Konstantīns Calko Portugālē aizvadījis testus ar FIA GT sacīkšu auto

 
15.decembris 2013 12:43

Latvijas autosporta uzlecošā zvaigzne Konstantīns Calko šonedēļ Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Foto: D. Steponavičs

Konstantīns Calko šogad "Radical Masters Euroseries" čempionātā izcīnīja otro vietu un pirms dažām nedēļām debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Šonedēļ sportists devās uz Portugāli, lai Eštorilas sacīkšu trasē piedalītos testu braucienos, uz kuriem viņu uzaicināja "Team Novadriver" komanda, kas aizvadītajā sezonā kļuva par čempioniem.

"Nebiju domājis, ka šis auto būs tik viegls un ātrs," stāsta Calko. "Pirmos piecus apļus nevarēju pierast pie tā, ka, izbraucot no līkumiem, ir tik liela jauda. Šim "Audi" motorā slēpjas 600 zirgspēki un tas aprīkots ar dažādām interesantām papildus sistēmām."

Eštorilā, kur no 1984. līdz 1996. gadam norisinājās Formula 1 sacensību posms, Calko iepriekš vēl nebija braucis.

"Kopumā veicu vairāk nekā 30 apļus, kuru laikā iepazinos ar mašīnu un sapratu, ka ar to braukt ir pat interesantāk nekā "SEAT Leon WTCC" sacīkšu auto," secina Calko. "Jau 13. vai 14. aplī spēju pabraukt ar tādu ātrumu, kāds parasti sacensību laikā ir līderiem, taču manas riepas tobrīd nepavisam nebija jaunas. Ar rezultātiem, ko uzrādīju, esmu apmierināts."

Sākot ar 2014. gadu FIA GT čempionāts galvenā sponsora dēļ tiks saukts par "Blancpain Sprint Series". Sezona sāksies aprīlī un posmi notiks tādās vietās kā Nogaro, Brendsheča, Zandvorta, Slovākija, Algarve, Navara un Baku.

Šogad čempionātā uzvarēja Stefans Ortelli un Lorēns Vanthors, kuri startēja tieši ar šādu automobili. Arī vicečempioni Frenks Stiplers un Edvards Sandstrēms brauca ar "Audi R8 LMS Ultra". Jāpiemin, ka ar katru mašīnu sacensībās pārmaiņus startē divi piloti. Savukārt "Team Novadriver" komandas braucēji Sezārs Kampaniko un Karloss Vierira kļuva par čempioniem "Pro-Am" kausa izcīņā, kur katrā ekipāžā viens no pilotiem ir "amatieris".

"Ar ātrumu, ko parādīju, būtu pietiekami, lai šajā čempionātā brauktu pirmajā desmitniekā," atklāj Calko. "Komanda bija ļoti pārsteigta, jo pēdējā aplī, ko veicu, sāka nedaudz līt, taču vienalga spēju uzrādīt vēl labāku rezultātu nekā iepriekš. Līdz "pole position" laikam pietrūka tikai nedaudz vairāk par 2 sekundēm, kas nav daudz. Man patika! Šis auto ir ātrs ne vien taisnēs, bet arī līkumos. Vēl gan nav zināms, vai piedalīšos šajā čempionātā, taču zinu, ka mans draugs Marko Asmers brauks ar "Mercedes SLS" un man patiešām gribētos pacīnīties ar bijušo F1 testpilotu."

Šogad FIA GT čempionātā startēja arī tādi pazīstami autosportisti kā Sebastjans Lēbs, Karuns Čandoks, Rikardo Zonta un citi.

Foto: D. Steponavičs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Viens no retajiem sedaniem Toyota Camry būs pieejams.Latvijā no 38 600 līdz 46 500 eiro (+ VIDEO)

Vidējās klases sedans Toyota Camry šogad ieiet savā devītajā paaudzē. Pasaulē tas ir visvairāk pārdotais sedans ar vairāk nekā 21 miljonu eksemplāru. Jaunākais modelis Eiropā tiek piedāvāts vien izvēlētos tirgos, tajā skaitā arī Baltijā. Lasīt vairāk

 

Stellantis milzu problēmas ar jauno auto realizāciju ASV tirgū 9

Pasaules ceturtais lielākais autobūves koncerns saskāries ar nepatīkamu problēmu, jo jaunajam automašīnām arvien grūtāk atrast pircēju. Lasīt vairāk

 

No šodienas Rīgā daudz jaunu maksas autostāvvietu (+ VIDEO) 25

Rīgā ieviestas jaunas maksas autostāvvietas vairākos ielu posmos, kur ir liels pieprasījums pēc iespējas novietot transportlīdzekli. Tās izveidotas, lai mazinātu automašīnu stāvēšanu ielu malās, jo iepriekšējā kārtība radījusi neērtības gan tuvāko māju iedzīvotājiem, gan citiem šoferiem. Izmaiņas lielākoties skārušas galvaspilsētas centru. Lasīt vairāk

 

Divi "dala ceļu", citiem problēmas - bīstama situācija uz A4 autoceļa Polijā (+ VIDEO) 30

Video autors uzskata, ka "sižets aizsākās" brīdī, kad Opel vadītājs nobloķēja Cupra vadītāju. Pēdējais nolēma atdarīt, izbrauca Corsa priekšā un nobremzēja, liekot vadītājam izmanevrēt uz otru joslu - tieši Land Rover priekšā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti