Hyundai i40 - maksimālais vērtējums pēc Euro NCAP skalas 2

 
16.septembris 2011 0:07

Neatkarīgā auto vērtēšanas organizācija Euro NCAP pilnīgi jaunajam Hyundai i40 ir piešķīrusi maksimālo piecu zvaigznīšu vērtējumu.

Bargo pārbaužu rezultāti liecina, ka i40 ir viena no drošākajām D segmenta automašīnām.
i40 ir piektais Hyundai modelis pēc kārtas, kuram Euro NCAP bargajā vērtēšanas programmā ir piešķirts maksimālais piecu zvaigznīšu vērtējums; tālākās vietas ieņem i20 supermini, ix20 compact MPV, i30 hatchback un ix35 compact SUV.

D segmenta i40 saņēma 92% vērtējumu kategorijā ”automašīnā braucošs pieaugušais”, iegūstot maksimālo punktu skaitu sānu aizsardzības testā. Papildus tam atzinīgi tika novērtēti arī galvas balsti un sēdekļi, kas nodrošina labu aizsardzību pret mugurkaula kakla daļa traumām sadursmes no aizmugures gadījumā.

Kategorijā “automašīnā braucošs bērns” i40 iegūtais iespaidīgais vērtējums bija 86%; labi bija rādītāji gan kategorijā “18 mēnešus vecs bērns”, gan “3 gadus vecs bērns”. Modelis i40 ieguva 43% kategorijā “gājējs”, kur priekšējais buferis saņēma maksimālo punktu skaitu par labu gājēja kāju aizsardzību.

Elektroniskā stabilizācijas sistēma, ātruma ierobežotājs un drošības jostu piesprādzēšanas atgādinājums automašīnai palīdzēja iegūt 86% kategorijā “papildu drošības līdzekļi”. Modeļa i40 pasīvās un aktīvās drošības aprīkojums pārsniedz Euro NCAP 2011. gadā izvirzītās prasības.

Hyundai Motor Europe viceprezidents un ražošanas daļas direktors Alans Rašforts (Allan Rushforth) komentēja: “i40 novērtējums ar piecām zvaigznītēm vēlreiz apliecina mūsu pastāvīgos centienus nodrošināt Hyundai lietotājiem visaugstākā līmeņa drošību. Tas ir vēl viens iemesls D segmenta individuālajiem pircējiem un autoparku īpašniekiem apsvērt i40 iegādi, jo šī automašīna ir gan droša un visaugstākās kvalitātes, gan ar labiem darbības rādītājiem un bagātīgu aprīkojumu. Vēl grūtāk neņemt vērā i40 ir tādēļ, ka mēs saviem klientiem piedāvājam piecgadīgo trīskāršās palīdzības (Five Year Triple Care) pasākumu paketi.“

Hyundai visaptverošā piecgadīgā trīskāršās palīdzības pasākumu pakete klientiem Eiropā garantē pilnīgu sirdsmieru, jo paketē ietilpst piecu gadu garantija bez ierobežojumiem, palīdzība uz ceļa un automašīnas tehniskās apskates piecu gadu garumā.

Pilnīgi jaunā automašīna Hyundai i40 Latvijas tirgos nonāks septembra vidū.

 
Visi komentāri
 
283903. viesis 19.septembris 2011 13:36
0 0 Atbildēt

Cik atceros no auto bild žurnaliem, līdzīgs vērtējums savulaik bija jau 2001.gada modeļa sonatai. Šajā tūkstošgadē eiropa jau vairs nepieņēma D klases automašinas, ja nebija attiecīgo drošibas parametru.

283908. viesis 21.septembris 2011 9:41
0 0 Atbildēt

Cmon... ja ne ķīniešu konservi, tad visas jau n-gadus saņem 5zv. Sen bija laiks pāriet uz kādu 20zv sistēmu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti