Aicina autovadītājus laikus gatavoties ziemas sezonai 4

 
20.oktobris 2009 13:28

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus laikus nomainīt vasaras riepas pret ziemas riepām, kā arī pārbaudīt automibiļa tehniskā stāvokļa atbilstību ziemas apstākļiem.

<seesam>Kaut arī meteoroloģiskās laika prognozes liecina, ka tuvāko dienu laikā Rīgā sniegs nav gaidāms, tomēr nakts un agrās rīta stundās uz tiltiem, kā arī ūdenstilpņu un mežu tuvumā uz brauktuves ir iespējama apledojuma veidošanās. Tāpēc Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus laikus pārbaudīt automobiļa tehniskā stāvokļa atbilstību ziemas apstākļiem, tostarp laikus nomainīt vasaras riepas pret ziemas riepām, kā arī pārbaudīt automobiļa apsildīšanas un ventilācijas sistēmu darbību. Sala gadījumā departaments iesaka ievērot lielāku braukšanas distanci. Īpaši bīstams satiksmei ir tā sauktais „melnais ledus”, kas uz brauktuves veidojas arī, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem.

Kopš 13. oktobra katrā no Rīgas priekšpilsētām un rajoniem viena specializētā ielu kaisīšanas mašīna ir nodrošināta diennakts dežūrrežīmā, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi uzsāktu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Savukārt tiltu uzturēšanai diennakts dežurrežīmā ir nodrošinātas trīs specializētās kaisīšanas mašīnas.

16. un 17. oktobrī līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos un apledojuma veidošanos uz tiltiem uzturēšanas uzņēmums SIA „Rīgas tilti” pirmo reizi šajā ziemas sezonā veica tiltu apstrādi ar pretslīdes materiāliem slīdamības samazināšanai. Savukārt 17. oktobrī līdz ar snigšanu vietās, kur bija radies apledojums, pirmo reizi šosezon tika veikta arī maģistrālo ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem.

{page}

Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina A/S “Ceļu pārvalde”, SIA „Pilsētas Eko serviss”, KS „RT ROAD”, savukārt tiltu uzturēšanu-  SIA “Rīgas tilti”.

Saskaņā ar līgumu šo uzņēmumu pārziņā ir ielu un tiltu uzturēšana visa gada periodā- bedrīšu remonts, ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem ziemas periodā, smilšu savākšana no brauktuvēm pavasarī, brauktuvju laistīšana vasaras periodā, brauktuvju slaucīšana, aku vāku regulēšana, atkritumu savākšana no ielu zaļajām zonām, brauktuvju tekņu zonu tīrīšana, pieturvietu tīrīšana un soliņu remonta, kā arī citi uzturēšanas darbi. Šo uzņēmumu pārziņā ir arī nepieciešamo pretslīdes materiālu iepirkšana un uzglabāšana ielu un tiltu ziemas uzturēšanas darbu nodrošināšanai.

Kā informē Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, atbilstoši finansiālajām iespējām šogad maģistrālo ielu un tiltu ziemas uzturēšanu ir iespējams nodrošināt tādā apjomā, kā 2008. gada nogalē. Savukārt rajona nozīmes ielas būs iespējams tīrīt un apstrādāt ar pretslīdes materiāliem tikai liela sniega apstākļos, kad tas būs nepieciešams ielu caurbraukšanas nodrošināšanai.

 
Visi komentāri
 
272006. viesis 20.oktobris 2009 14:09
0 0 Atbildēt

nu, varbūt, ar to sālīti tik briesmīgi nevajadzētu forsēt. Būtībā pašreizējā auksto rītu "melnā ledus" neitralizēšanai jau pietiktu ar parastām smiltīm un pavisam nelielā daudzumā. Taupīsim eko resursus ,arī savu auto bleķus. Dullie jau apsitīsies tāpat.

272007. viesis 20.oktobris 2009 14:49
0 0 Atbildēt

Es jau sezonai sagatavojos - ielēju ziemas ūdeni logiem.

272008. viesis 20.oktobris 2009 21:53
0 0 Atbildēt

Es arī sagatavojos, tosolu nomainīju ar ūdeni.

272009. viesis 20.oktobris 2009 23:31
0 0 Atbildēt

Sagatavojos tikko uzliku liselli sport riepas :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti