Norvēģijas prāmju operators aizliedz elektrificēto automobiļu pārvadāšanu 28

 

Degošais Felicity Ace - 2022.gada marts Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 27.janvāris 2023 11:04

Norvēģijas prāmju operators Havila Kystruten aizliedzis visu veidu elektrificēto automašīnu pārvadāšanu, pakļaujot aizliegumam elektriskās, hibrīda un ar ūdeņraža degvielu darbināmos transportlīdzekļus.

Neraugoties uz to, ka Norvēģija ir pionieris šāda veida transportlīdzekļu ieviešanā ik gadu palielinot savu daļu kopējā tirgus statistikā (2022.gadā 79% no pārdotajiem jauniem auto bija BEV), šāds negaidīts lēmums pieņemts izdarot secinājumus no pērn notikušās autovedēja Felicity Ace avārijas, kas ar gandrīz 4000 automašīnām aizdegās pie Azoru salām.

Riska analīzē secināts, ka aizdegoties šādai automašīnai, būtu nepieciešama īpaši dārga glābšanas operācija, turklāt atšķirībā no degošas parastās automašīnas, apkalpe nevar ar to efektīvi cīnīties, un pasažieri ir apdraudēti. Līdz ar to Havila Kystruten uz saviem prāmjiem vairs nepārvadā automašīnas ar elektromotoriem. "Elektriskās, hibrīda un ūdeņraža automašīnas ir aizliegtas uz kuģa," teikts viņu portāla jautājumu un atbilžu sadaļā, vēsta vācu izdevums 24auto.de.

Atgādināsim, ka Felicity Ace, kas pārvadāja jaunās Volkswagen automašīnas, tagad guļ okeāna dzelmē ar visu kravu, un, lai arī oficiālie kuģa aizdegšanās iemesli nav noskaidroti, tiek pieļauts, ka ugunsnelaimi izraisīja kāds no elektriskajiem auto, kas bija autovedēja tilpnē.

Felicity Ace bija ceļā no Volkswagen lielākās jauno automobiļu iekraušanas ostas Vācijas Emdenā uz ASV. Transportkuģa kravā pēc dažādām ziņām bija aptuveni 1117 Porsche, 523 Volkswagen, 1846 Audi, 190 Bentley un 85 Lamborghini eksemplāri.

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Soferīte 27.janvāris 2023 14:28
35 9 Atbildēt

Nu lūk, jau sākas problēmas ar ļoti reklamētajiem elektroauto! Tie ir tikai pumpuriņi, vēl nāks ziediņi un tad odziņas.Tā ka es sirsnīgi iesaku palikt pie ļoti uzticamiem dīzeļiem un benzīnniekiem.Ar elektroauto lai brauc I. Masks un citi tamlīdzīgi kadri.

anoagask 27.janvāris 2023 12:22
27 2 Atbildēt

vai citi prāmju operatori sekos? Bīstamu kravu neviens negribēs vest, pretī zaļā lobija spiediens... būs interesanti

Volx 27.janvāris 2023 13:06
24 1 Atbildēt

Protams, ka nē. Vienmēr atradīsies Panamā reģistrēts Nigērijas kuģis, kas pašu vellu pārvadās, ja maksās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti