«Audi» ir Rietumeiropas vadošais premium auto zīmols 7

 
25.februāris 2009 11:48

Janvārī Audi ir pārspējis savus galvenos konkurentus jaunu automobiļu reģistrācijā Rietumeiropā. Ingolštates automobiļu ražotājs šajā reģionā janvārī pārdeva 45 124 jaunus automobiļus – daudz vairāk kā jebkurš no tā galvenajiem sāncenšiem.

Kamēr auto tirgus ir nonācis zem globālās krīzes spiediena, Audi izdevies ievērojami palielināt savu tirgus daļu. Četru gredzenu zīmola kontā ir 5,1% Rietumeiropā reģistrēto jauno automobiļu 2009. gada janvārī. Audi tirgus daļa pagājušā gada janvārī bija 3,9%.



Šie skaitļi apliecina, ka AUDI AG tupina pēdējo mēnešu attīstības tendenci. Visu 2008. gada pēdējo ceturksni četru gredzenu zīmols konsekventi turējās savas automobiļu klases līderpozīcijās ar tirgus daļu virs pieciem procentiem.

Pēters Švarcenbauers (Peter Schwarzenbauer), par pārdošanu un mārketingu atbildīgais AUDI AG valdes loceklis, šos panākumus skaidro ar zīmola jauno produktu klāstu. 2008. gadā Ingolštates uzņēmums laida klajā divpadsmit jaunus modeļus. „Mēs esam ievirzījuši mūsu produktu ofensīvu apdzīšanas joslā”, saka Švarcenbauers. „Ekonomiski saspringtā laikā jo īpaši svarīgi ir tas, ka Audi piedāvā klientiem tieši to, ko viņi vēlas. Mums ir pievilcīgi un sportiski modeļi, kas uzkurina Audi fanu entuziasmu – automobiļi, kas ir vienlaikus ļoti efektīvi un ar nelielu degvielas patēriņu. 2009. gadā mēs šo ofensīvu turpināsim.”

2009. gada pirmajā pusē paredzēts, ka tirgū nonāks seši jauni Audi modeļi. Švarcenbauers piebilst: „Līdz 2015. gadam mēs ceram piedāvāt Audi klientiem 40 dažādus modeļus, kas aprīkoti ar nākotnes tehnoloģijām. Lai to izpildītu, mēs katru gadu ieguldām apmēram divus miljardus eiro produktu pilnveidošanā un attīstīšanā.”

Pēdējie pētījumi apstiprina, cik rezultatīva jau šobrīd ir Audi zīmola stratēģija un produktu klāsts. Tirgus izpētes institūts Simpson Carpenter veica aptauju, lai noteiktu, kuri automobiļi pretendē uz vāciešu sapņu automobiļa titulu. Izrādījās, ka Audi ir kļuvis par Vācijas vispopulārāko automobili. Vācijas specializētais žurnāls auto motor und sport publicējis līdzīgas pozitīvas atsauksmes par četru gredzenu zīmolu - 100 000 tā lasītāju ir atzinuši Audi A4, Audi A6 un jauno Audi Q5 par 2009. gada labākajiem automobiļiem.
 
Visi komentāri
 
267152. viesis 25.februāris 2009 14:19
0 0 Atbildēt

a kas ir AUDI?

267178. viesis 25.februāris 2009 22:42
0 0 Atbildēt

Loģiski, BMW un MB kvalitāte ir krietni kritusies ...... un kas var būt vēl labāks ka tev Vācijā uz autobāņa pēkšņi Bembim bagažnieks atveras un visi tavi D&G maisiņi aizlido ..... Lai piedod BMW un MB fani, bet Bembis un Mersis vairs nav tas kas bija agrāk! vecie labie modeļi OK!

AUDI jaunie modeļi arī gļuko bet retāk ....

267180. viesis 25.februāris 2009 23:08
0 0 Atbildēt

Luksus klase Audi A8 ir novecojis un atpaliek no MB S klases .... bet A4 pagaidām, kamēr nav jaunā E klase Mersim un Bembim gļukainais picārs pastāv, tomēr ir gana labs!

Bet parastais Pisnesa vācietis tomēr Luksus Audi vērtē kā uzticamāku nekā MB vai BMW ..... AUDI Laiks mainit savu Luksus pārstāvi .... apnīk publikai

267185. viesis 25.februāris 2009 23:42
0 0 Atbildēt

Latvijas pārdošanas rādītāji neko neliecina....te krievi regulē tirgu, kas tikai atdzīst bmw un mersi, paskaiti, cik procentuāli latvieši brauc ar S klasi. A8 drīz būs jaunais modelis, tad tie skaitļi atkal biš mainīsies, kaut Latvijā S klase būs vienmēr priekšā, nav bazara :D

267196. viesis 26.februāris 2009 9:24
0 0 Atbildēt

Latvijā jau tradicionali BIEZĀ un VISBIEZĀKĀ ļaužu kategorija tomēr izmanto s-mersi un BMW-7. Līdzīgi kā Krievijā. Audi A8 nekad pie mums nav bijis vadošos topos. Lexus, džipi, citi lux auto jau ir individuali gadijumi. Krīze pie mums ir skārusi arī BIEZO galu. Kā raksta paši autotirgoņi, vērojama tendence, ka itin daudzi nomaina savus lendkruizerus pret jauniem ford mondeo auto. Arī tā ir realitāte.

267285. viesis 27.februāris 2009 13:35
0 0 Atbildēt

Vēl daudzi šodien braukā ar "cigariem" un joprojām viennozīmīgi domā, ka tie ir paši labākie auģiki. Un itin pareizi domā.

267310. viesis 1.marts 2009 22:32
0 0 Atbildēt

Kaksis [?] 26.02.2009 13:57

ak beidz jel bērt Vadonim sāli brūcēs :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti