Tuvojas konkurss «Latvijas gada auto 2003/2004» 8

 
15.oktobris 2003 10:50

Konkurss "Gada Auto 2003/2004" notiks sestdien, 25. oktobrī motorsporta kompleksā “333” Rīgas rajona Ropažu pagastā. Pasākums sāksies pulksten 9.00 no rīta, bet rezultātu un uzvarētāju apbalvošana paredzēta ap pulksten 18.00.

gadaAuto.jpg

Latvijas konkurss šogad notiks pēc divu gadu pārtraukuma. Ceram - jaunā kvalitātē. Nozīmīgi paplašināts žūrijas locekļu skaits. Atšķirībā no pasaulē ierastajiem šāda veida konkursiem mūsu žūrijā par auto publiski rakstoši un runājošie ir tikai daļa no tās sastāva.

Pat žūrijas pirmajā – “ekspertu grupā” iekļauti ne tikai profesionāli auto žurnālisti, bet arī citi tehniski izglītoti auto nozares speciālisti un pieredzējuši automobiļu lietotāji (RTU profesors G.Liberts, daudzkārtējais Latvijas čempions autorallijā I.Caune, autoservisu īpašnieki un rezerves daļu piegādātāji A.Bārda (Autofavorits), A.Štāls (Asmers) un citi).

Otrajā īpašo viesu grupā (VIP) uzaicinātas sabiedrībā pazīstamas personas, kuru interese un kompetence auto jomā nav apšaubāma (Saeimas deputāts Mareks Segliņš, Liepājas mērs Uldis Sesks, Latvenergo prezidents Kārlis Miķelsons un citi, arī dāmas, piemēram, Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane, Saeimas deputāte Linda Mūrniece), kā arī preses pārstāvji – gan populārāko centrālo, gan reģionālo mēdiju vadītāji un žurnālisti.

Trešajā - junioru grupā - balsos tie, kuru izvēle būs noteicošā nākamajos Latvijas attīstības gados – auto jaunumu pētnieki ar lielu stāžu un nu jau arī reāli lietotāji – junioru vecus noteikts līdz divdesmit pieciem gadiem.

Žūrijas priekšsēdētājs ir Latvijas tieslietu ministrs Aivars Aksenoks – kā zināms savā iepriekšējā pieredzē viņš ir viens no vadošajiem CSDD speciālistiem.

Būtisks pavērsiens konkursa norisē ir nopietns sponsoru atbalsts, kas ļāvusi autoražotāja oficiālajiem pārstāvjiem ievērojami samazināt dalības izmaksas. Tas un žūrijas autoritatīvais sastāvs mudinājis piedalīties “Latvijas gada auto” konkursā - pietiekti 44 auto, praktiski pilns iespējamais spektrs (nepiedalās vienīgi VAZ un Subaru). Iespaidīgs skaitlis – pat salīdzinot ar šoruden notiekošo kārtējo “Eiropas gada auto” konkursu, kura pusfinālam bija izvirzīti tikai 35 pretendenti.

No žūrijas vērtējumam nodotajiem auto vairāk nekā 30 ir modeļi, kurus sākts tirgot tikai šogad, tātad žūrijai būs iespēja baudīt un vērtēt pašus svaigākos autobūves sasniegumus.

Visas konkursa dienas ietvaros paredzēti testu braucieni. Vieglie automobiļi izmantos sporta kompleksa “333” kartinga trasi, bet apvidus mašīnām būs nosprausta trase tuvumā esošajās smilšu kāpās. Balsošanas princips ir šāds - katrs žūrijas loceklis sadala 25 punktus neierobežotam auto skaitam, nevienam nedodot vairāk kā 10 punktus. Saskaitot kopā visu žūrijas dalībnieku punktus, tiek uzzināts pirmās vietas ieguvējs. Ja punktu skaits vairākiem automobiļiem ir vienāds, skaita, kuram auto visvairāk piešķirts augstākais novērtējums jeb minētie 10 punkti.

Absolūti labāko un pilnībā universālu automobili ir ļoti grūti – pat neiespējami - izveidot, tāpēc bez galvenā titula konkursa balsojuma anketā jāatzīmē arī katra žūrijas dalībnieka izvēlētais auto 11 papildus nominācijās.

Galvenās no tām – ģenerālsponsoru balvas: D fortis Gada dīzeļauto, Ultima 98  Gada sportiskākais auto, Unilīzinga  Auto lietotāja balva.

Bez tam tiks godināti ekspertu auto, žurnālistu auto, VIP auto, junioru auto, dāmu auto, taupīgākais auto, komfortablākais auto, skaistākais auto, slikto ceļu auto. Unilīzinga balvas ieguvēja noteikšanā  iespējams piedalīties arī visai Latvijas sabiedrībai – jau kopš šodienas interneta portāla “TVNet” auto sadaļā publicēts pretendentu saraksts, kurā par “savu gada automobili” var nobalsot jebkurš. Balsojums internetā ilgs vairāk nekā nedēļu un beigsies piektdienas, 24. oktobra vakarā. Tātad dienu pirms “Latvijas gada auto” konkursa norises.

 
Visi komentāri
 
101164. viesis 15.oktobris 2003 11:57
0 0 Atbildēt

Sorre par offtopic, bet:

"Otrajā īpašo viesu grupā (VIP) uzaicinātas sabiedrībā pazīstamas personas, kuru interese un kompetence auto jomā nav apšaubāma (Saeimas deputāts Mareks Segliņš....."

Palasot žurnālu Next, dažus numurus atpakaļ, kur intervijā Segliņš pats atzīstas, ka auto un sadzīves tehnikas jomā ir pilnīgs diletants, jo vēl pavisam nesen iemācījies kā CD atskaņotājā izvēlēties sev vēlamo dziesmu:) tagad ir iekļauts KOMPETENTĀ žūrijā, kura vērtēs un piešķirs Gada auto titulu. Nu šis gan manī izraisīja smaidu:)

Nothing personal...

101176. viesis 15.oktobris 2003 12:39
0 0 Atbildēt

bez bazara 1. vieta manam 740 BMW, parejie suka ozola liko

101187. viesis 15.oktobris 2003 13:24
0 0 Atbildēt

Nu un kāda attīstības pakāpē palicis Liberta kungs? Ar gradīgiem dzerieniem laikam uz Tu....

101268. viesis 16.oktobris 2003 8:30
0 0 Atbildēt

SPORCMEN: bez bazara, drīz Tu ozola līko sūkāsi motormuzejā, jo 94' gada megaruulziigais BMW būs sasniedzis 10 gadu robežu un to megalūzni neredzēsim vairs centrā :)

101469. viesis 16.oktobris 2003 16:39
0 0 Atbildēt

Domāju, ka uz vairākām nominācijām pretendēs Mazda6, kura kā par brīnumu joprojām nav APNIKUSI automīļiem.

101567. viesis 17.oktobris 2003 17:04
0 0 Atbildēt

"...bet rezultātu un uzvarētāju apbalvošana paredzēta ap pulksten 18.00...."

Laikam būs jāaiziet un jāpaskatās to rezultātu apbalvošanu ;-)

Gipo

101592. viesis 18.oktobris 2003 21:18
0 0 Atbildēt

Sviestains konkurss... kur LV nejeegaam paakstiities...

101593. viesis 18.oktobris 2003 23:58
0 0 Atbildēt

Galvenais ir piedalities un izbaudit to visu kas slepjas sinis rallija

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti