CSDD: Kā dzēst divus pārkāpumu uzskaites punktus 4

 
16.decembris 2009 10:42

CSDD atgādina, ka pārkāpumu uzskaites punktus iespējams dzēst tikai tad, ja apmeklēti gan teorētiskie, gan praktiskie kursi.

Ja autovadītājs apmeklējis tikai vienus no abiem obligātajiem kursiem, tad saskaņā ar 2004.gada 21.jūnija noteikumiem Nr.551 „Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi” uzskatāms, ka prasība nav izpildīta, un vadītājam tiek reģistrēti divi papildus pārkāpumu uzskaites punkti. 

2009. gada 1. jūnijā stājās spēkā grozījumi „Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumos”, kas paredz, ka sakrājot 8 soda punktus, autovadītājam ir jāapmeklē gan teorētiskās apmācības par satiksmes drošību, gan praktiskās stundas automobiļa drošā vadīšanā. Savukārt sasniedzot 12 pārkāpumu uzskaites punktu robežu jākārto gan teorētiskais, gan praktiskais braukšanas pārbaudījums.

Apmeklējot kursus vai nokārtojot eksāmenus noteiktā laikā un kārtībā tiek dzēsti divi pārkāpumu uzskaites punkti, bet neizpildes gadījumā vadītājam papildus tiek reģistrēti divi uzskaties punkti. Īpaši svarīgi kursus ir apmeklēt jaunajiem satiksmes dalībniekiem, kuru stāžs ir līdz 2 gadiem. Gadījumā, ja norma tiek ignorēta un pusgada laikā kursi nav apmeklēti, vadītājam pārkāpumu uzskaites punktu skaits var sasniegt 10 un  uz vienu gadu stāties spēkā vadītāja apliecības izmantošanas aizliegums.

Atgādinām, ka maksimālais pārkāpumu uzskaites punktu skaits, kas pieļaujams, lai varētu piedalīties satiksmē, jaunajiem satiksmes dalībniekiem ir deviņi, bet ar divu un vairāk gadu pieredzi - 15 punkti. To nosaka likums, kas Latvijā ir spēkā no 2004. gada 1. jūlija un tās mērķis ir nodalīt regulāros, ļaunprātīgos likuma pārkāpējus no citiem satiksmes dalībniekiem.

 
Visi komentāri
 
273424. viesis 16.decembris 2009 11:38
0 0 Atbildēt

Vai kāds var loģiski izskaidrot to algoritmu? Katram soda punktam taču ir savs termiņš. Kas notiek, ja man ir tie 8 punkti, bet, piemēram, pēc nedēļas 2 punktiem beidzas derīguma termiņš. Tad man jāpaspēj kursi iziet tās nedēļas laikā? Un kuri punkti tiek dzēsti apmeklējot kursus - jaunākie vai vecākie?

273425. viesis 16.decembris 2009 12:05
0 0 Atbildēt

cik atceros, kursi jāiziet 3 mēnešu laikā. tātad, ja tev kādi punkti dzēsīsies ātrāk kā tuvāko 3 mēnešu laikā un kritisko punktu skaits līdz ar to vairs nebūs, vari atslābt un likt mīksto uz kursiem.

bet tā ir tikai mana interpretācija :D precīzu atbildi palūdz no kompetentas iestādes - tobis no CSDD.

273433. viesis 16.decembris 2009 16:32
0 0 Atbildēt

Vēl jautājums. Ja man ir 8 soda punkti un es 2 nodzēšu, tad pēc nedēļas atkal 2 dabūju, vai tad man atkal jāiet kursos?

273437. viesis 16.decembris 2009 19:04
0 0 Atbildēt

teoreeiski, ja tagad esi atkal saplenijis 8 bonus-punktus un tuvaako 3 meeneshu laikaa nekas nedzeesiisies - kursi ir jaaiziet :D

bet preciizi atbildeet gruuti, nelasot normatiivo aktu kopumaa, bet izraujot tikai dazhus punktus no konteksta :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti