Autokross: Mūsas trasē sagaidāma neredzēti spraiga cīņa 1

 
20.maijs 2009 9:31

Jau šīs nedēļas nogalē, 23. un 24. maijā Mūsas trasē, Bauskā norisināsies FIA Eiropas Autokrosa čempionāta 3. posms, kuram pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 76 dalībnieki no 15 valstīm, starp tiem būs 13 tādi dalībnieki, kuri pirmo reizi sacentīsies Mūsas trasē.

Šim sacensībām ir pieteikušies visi šī brīža stiprākie Eiropas autokrosa meistari, kas nozīmē, ka cīņa Mūsā būs neredzēti spraiga. Pirmo reizi dalībnieku vidū redzēsim arī sportistu no Ukrainas, kā arī no Tanzānijas. Šis sportists gan ir vācu izcelsmes tanzānietis un sacensībās piedalīsies ar Vācijas autosportista licenci, kas nozīmē, ka Tanzānijas karogu Mūsā neieraudzīsim.

Divīzija D-1

Šajā divīzijā līderis pēc diviem aizvadītajiem čempionāta posmiem ir itālis Džanluka Fereti, kurš ar savu jaudīgo "Mitsubishi Lancer Evolution" sporta automobili ir izcīnījis 33 punktus. Viņam kopvērtējumā ar 30 punktiem seko Krievijas sportists Vadims Makarovs, kurš brauc ar "Škoda Fabia" sporta automašīnu. Tikpat daudz punktu ir ungāram Tamas Karai, kura rīcībā arī ir "Mitsubishi Lancer Evolution" spēkrats. Bauskā ieradīsies arī čehs Vaclavs Fejfars ar "Škoda Fabia" un lietuvietis Pauļus Pleskovas ar "Ford Fiesta", kuru abu kontā ir 27 punkti un attiecīgi tie čempionāta kopvērtējumā dala 4. un 5. pozīciju. Paredzams, ka šo minēto sportistu cīņā par uzvaru iesaistīsies arī itālis Kristiāns Džiarolo, kurš pagājušajā sezonā čempionātā izcīnīja 5. vietu, bet šogad vēl nav izcīnījis nevienu punktu. Protams nedrīkst aizmirst, ka Bauskā piecpadsmit stiprākajiem Eiropas D-1 divīzijas braucējiem stāsies pretī arī divi labākie latviešu autokrosisti – Jānis Bogdanovičs ar "Ford Focus" un Aldis Zēbergs ar "Toyota Corolla", kuri pirms šī čempionāta posma ir kārtīgi sagatavojuši tehniku un gatavojas pierādīt Eiropiešiem kuri ir trases saimnieki.

Divīzija D-3

Divīzijā D-3 uz starta deviņpadsmit sportisti. Tajā par turpināsies jau iepriekšējos divos čempionāta posmos aizsākusies cīņa, kurā šobrīd veiksmīgākais ir vācietis Deniss Engels, kura kontā ir 35 punkti. No viņa par 3 punktiem atpaliek čehs Petrs Bartošs. Trešo vietu čempionāta kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu (30 punktiem) šobrīd dala pagājušās sezonas vicečempions, čehs Petrs Tureks un nīderlandietis Glens Vanrosmalens. Taču šo četrotnes cīņu par uzvaru un čempionāta punktiem visticamāk izjauks pagājušā gada čempions, vācietis Bernds Stube, kurš pirms šīs sezonas paziņoja, ka vairs nepiedalīsies čempionātā un iespējams startēs tikai dažās sacensībās. Viena no šīm izredzētajām sacensībām ir tā, kas notiks Latvijā, Mūsas trasē. Latviju šajā klasē pārstāvēs Aleksejs Jaluņins, kurš pēdējo piecpadsmit gadu laikā nav laidis garām nevienu Eiropas čempionāta posmu, kas notiek Mūsas strasē.

Divīzija D-3A

Šī klase Mūsā leposies ar vislielāko dalībnieku skaitu. Sacensībām pieteikušies divdesmit astoņi dalībnieki un par galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Mūsā ir uzskatāmi visi pagājušās sezonas līderi – čehi Ladislavs Hanāks, Ondrejs Musils, Vits Nosaleks un nīderlandietis Kriss Valdšmits, kā arī šajā sezonā daudz konkurētspējīgākais vācietis Mihails Budelmaijers un čehs Jiri Svoboda. Kopvērtējuma līderis pēc diviem posmiem ar 34 punktiem ir pagājušā gada čempions Ladislavs Hanāks, bet tuvākajiem trīs sekotājiem ir ļoti līdzīgs punktu skaits – Nosalekam un Budelmaijeram ir pa 27 punktiem, bet Svobodam ir par vienu punktu mazāk. Par īpašu pārsteigumu Latvijas autosporta faniem īsi pirms sacensībām Mūsā parūpējās viens no labākajiem latviešu bagiju klases sportistiem Jānis Boks, kurš visu laiku gatavojās startēt B-600 klasē, taču piepeši paziņoja par vēlmi startēt divīzijā D-3A. Taču viņš nebūt nebūs vienīgais latvietis šajā klasē. Tajā startēs arī daudzsološais jaunais talants Dāvis Aupe, kā arī Anatolijs Abramovs, Armands Hohfelds, Juris Kuļikovskis un Māris Līcis.

Latvijas nacionālā kausa izcīņa

Paralēli Eiropas čempionātam Mūsā norisināsies arī Latvijas nacionālā kausa izcīņa bagiju B-600 klasē. Tajā sacentīsies vienpadsmit Latvijas sportisti un viens viesis no Igaunijas. Pēc pirmā aizvadītā Latvijas autokrosa čempionāta posma rezultātiem var spriest, ka galvenie šīs klases pretendenti uz uzvaru ir Renārs Vinokurovs, Ģirts Mūrnieks un Ģirts Zīle, kā arī Liene Ozoliņa, taču savas korekcijas šajos rezultātos noteikti mēģinās ieviest arī igauņu sportists Maido Rūsmans, kurš pēdējās divās sezonās ar D-3A bagiju ir spējis izcīnīt divus Baltijas čempiona titulus.

Sacensību programma un biļetes

Biļetes uz sacensībām izdevīgāk iespējams iegādāties biļešu iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze" tirdzniecības vietās un mājas lapā www.bilesuparadize.lv. Sestdien, 23. maijā pulksten 11:30 sāksies brīvie treniņbraucieni, bet jau 13:30 – laika kontroles braucieni, kam pulksten 17:00 sekos 1. kvalifikācijas brauciens. Svētdien pulksten 11:00 notiks sacensību atklāšanas ceremonija, kurai sekos 2. un 3. kvalifikācijas braucieni un finālbraucieni, kā arī uzvarētāju apbalvošana. Plašāku informāciju iespējams atrast sporta kompleksa "Mūsa" mājas lapā www.musa.lv

Šie Eiropas līmeņa autosporta svētki Latvijā nebūtu iespējami bez ģenerālsponsora Latvijas Mobilais Telefons, atbalstītāja Latvijas Dzelzceļš un sadarbības partneriem Aldaris, Biolar, Ford, Veiters, Eden, Lux Auto, SOS, IB Serviss Canon, Merida, Peri, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas autoceļu uzturētājs un Onyx, kā arī daudzām citām kompānijām, kas radušas iespēju atbalstīt šīs sacensības. Nenovērtējams ir arī informatīvo atbalstītāju TV5, LTV 7, LNT, SWH, SWH+, Ātruma Cilts, Zebra, Draugiem.lv, iAuto, Delfi Autosports, Latvijas Avīze, Bauskas Dzīve, Auto Bild Latvija, Forsāža, Auto Euro, Sports ieguldījums šo sacensību popularizēšanā un sabiedrības informēšanā.
 
Visi komentāri
 
268973. viesis 26.maijs 2009 10:58
0 0 Atbildēt

bus jabrauts uz sacensiibam:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti