Cēsu policisti - draudzīgi un viesmīlīgi 16

 
19.marts 2004 10:47

Otrdien, 23. martā noslēgsies viesmīlības un saskarsmes prasmju kursu cikls Cēsu pašvaldības un Valsts policijas darbiniekiem. Kursu mērķis bija veicināt policijas darbinieku saskarsmes prasmes gan ar vietējiem iedzīvotājiem, gan ar tūristiem. Policisti ir vieni no pirmajiem, ko uzrunā tūristi, meklējot pilsētā apskates objektus vai citu palīdzību.

Kā atzīmēja Cēsu pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Sviķis labas saskarsmes prasmes ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem policista darbā, jo darbs saistīts ar cilvēkiem. Šādas apmācības būtu nepieciešamas reizi gadā - atsvaidzināt esošās un apgūt jaunas zināšanas un - galvenais - izrauties no ikdienas rutīnas. Kaut arī daļa no kursos iegūtās informācijas bija jau kādreiz dzirdēta, tomēr atsvaidzināt zināšanas un paskatīties uz lietām ar jaunu un svaigu skatu nekad nav par daudz. Kursos apgūtais liek aizdomāties par tām lietām, kas policijas darbinieku saspringtajā ikdienā bieži vien paliek novārtā.

Apmācības vadīja pasniedzējs Juris Balodis, kas viesmīlības kursus pasniedz gan Vidzemes Augstskolā, gan Rīgas Tūrisma skolā. Policistu apmācības notika ES PHARE projekta "Senie laiki Baltijas jūras reģionā" ietvaros un tiek finansēta no projektam piešķirtajiem līdzekļiem.

Informāciju sagatavoja:
Valda Veilande

 
Visi komentāri
 
119753. viesis 19.marts 2004 11:05
0 0 Atbildēt

te ir pašvaldībnieki..

bet ceļu policisti Cēsīs - nu tādi dauņi..

119759. viesis 19.marts 2004 11:16
0 0 Atbildēt

Kuri no diviem ; )

119775. viesis 19.marts 2004 11:48
0 0 Atbildēt

URAA beidzot vareesu braukt gar Ceesiim nevis caur Valmieru :)

119785. viesis 19.marts 2004 12:14
0 0 Atbildēt

Būtībā, šodien , UZ IELAS , drīkstētu atļaut strādāt tikai labi izglītotiem un sagatavotiem CP policistiem. Viennozīmīgi, ka tieši psiholoģiskā sagatavotība ir svarīgs rādītājs CP darbā, un tas būtiski jāvērtē attiecīgajām komisijām, kuras atestē CP darbiniekus. Nav arī prātīgi šajā darbā pieņemt kandidātus, kuriem autovadītāja stāzš ir mazāks par 3 gadiem, un šajā laikā bijuši administratīvie sodi par CSN pārkāpumiem. CP ierindas darbiniekam šobrīd ļoti svarīgi ir pārzināt administratīvā procesa likumu (reti kurš zin, ko tas vispār nozīmē), kā arī Latvijas konstitucionālos un cilvēktiesību pamatus, arī CP ikdienas darbam nepieciešamos MK noteikumus. Nenoliedzami, ka perfekti jāorientējas Satiksmes likumā, APK, kaut virspusēji - arī Tiesu varas,prokuratūras iestāžu likumos un pārējā procesuālajā likumdošanā. Bez tā visa - jāseko līdzi tekošajai likumdošanai Saeimā un grozījumiem darbam saistošajos MK noteikumos. Vairākkārt draudzīgi esmu padiskutējis ar CP , un konstatējis, ka daudzi vispār neko nezina par būtiskajiem grozījumiem APK, kuri stāsies spēkā šovasar. Daudzi CP joprojām nezin arī kas ir NAIS datu bāze. Ir arī tādi CP darbinieki, kuri uzskata , ka viņiem esot jāzin tikai CSN, un jāprot braukt ar auto....??? Pieļauju, ka līdz šim CP jauno kadru sagatavošana Latvijā ir organizēta pēc principa "po stahanovski" , ko apliecina vairākuma autovadītāju negatīvā attieksme pret šo policijas struktūru. Pārsteidz, ka CP vadošajās struktūrās nelabprāt pieņem darbā PA beidzējus, kaut daudzi būtu ar mieru tur strādāt. ES ietvaros, VP struktūrām būs nopietnāk jāpadomā par policistu sagatavošanas mācību programmām un jauno CP darbinieku atestāciju, kurai jābūt nopietnākai un pārdomātākai kā līdz šim. Kad pienāks tā diena, kad CP darbiniekus darbā pieņems konkursa kārtībā, situācijas uzlabojums jau kļūs REDZAMS. Tad varētu būt cerības, ka tuvāko gadu laikā iauto slejās rakstiņi par CP nekorektu darbu - kļūs par retu parādību. Ieguvēji būs paši CP darbinieki, kuri "piecīša" vietā saņems priecīgu autovadītāja smaidu, nevis nikni aizvainotu grimasi ar "neredzamu jautājuma zīmi ar triju krievu burtu kombināciju tajā"....

119789. viesis 19.marts 2004 12:51
0 0 Atbildēt

Agrak jau bija runas ka sadus kursus veiksot. Vrbut beidzot ari ilgi gaiditie kursi ir klat. Reali jau paies kadi paris gadi kamer visi tiks izglitoti.

119798. viesis 19.marts 2004 13:12
0 0 Atbildēt

Ieguvēji būs paši CP darbinieki, kuri "piecīša" vietā saņems priecīgu autovadītāja smaidu....he,he kas tā par naudu- smaids!!!

zoga

119811. viesis 19.marts 2004 13:52
0 0 Atbildēt

Jaa, par Ceesu CP inspektori Svetlanu vai kaa vinju tur visaadi staasti dzirdeeti :)

119814. viesis 19.marts 2004 14:38
0 0 Atbildēt

jaa ceesu sveta tas ir vecis ar 6 olaam

119815. viesis 19.marts 2004 14:48
0 0 Atbildēt

cekamen> tu gribeeji teikt ka svetai ir baigaas olniicas ? :)

nav gan sanaacis vairaak saskarties, bet nu nostaasti baigie klejo par vinju....

119819. viesis 19.marts 2004 15:03
0 0 Atbildēt

var teikt arii ka baigaas olniicas nedod dies ar vinu satikties uz cel vina pat savu viiru nostrafee kur nu veel citus ja nekluudos arii prieksniekam sodu uzliek ta ka nemetaas

119821. viesis 19.marts 2004 15:11
0 0 Atbildēt

vinbriid pa kaucko pazeminaaja bet nu atkal ir maniita uz cela

119826. viesis 19.marts 2004 15:33
0 0 Atbildēt

cekamens> es atkal dzirdeeju, ka vienreiz esot sagruziijusi kautkaadai baabai, taashai pretim, nu a Sveta panjem un iedo bez emocijaam vecenei bietee :)

MaD aizmirsu ielogoties :)

buus jaaaizbrauc uz dzimto kraju, jaapaskataas, kaadi tad tur tie CP tagad peec kursiem ir :)

119828. viesis 19.marts 2004 15:34
0 0 Atbildēt

a viesmīlīgi, tas tipa nakcmājas piedāvās ? :) labi labi, prāts uz jokiem 5dienā :)

119834. viesis 19.marts 2004 16:08
0 0 Atbildēt

Nedaudz papildināšu iepriekš teikto. vakar runājos ar savu bijušo kolēģi - administratīvās tiesas tiesnesi. Izrādās, ka daudzi autovadītāji, kuri ir izdarījuši TIKAI par 5 ls sodāmu CSN pārkāpumu, naksā vēl 10 Ls nodevu par pārkāpuma pārsūdzēšanu Administratīvajā tiesā , jo neuzskata sevi par vainīgu pārkāpuma izdarīšanā. Par lielākiem naudas sodiem , kā saka, komentāri lieki. Ja iepriekš tiesvedības process bija salīdzinoši sarežģīts, tad šobrīd var mirīgi iztikt bez dārgu advokātu palīdzības. Atcerēsimies arī, ka Administratīvā procesa likumā ir viena svarīga - jauna norma:

92.pants. Tiesības uz atlīdzinājumu

Ikviens ir tiesīgs prasīt atbilstīgu atlīdzinājumu par mantiskajiem zaudējumiem vai personisko kaitējumu, arī morālo kaitējumu, kas viņam nodarīts ar administratīvo aktu vai iestādes faktisko rīcību. ( Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 15.01.2004. likumu)

Tātad, autovadītājs, ja uzskata, ka sodīts nepamatoti, var prasīt arī morālā kaitējuma atlīdzību.

Nevienam nevarētu būt nekādu šaubu, ka jau tuvā laika posmā "labākais skolotājs" un lasāmviela CP darbiniekiem būs administratīvo tiesu spriedumi. Fakstiskais rezultāts būs tāds, ka jebkurš CP , pirms apturēs auto un rakstīs soda kvīti, nopietni un rūpīgi pārdomās - vai vispār vadītājs CSN pārkāpumu ir izdarījis. Varbūt, pietiktu ar mutisku brīdinājumu ?

119884. viesis 21.marts 2004 18:08
0 0 Atbildēt

IkdienasViesi nolaidies no maakonjiem! Kadi veel konkursi par vietam CP un nezheligas prasiibas?! Par to algu ko maksa ierindas policistam jabrinas ka kads vispar tur straadaa. Nu nav jau varbuut TIK traki, bet par tadu atlidzibu nedabusi cilvekus ar 3 augstakajam un IQ >140 :)

119895. viesis 21.marts 2004 23:13
0 0 Atbildēt

Te jau daudz ko pārspīlē, bet zolīdākiem tiem CP mentiem jākļūst. Citādāk skaidrāk ka' bankā, ka administratīvie tiesneši, līdzcilvēku intereses respektējot, CP zēniņus iemācīs strādāt. Līdz šim tas nevienam , kopš 45.gada, nav izdevies. Foršs tas papildinājums administratīvā procesa likumā par to morālo kompensāciju ! Nu, cik varētu maksāt nervu bojāšana par nepamatoti saņemtu sodu, visu instanču iziešanu, papīru formēšanu, tiesas sēdi, pārsūdzības ???? Domāju, ka n0 300 līdz 500 ls no policijas valsts līdzekļiem varētu prasīt...Kad pirmie septiņi no CP darbībām cietušie saņems kompensācijas, CP vadu komandieri katru CP pešku pirms došanās darbā nodrošinās ar videokameru un golovomaiku - lai pārdomā par savu dzīvi, pirmas atver soda kvīšu grāmatiņu .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti