Noteikti garāki termiņi pirmās tehniskās apskates veikšanai 3

 
31.maijs 2012 11:31

31.maijā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts, kurā noteikti garāki termiņi valsts pirmās tehniskās apskates veikšanai.

Tādējādi jauno transportlīdzekļu īpašniekiem tiks samazinātas administratīvās procedūras, jo transportlīdzekļiem līdz diviem gadiem tehniskais stāvoklis parasti ir labs – bez būtiskiem trūkumiem un bojājumiem. Par to liecina arī šobrīd pieejamā informācija par veiktajām pārbaudēm valsts tehniskajās apskatēs.

Likumprojekts „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” paredz, ka jauniem (iepriekš nereģistrētiem) vieglajiem automobiļiem, piekabēm ar pilnu masu līdz 3500 kg, motocikliem, tricikliem un kvadracikliem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 24 mēnešus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts Latvijā.

Likumprojekts skars arī citu transportlīdzekļu kategorijas. Jauniem kravas automobiļiem, piekabēm (puspiekabēm), kuru pilna masa ir virs 3500 kg un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļiem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešu pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts.

Arī autobusiem, vieglajiem taksometriem un autoapmācībai paredzētajiem un attiecīgi reģistrētajiem transportlīdzekļiem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts. Otrā valsts tehniskā apskate minētajiem transportlīdzekļiem būs jāveic ne vēlāk kā gadu pēc pirmās valsts tehniskās apskates.

Līdz šim uzskaitītajiem transportlīdzekļiem pirmo tehnisko apskati bija jāveic piecu dienu laikā pēc pirmās reģistrēšanas.

Likumprojekts stāsies spēka 2013.gada 1.janvārī. Pirms tam to jāapstiprina valdībai un jāpieņem Saeimai.
 

 
Visi komentāri
 
286256. viesis 31.maijs 2012 21:43
0 0 Atbildēt

Vai Beļģijā nebij 4 gadi ?

286261. viesis 1.jūnijs 2012 10:49
0 0 Atbildēt

Uzskatu, ka tā ir laba ideja. Daudzās rietumu valstīs ir līdz;iga prakse. Domāju, ka šo ideju nevajadz;etu attiecināt uz komerctransportu.

286282. viesis 5.jūnijs 2012 14:21
0 0 Atbildēt

Tas attieksies arī uz fordiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti