Stupelis sarāvis ceļgala krusteniskās saites, kas viņam liegs startēt vismaz sešus mēnešus 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 23.marts 2016 8:28

Trīskārtējais pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Kaspars Stupelis svētdien treniņā guvis smagu ceļgala traumu, kurā sarāvis krusteniskās saites un traumējis menisku, tāpēc latviešu kantētājam tuvākajās dienās tiks veikta operācija, pēc kuras vismaz sešus mēnešus nāksies iziet rehabilitācijas kursu, otrdien vēsta Stupeļa un beļģu pilota Bena Adriansena pārstāvētā komanda.

Kā zināms, pērn Stupelis kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu braucot duetā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, taču pērnā gada novembrī tika paziņots, ka šo sezonu viņš aizvadīs kopā ar beļģi Adriansenu.

Stupelis treniņā pilnībā sarāvis ceļgala priekšējās krusteniskās saites, kā arī stipri sabojājis iekšējo un ārējo menisku. Pirmdien motokrosa kantētājam veikta ārstu pārbaude, kurā konstatēts, ka nepieciešama operācija, kura tiks veikta piektdien.

Parasti pēc tik smagām ceļgala krustenisko saišu traumām sportistiem ir nepieciešama pusgadu ilga rehabilitācija, kura var arī ieilgt, tāpēc šobrīd nav zināms, vai Stupelis šajā sezonā vispār varēs startēt.

Kā vēsta latvieša un beļģa pārstāvētā vienība, šobrīd komandā visi ir nomāktā garastāvoklī un neziņā par nākotni.
Tikmēr pats Stupelis otrdien paziņoja, ka viņam ir žēl komandu, taču viņš turpinās to atbalstīt.

"Dažreiz arī kājām nepieciešama atpūta, taču mēs nekad nezināsim, vai īstajā brīdī. Diemžēl dzīvē notiek dažādas lietas," Stupelis rakstīja sociālā tīkla "Instagram" kontā, apstiprinot, ka ir sarāvis saites un "iznīcinājis" menisku.
Jau ziņots, ka Stupelis duetā ar Baksu trīs gadus pēc kārtas bija kļuvis par pasaules vicečempionu, bet pērn viņi beidzot ieguva čempiona titulu. Tomēr šajā sezonā, kas sāksies 10.aprīlī Nīderlandē, Bakss sacensībās piedalīsies ar savu jaunāko brāli Robiju.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004.gadā, kad viņš brauca kopā ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu. Stupelis piecas reizes bijis arī pasaules vicečempiona godā, divas reizes ar Kristeru Serģi un trīs reizes ar Baksu.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, no kuriem astotais 31.jūlijā risināsies Stelpē, Latvijā.

 
Visi komentāri
 
xx89 23.marts 2016 15:13
0 0 Atbildēt

Reāli žēl Kaspara. Viņš ir viens no tiem sportistiem, kurš ļoti nopietni attiecas pret savu darāmo. Un ar savām zināšanām fiziskajā sagatavotiībā ir palīdzējis daudziem Latvijas sportistiem.

Didzis 23.marts 2016 19:09
0 0 Atbildēt

Kā tā blin cereju kad Kaspars šogad parādīs klasi turies vecīt gaidam atpakaļ.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 4

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti