Šlēgelmilhs uzvar Austrijas-Šveices čempionātā! 4

 
11.oktobris 2004 8:44

Šajā nedēļas nogalē ar Latvijas sportista Haralda Šlēgelmilha uzvaru noslēdzies Austrijas-Šveices “Lista Formel Masters” junioru čempionāts, kurā startē sportisti ar “Formula BMW” un “Formula Arcobaleno” automašīnām.

“Lista Formel Masters” čempionāta pēdējās divas sacensības risinājās slavenajā Hokenheimas trasē Vācijā. Uz sacīkšu starta Latvijas sportists devās ar 20 punktu deficītu kopvērtējumā un esot arī divus punktus aiz kopvērtējuma otrās vietas ieguvēja.

Jau pirmajā dienā Šlēgelmilhs trasē jutās ļoti pārliecinoši, izcīnot gan pirmo starta pozīciju, gan arī uzvaru pirmajā braucienā. Tā kā čempionāta līderis Fils Vurglics finišēja tikai septītais, Haralds kopvērtējuma līderim pietuvojās līdz trim punktiem un pēdējā braucienā 16 gadus vecajam sportistam vajadzēja uzvarēt un cerēt, ka Vurglics nefinišēs uzreiz aiz viņa. Tāpat Haralds pirmo pozīciju čempionātā pat neatkarīgi no konkurentu rezultātiem iegūtu, ja viņš finišētu pirmais un viņam piederētu sacīkšu ātrākais apļa laiks.

Otrais brauciens iesākās ne visai sekmīgi. Pirmajā vietā bija Vurglics, bet Šlēgelmilhs – tikai ceturtais. Tomēr sacīkšu gaitā Latvijas sportists izvirzījās līderos, kamēr austrietis nokrita uz trešo vietu. Papildus Haralds uzstādīja arī ātrāko apļa laiku, kļūstot par “Lista Formel Masters” čempionāta uzvarētāju un saņemot par to 5000 eiro. Vēl 3000 eiro Latvijas sportistam pienācās arī par uzvaru iesācēju jeb “rookie” vērtējumā. Kopumā šogad “Lista Formel Masters” junioru čempionātā piedalījās 29 sportisti no septiņām valstīm.

Atgādināsim, ka Haralds Šlēgelmilhs šogad startēja divos starptautiskos autosporta čempionātos – “Lista Formel Masters” meistarsacīkstēs viņš bija uzvarētājs, bet Skandināvijas “Formula Renault” čempionātā latvietis palika piektais.

Kā papildus bonusu par uzvaru kopvērtējumā Haralds saņēma iespēju vienu dienu testēt kādas vadošās Šveices komandas “Formula 3” automašīnu. Plānots, ka testi varētu risināties šī mēneša beigās. Bet tagad Šlēgelmilhs dodas uz Ošerslēbeni (Vācijā), kur otrdien sāksies četras dienas gari “Formula Renault 2000” testi. Runājot par nākamo sezonu, Šlēgelmilha komandai jāizlemj, kurā seriālā startēt – Eiropas “Formula Renault”, Vācijas “Formula BMW” vai kādas valsts “Formula 3” čempionātā. Viss, protams, atkarīgs no finansējuma.

 
Visi komentāri
 
143086. viesis 11.oktobris 2004 9:18
0 0 Atbildēt

apsveicu Vladislavu Šlegelmilhu ar dēla uzvaru - ja visi vecāki tā audzinātu bērnus....

143096. viesis 11.oktobris 2004 9:50
0 0 Atbildēt

SUPER!

Latvijai savs autosporta chempions! :) skat, izaugs veel liidz F1!!!

143129. viesis 11.oktobris 2004 10:47
0 0 Atbildēt

Prieks un lepnums par panaakumiem! Sveicam!

143165. viesis 11.oktobris 2004 11:51
0 0 Atbildēt

Šlegas turās - mēs ar Jums. Turās gan Haralds uz trases, gan Vladis meklējot piķi. Turās !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti