"Uber" bezpilota auto iekļūst avārijā ASV; automašīnu izmantošanu aptur 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 27.marts 2017 11:38

ASV kopbraukšanas pakalpojumu uzņēmums "Uber" pārtraucis izmantot automašīnas ar autonomās vadīšanas tehnoloģiju pēc tam, kad viena no šīm mašīnām apgāzās.

Avārija notika Tempī, ASV Arizonas štatā. Internetā publiskotajās fotogrāfijās redzams, ka "Uber" automašīna apgāzusies uz sāniem līdzās otrai smagi bojātai mašīnai.

Neviens cilvēks avārijā nav cietis.

Tempī policijas pārstāve sacīja, ka avārija notika, kad otra automašīna nav devusi ceļu "Uber" mašīnai kreisajā pagriezienā.

"Pie stūres atradās cilvēks. Nav zināms, vai viņš kontrolēja transporta līdzekli sadursmes brīdī," runājot par "Uber" transporta līdzekli, norādīja policijas pārstāve.

"Uber" automašīnās ar autonomo vadīšanas tehnoloģiju vienmēr ir šoferis, kurš vajadzības brīdī var pārņemt kontroli pār automašīnu.

Pēc avārijas "Uber" paziņoja, ka pārtrauks izmantot eksperimentālās automašīnas Arizonā, Pensilvānijā un Kalifornijā, kur tie tika lietoti eksperimentālā kārtā.

Lasi forumā: Automobilis ar autopilotu būs jau drīzumā mūsu ikdiena!

 
Visi komentāri
 
gunbox 27.marts 2017 13:17
5 1 Atbildēt

Manuprāt bezpilotu sistēmas nekad nedarbosies, kamēr nebūs visos auto un savā starpā nesinhronēs datus.

Kanibaals 27.marts 2017 14:25
6 0 Atbildēt

>avārija notika, kad otra automašīna nav devusi ceļu "Uber" mašīnai kreisajā pagriezienā.

Nu un kur tur bezpilota auto vaina, ja tas uznesās virsū?

Chankaishi 28.marts 2017 4:09
1 1 Atbildēt

Jaa, esmu vecs, bet nesaprotu, kaapeec taadi centieni uz koplietoshanas ielaam pilseetaas ieviest bezpilota mashiinas. Jebkuraa avaarijaa, un taadas noteikti buus arii bezpilotniekiem, ir vainiigais un ir cietushais - kas tur buus vainiigais? Konstruktors, ruupniica? Pie tam - baazt bezpilota sisteemu parastaa autinjaa ir diezgan muljkjiigi. Labi, tie tagad tikai eksperimenti. Ja jau reiz bezpilota, tad tai nav jaabuut automashiinai tradicionaalaa izpratnee, bet gan cilveeku vai kravas paarvietoshanas liidzeklim - speciaali buuveetam, un pilseetaas pat pa speciaalu joslu braucosham - kaut vai pa to pashu sabiedriskaa transporta joslu. Tik daudz jau naakotnes cilveekam var atstaat to fizisko aktivitaashu, lai liidz bezpilota takshu joslai vareetu aizchaapot! Autopilots parastai mashiinai vareetu tikt izmantots tikai uz magjistraalaam shosejaam, pie tam taa piesleegshanu vajadzeetu reguleet - vietaas, kur to var, un vietaas, kur nee. Un jaa - seedeet pie stuures un veerot kaa mashiina pati brauc pilseetaa - tur vajaga vai nu nervus kaa Terminatoram,vai buut galiigam pofigistam!:) Domaaju, ka mazaaka slodze buutu pasham stuureejot.

Kanibaals 1.aprīlis 2017 20:37
0 0 Atbildēt

Tev kā juristam, galvenais ka ir ko aiz restēm ielikt. Redz kur Maxima sabrukšanā skrūve vainīga un viss kārtībā.

Kārlis 28.marts 2017 10:05
1 6 Atbildēt

Man vienmēr ir bijis jautājums: ja jau tik ļoti riebjās braukt ar auto, tad kāpēc vispār tajā sēsties iekšā?

Visi lielie mega palīgasistenti un arī autonomie auto - tas viss ir cilvēkiem, kam acīmredzot, nepatīk pašiem braukt ar auto.

Kārtējais gadījums, ka dators nespēj pilnībā aizstāt cilvēku ar visu savu cilvēcisko faktoru (kļūdas pieļaušanas iespējamību).

Kanibaals 1.aprīlis 2017 20:39
0 0 Atbildēt

Rakstu izlasi, kurš pielaida cilvēku kļūdu? Vēl neviena avārija ar bezpilota vai autopilota nav pie vainas dators. Visas avārijas bija dēļ citu neuzmanības.

mormonis 28.marts 2017 16:34
0 0 Atbildēt

Tā ir Amerika, tur pat kaķus pēc mazgāšanas žāvē mikroviļņu krāsnī!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti