Autošoseja sezonas vidū – 13.jūlijā Ovāls Biķerniekos!

 
9.jūlijs 2008 9:20

Svētdien, 13. jūlijā, Biķerniekos notiks vienas no gada aizraujošākajām sacensībām Nacionālajai klasei pa Ovāla trasi.

Trase ir salīdzinoši īsa – nepilni 2 km, tāpēc vienā braucienā sportisti veiks 25 apļus, šķērsojot arī nelielu līkumu caur kartodromu. Šī iemesla dēļ, skatītāji īpaši tiek aicināti uz starta-finiša tribīnēm, jo tur skata leņķim pavērsies vairāki līkumi. Īsās distances dēļ, Ovāla trasē sportisti parasti izretojas un skatītāji var vērot sacīksti gandrīz vai nepārtraukti.

Šis būs jau ceturtais pēc kārtas Latvijas Čempionāta posms un BaTCC (Baltic Touring Car Championship) 5.posms. Par cik punkti abos šajos čempionātos tiek skaitīti atsevišķi, tad patreizējā kopvērtējumā līderpozīcijas ir atšķirīgas: LČ līderis ar nelielu punktu pārsvaru ir SRT komandas sportists Jānis Kārkliņš (66.p.), bet viņam cieši seko Eastnautic komandas braucējs Uldis Timaks (64.p.). Neveiksme iepriekšējā posmā, vienā no braucieniem Pērnavā, Eastnautic komandas braucēju Didzi Popi ir atbīdījusi uz trešo vietu LČ kopvērtējumā (51.p.).

Savukārt Baltijas Čempionāta ieskaitē līderu trijnieks ir sekojošs: Uldis Timaks (99.p.), Jānis Kārkliņš (86.p.), Armands Keišs (81.p.). Patīkami, ka spraigajās cīņās par čempiona titulu ir metušies arī HGK komandas braucēji, kas šogad debitēja Pērnavas posmā 28.jūnijā: Gvido Elksnis, kas pagājušo gadu Nacionālās klases sezonas kopvērtējumā izcīnīja 5.vietu, un HGK komandas boss Harijs Šķupelis.

13.jūlija Ovāla sacensībās savas korekcijas rezultātos ieviesīs ne tikai līkums caur kartodromu, bet arī svars, kas braucējiem jāliek klāt atkarībā kā finišēts iepriekšējā sacīkstē Pērnavā. Turklāt nacionālā klase vēl joprojām starta vietas izlozē un otrā braucienā startē apgrieztā secībā, kā izlozēts.

Dienaskārtība skatītājiem:
13.15 – 13.30 Nacionālās klases iesildīšanās
13.30 – 14.00 Tehniskā pauze
14.00 – 14.30 Nacionālās klases 1.brauciens
14.30 – 15.30 Loterijas, skatītāju vizināšana pa trasi
15.30 – 16.00 Nacionālās klases 2.brauciens
16.30 Apbalvošana

Ieejas maksa: sakarā ar traģisko negadījumu 15. jūnijā Biķerniekos, kad sacensības tika pārtrauktas, kā kompensācija skatītājiem – ieeja par brīvu.

Loterija: No aizpildītajām loterijas anketām, tiks izlozēti:
-    3 skatītāji, kas tiks vizināti ar sporta automašīnu pa trasi sacensību starplaikā.;
-    2 skatītāji, kas iegūs Skonto futbola Ieejas kartes;
-    1 skatītājs, kas piedalīsies Vanilla Travel ceļojuma fināla loterijā, kas notiks pēdējā šīs sezonas Autošosejas posmā, 31.augustā Biķerniekos, kur tiks izlozēta dāvanu karte ceļojumam no Vanilla Travel 500 Ls vērtībā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti