«Google» automobiļi sākuši fotografēt Latviju 6

 
29.augusts 2011 9:31

Google publiskojusi plašāku informāciju par attēlu vākšanu Latvijā, lai uzlabotu Google Maps Street View funkciju Google Maps pakalpojumā.

Divu mēnešu laikā tiks fotografētas 15 Latvijas pilsētas. Google mašīnas fotografēs arī šo pilsētu savienojošās automaģistrāles, ceļus un apkaimes.

 

Pilnībā tiks fotografētas: Rīga, Sigulda, Cēsis, Valmiera, Jēkabpils, Rēzekne, Daugavpils, Ogre, Bauska, Jūrmala, Jelgava, Tukums, Liepāja, Ventspils un Kuldīga.

Google automašīnu braukšana pilsētās var ilgt līdz pat diviem mēnešiem, mazākās pilsētās vienu mēnesi. Google automašīnu braukšana notiks vienlaicīgi vairākās pilsētās Fotografēšanas periodi un laiki ir aptuveni, jo precīzu fotografēšanas grafika noteikšanu (laiku) ietekmē laika apstākļi un ceļu satiksme.

Papildus pilsētām Google Street View automašīnas fotografēs arī tūrisma apskates objektus, kurus iepriekš ieteikusi Tūrisma attīstības Valsts aģentūra (TAVA). Street View kartē tiks iekļauti tādi objekti kā Aglonas Bazilika, Gaujas Nacionālais parks, Rundāles pils, Turaidas muzejrezervāts un citi objekti.

Google iegulda ārkārtīgi daudz resursu, lai aizsargātu indivīdu privātumu, vienlaikus ļaujot visiem lietotājiem gūt labumu ar šīs funkcijas palīdzību. Visas kartē redzamās cilvēku sejas un automašīnu nummuru zīmes tiek izpludinātas, lai aizsargātu personu privātumu. Pēc kartes publicēšanas ar „ziņot par kļūdu” funkciju, cilvēki varēs ziņot par attēliem, kas jāizpludina, aizpildot nelielu veidlapu ar precīziem to atrašanās parametriem.

Google fotouzņēmumu vākšanas plānus ir apspriedis ar Datu valsts Inspekciju (DVI) un iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus DVI ir apstiprinājusi Google ieceri ievākt un publicēt Latvijas pilsētu fotogrāfijas kā daļu no “ielu skata” pakalpojuma.

Street View karte ir ļoti populāra funkcija Google Maps servisā, kur šādā veidā apskatāmas nu jau vairāk nekā 30 valstis visā pasaulē. Karte ļauj lietotājiem detalizēti izpētīt un orientēties kādā noteiktā pilsētā vai apkaimē ar panorāmas skata palīdzību. Šī funkcija ir pieejama arī tādās Google programmās kā Google Earth un Google Maps mobilo telefonu versijā.

Iegūtie fotoattēli tiks rūpīgi apstrādāti un savienoti. Šis tehnoloģiski sarežģītais process var aizņemt vairākus mēnešus. Pēc apstrādes bildes kā panorāmas skats būs pieejams Street View Google Maps kartē, konkrēts publicēšanas datums vēl nav zināms.

Vietās, kur Street View ir pieejams, "ielu skatu" varēs apskatīt, pietuvinot karti maksimāli tuvu ar pietuvināšanas funkciju vai ievelkot no kreisās kartes malas Google Maps oranžo „Pegman” ikonu vajadzīgajā vietā. Šādā veidā "ielas skatā" varēs apskatīt interesējošo restorānu vēl pirms esat ieradušies, plānot ceļojuma maršrutus, sarunāt tikšanās vietu vai pildīt ģeogrāfijas mājas darbus.

Nekustamā īpašuma pārdevēji un pircēji ar šīs funkcijas palīdzību var būtiski ietaupīt laiku un kartē jau iepriekš izpētīt izvēlētā īpašuma apkārtni. Tāpat varat izmantot šo karti, lai noskaidrotu braukšanas virzienus. Savukārt uzņēmēji un valsts iestādes šo karti var ievietot savā mājas lapā, tādējādi uzlabojot pakalpojumu sasniedzamību, piemēram, norādot tuvākās bibliotēkas, tuvāko pakalpojuma sniedzēju vai restorānu.

Ar tūrisma objektiem saistītiem uzņēmumiem, iestādēm un vietējām pašvaldībām ir iespēja nosūtīt ielūgumus StreetView komandai uz e-pastu streetview@regio.ee, lai iekļautu kādu īpaši svarīgu objektu vai vietu Street View kartē.

Lai iegūtu vairāk informācijas par Street View un tās izmantošanas iespējām, atpūtas vai uzņēmējdarbības nolūkos lūdzam apmeklēt: http://google.lv/streetview. Šajā adresē varēsiet sekot Street View automobiļiem un iepazīties ar braukšanas grafiku.
 

 
Visi komentāri
 
283784. viesis 29.augusts 2011 17:35
0 0 Atbildēt

Es nezinu, vai viņi jau fotografēja, bet es es jau sestdien ceļā no Jelgavas uz Rīgu trāpiju viņu ceļā. Jāgaida sevi 'street wiewā'

283788. viesis 29.augusts 2011 17:56
0 0 Atbildēt

Nesagaidīsi, DVI pieprasa, lai aizmērē visiem stulbos ģīmjus un numurzīmes :D

283789. viesis 29.augusts 2011 20:05
0 0 Atbildēt

Sestdien, Ulmaņa gatvē pie Mārupītes, virzienā uz Lidostu, arī redzēju pretīm braucošu googlauto :)

283796. viesis 30.augusts 2011 10:10
0 0 Atbildēt

6Dien Jūrmalā tika manīti, bet diezgan ātri čalis mauca ar viņu, iespējams kamera bija izslēgta :( Tā ka laikam netiku "iemūžināts"

----------------------------

Visi Latvijas autoservisi

www.autoserviss24.lv

283813. viesis 1.septembris 2011 9:06
0 0 Atbildēt

man patīk emails streetview@regio.ee ... tas mozīmē, ka atkal regio igauņi, karšu taisītāji mūsu jāņa sētai ielikuši kloķi, un apkalpo Latviju...

283823. viesis 1.septembris 2011 16:16
0 0 Atbildēt

Nu bet LV jau ir puspabeigts 1188 360*, neies jau konkurēt paši ar sevi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti