Karro ar rekordaugsto 13.kopvērtējuma vietu noslēdz pasaules čempionāta sezonu 2

 

Foto: Bavo Swijgers

Nozare.lv | 15.septembris 2014 8:30

Latvijas motobraucējs Matīss Karro svētdien izcīnīja desmito vietu Meksikā notikušajās pasaules čempionāta motokrosā noslēdzošā - septiņpadsmitā - posma sacensībās, sezonas kopvērtējumā nosargājot rekordaugsto 13.pozīciju.

"Wilvo Forkrent KTM" komandu pārstāvošais Karro, kurš sestdienas kvalifikācijas sacensībās uzrādīja 13.rezultātu, abos svētdienas braucienos finišēja desmitajā vietā. Pirmajā viņš 18 apļu summā uzvaru izcīnījušajam vācietim Maksimiliānam Naglam zaudēja minūti un 8,721 sekundi, bet otrajā francūzim Gotjē Polēnam piekāpās par minūti un 3,576 sekundēm.

Ar 22 iegūtiem punktiem Latvijas pārstāvis otrajā čempionāta posmā pēc kārtas ierindojās desmitajā vietā, bet labākie bija Nagls un Polēns, iekrājot pa 43 punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc visiem 17 posmiem ar 747 punktiem uzvarēja itālis Antonio Kairoli, kurš izcīnījis astoto čempiona titulu karjerā, bet Karro ar 239 punktiem ieņēma 13.pozīciju. Augusts Justs, kurš pārtraucis karjeru, sešos posmos tika pie desmit punktiem un ir 47.pozīcijā, savukārt divos posmos startējušais Dāvis Ivanovs iekrājis trīs punktus, kas dod 62.vietu.

Šī Karro bija trešā sezona šajā pasaules čempionāta klasē. Iepriekš viņa labākais veikums sezonas kopvērtējumā bija 16.vieta.

Karro bija vienīgais šajā posmā startējušais Latvijas sportists.

Tikmēr MX2 klases kopvērtējumā Roberts Justs ar 78 punktiem ieņēma 23.vietu, kamēr septiņos posmos startējušais Pauls Jonass ar 77 punktiem ir vienu vietu aiz viņa.

Septembra beigās Ķeguma trasē "Zelta zirgs" risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

 
Visi komentāri
 
LMT 15.septembris 2014 9:10
0 0 Atbildēt

Tā plātījās, bet pat desmitniekā netiek!

Crankshaft 16.septembris 2014 8:09
0 1 Atbildēt

Vispār jau neplātījās, bet reāli vērtēja savas iespējas. Ja paskatās rezultātus pa posmiem, tad sezonas 2. pusē Matīss

ir krietni pielicis, principā viņi tur ir vesela kompānija 6-7

braucēji, kuri cīnās par vietām no kādas 6. līdz 13. - 14.,

punktos tās starpības nemaz nav graujošas. Nu darbs komandai arī - lai Matīss pārvērstos no prioritāra KTM kluba

braucēja par prioritāru KTM braucēju :-) Jo ir 3. labākais ar

KTM moci, bet ... ar KTM brauc arī itālis - čempions un

brits - 7. vietas ieguvējs ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti