Jonass izcīna ceturto vietu pasaules čempionāta posma kvalifikācijā 1

 

Foto: mxgp.com

Nozare.lv | 31.maijs 2015 8:08

Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ceturto vietu Francijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas astotā posma kvalifikācijā.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijā 14 apļu summā no uzvaru guvušā šveicieša Valentīna Gilo atpalika par nedaudz vairāk par 30 sekundēm.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ieņēma 15.vietu, Gilo zaudējot gandrīz minūti un 15 sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem pārliecinošs līderis ar 308 punktiem ir Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kuram ar 216 punktiem seko Gilo. Savukārt Jonass ar 213 punktiem atrodams trešajā pozīcijā, par astoņiem punktiem apsteidzot Dilanu Fernandisu no Francijas, kurš traumas dēļ šosezon vairs nestartēs.

Tikmēr Justs ar 79 punktiem kopvērtējumā pakāpies uz 15.pozīciju.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē neviens no Latvijas sportistiem šajā posmā nepiedalās, bet kvalifikācijā labākais bija francūzis Romēns Febrē.

MXGP klasē čempionāta kopvērtējumā pašlaik līderis ar 295 punktiem ir vācietis Maksimiliāns Nagls, kuram četrus punktus zaudē Klemāns Desaijs no Beļģijas. Savukārt itālis Antonio Kairoli ar 274 punktiem atrodams trešajā pozīcijā. Tikmēr Latvijas sportists Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") ar trīs punktiem atrodams 34.pozīcijā.

Kopā Ivanovam šosezon plānota dalība septiņās sacensībās.

Sacensības Francijā norisināsies svētdien.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

 
Visi komentāri
 
Genka 31.maijs 2015 13:22
0 1 Atbildēt

Būs labi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti