss.lv

 

Rietumu Bank Latvian FIM Speedway Grand Prix Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
LMT 13.augusts 2014 13:45
0 0 Atbildēt

Fonā varēja ielikt Mežciema 9stāvenes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti