Noteikti garāki termiņi pirmās tehniskās apskates veikšanai 3

 
31.maijs 2012 11:31

31.maijā, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts, kurā noteikti garāki termiņi valsts pirmās tehniskās apskates veikšanai.

Tādējādi jauno transportlīdzekļu īpašniekiem tiks samazinātas administratīvās procedūras, jo transportlīdzekļiem līdz diviem gadiem tehniskais stāvoklis parasti ir labs – bez būtiskiem trūkumiem un bojājumiem. Par to liecina arī šobrīd pieejamā informācija par veiktajām pārbaudēm valsts tehniskajās apskatēs.

Likumprojekts „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” paredz, ka jauniem (iepriekš nereģistrētiem) vieglajiem automobiļiem, piekabēm ar pilnu masu līdz 3500 kg, motocikliem, tricikliem un kvadracikliem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 24 mēnešus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts Latvijā.

Likumprojekts skars arī citu transportlīdzekļu kategorijas. Jauniem kravas automobiļiem, piekabēm (puspiekabēm), kuru pilna masa ir virs 3500 kg un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļiem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešu pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts.

Arī autobusiem, vieglajiem taksometriem un autoapmācībai paredzētajiem un attiecīgi reģistrētajiem transportlīdzekļiem valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc dienas, kad transportlīdzeklis pirmo reizi reģistrēts. Otrā valsts tehniskā apskate minētajiem transportlīdzekļiem būs jāveic ne vēlāk kā gadu pēc pirmās valsts tehniskās apskates.

Līdz šim uzskaitītajiem transportlīdzekļiem pirmo tehnisko apskati bija jāveic piecu dienu laikā pēc pirmās reģistrēšanas.

Likumprojekts stāsies spēka 2013.gada 1.janvārī. Pirms tam to jāapstiprina valdībai un jāpieņem Saeimai.
 

 
Visi komentāri
 
286256. viesis 31.maijs 2012 21:43
0 0 Atbildēt

Vai Beļģijā nebij 4 gadi ?

286261. viesis 1.jūnijs 2012 10:49
0 0 Atbildēt

Uzskatu, ka tā ir laba ideja. Daudzās rietumu valstīs ir līdz;iga prakse. Domāju, ka šo ideju nevajadz;etu attiecināt uz komerctransportu.

286282. viesis 5.jūnijs 2012 14:21
0 0 Atbildēt

Tas attieksies arī uz fordiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti