What Car? piešķir balvas – «Gada auto 2009» 7

 
23.janvāris 2009 12:35

Londonā notikušajā 32.gadskārtējā What Car? Gada auto balvu pasniegšanas ceremonijā par uzvarētāju tika kronēts jaunākās paaudzes Ford Fiesta. Kopumā Ford ieguva četrus What Car? apbalvojumus, kuri tiek dēvēti arī par auto industrijas „Oskariem”.



What Car? redaktors Stīvs Foulers atzīst, ka „Fiesta ir pareizais auto šiem laikiem. Mazs pēc izmēra, taču liels savās spējās. Mums patīk kā tas izskatās, brauc un ko spēj piedāvāt. Tajā pašā laikā šis auto ir ļoti pieejams cenā un ar zemām lietošanas izmaksām.”

Fiesta ieguva arī labākā mazauto apbalvojumu, savukārt Ford Mondeo tika atzīts par labāko ģimenes auto un universāli.

Džons Flemings, Ford Europe vadītājs atzīst, ka „Šīs ir pārsteidzošas ziņas. Fiesta jau pēdējos mēnešos ir kļuvis par visvairāk pārdoto auto Lielbritānijā, un šī What Car? uzslava Fiesta panākumus sekmēs vēl vairāk.”

Pērnais Gada auto uzvarētājs Jaguar XF ir saglabājis līderpozīcijas biznesa auto klasē. Arī Mini Cooper S neatkāpjas no sportisko hečbeku segmenta virsotnes jau trešo gadu pēc kārtas. Vairākas godalgas ieguva arī Volkswagen. VW Golf kļuva par labāko mazo ģimenes auto, bet Golf GTI saņēma Lasītāju apbalvojumu. VW EOS atzīts par labāko kabrioletu.

Organizācija Euro NCAP ieguva balvu par sasniegumiem auto drošības jomā, savukārt Audi modeļu gamma ieguva vislabāk aizsargāto auto statusu.

Citu nomināciju uzvarētāji:

•    Labākais minivens - Citroen Grand C4 Picasso
•    Labākais sporta auto - Nissan GT-R
•    Labākais kompaktais biznesa auto - BMW 3.sērija
•    Labākais luksusa auto - Mercedes S-klase
•    Labākais Coupe - Audi TT
•    Labākais 4x4 - Volvo XC60

Lasi vairāk par What Car? Gada auto. 

Par What Car?

Whatcar.lv ir Latvijas lielākais auto pircēju ceļvedis, kas piedāvā vairāk kā 500 jauno un lietotu auto testus, video testus, pētījumus, klientu aptaujas, padomus un visaptverošos datus. Whatcar.lv partneri – Swedbank un apdrošināšanas kompānija IF Latvia.
 
Visi komentāri
 
266147. viesis 23.janvāris 2009 15:39
0 0 Atbildēt

Ko gan citu amerikāņi var darīt, fords jau pašu uzņēmums, tā ka tirgū ejošākās mašīnas noteikti ir jāparāda kā pašu ražotās.

Fords nav slikts, taču Japāņu auto tas nespēj izkonkurēt.

Pārsmējos par Audi TT, tas taču nav kupejniekam nemaz līdzīgs, bet gan audi vabolite.

266150. viesis 23.janvāris 2009 17:05
0 0 Atbildēt

Whatcar ir britu veidojums, ar amīšiem te nekāda sakara.

266151. viesis 23.janvāris 2009 17:14
0 0 Atbildēt

Briti ir mazliet savādāk domājoši kā citi Eiropā. Pēc What Car vērtējuma vienmēr labākie ir Anglijā salikti auti, nekā citur (nezinu gan kur Fiesta top!). Un kas ir nopietnāks vērtējums, vai Auto Bild vai What Car, nevar zināt.

266156. viesis 23.janvāris 2009 21:29
0 0 Atbildēt

da visiem pacaniem skaidrs = labaakaa mashiina ir nojaata trjoha ! labaakais apgeerba brends - trenuuzenes+kozhaks, labaakais auto apriiikojums = caurs izpuuteejs un zilaa lampinja gabariitaa, labaakaa sieviete = piedzirdiita un bezsamanjaa, labaakais dzeeriens = ko Iljuha nahaljavu dabuja un ko mees ar Ivchiku aizvakar izdzeeraam, vai vakar ? :D

266158. viesis 23.janvāris 2009 23:08
0 0 Atbildēt

VW EOS, PĀRLIECINOŠS LĪDERIS SAVĀ GUPĀ!!!

266163. viesis 24.janvāris 2009 13:05
0 0 Atbildēt

"Pēc What Car vērtējuma vienmēr labākie ir Anglijā salikti auti, nekā citur "

---------------------

Tā gluži nav, no 13 pieminētajiem tikai 2 ir Lielbritānijā salikti - Mini Cooper S un Jaguar XF. Fiestu Eiropai skrūvē Ķelnē, Vācijā, vēlak sāks skrūvēt arī Spānijā.

266214. viesis 27.janvāris 2009 23:26
0 0 Atbildēt

Nu Fordi vispār samērā ejoši Lielbritānijā. Sevišķi jau Focus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti