... bēdz prom un visas problēmas tiks atrisinātas... 137

 
10.novembris 2004 9:20

"Interesanti mums likumi valstī, ja aizlaidies no CSN notikuma vietas pietiekami zibenīgi, lai neviens nepamana tad paliksi nesodīts un cietušais arī paliek bešā..." tādu secinājumu es izdarīju pēc sarunas ar Ceļu policiju, apdrošināšanas kompāniju Baltikums un ekspertu Ēriku Griģa kungu.

Kas tad īsti notika?

8. novembrī ap plkst. 20:15 braucu pa Valdeķu ielu virzienā no Salu tilta. Jāsteidzās nekur nebija, bez tam apmēram 120 metrus pirms krustojuma ar Graudu ielu pamanīju, ka sāk mirgot zaļais luksofora signāls un vienmērīgi samazināju ātrumu, kurš jau tāpat nebija lielāks par 50 km/h. Mašīnu šajā ceļa posmā tobrīd bija ļoti daudz un tajā vietā ir tikai divas braukšanas joslas, pa vienai katrā braukšanas virzienā. Pēkšņi es ar acs kaktiņu pamanīju vadītāja puses atpakaļskata spogulī kaut ko aizdomīgu, taču pirms paspēju saprast ko, mana spoguļa jau vairs nebija.



Paspēju tikai pamanīt, ka automašīna bija tumšā krāsā un ka tas bija 5 sērijas BMW ar virsbūvi, ko sāka ražot, ja nemaldos no 1996. gada. Automašīna BMW pat nepiebremzēja un aizlidoja tālāk praktiski jau pa sarkano un pazuda tālēs zilajās. Es nekavējoties apstājos ceļa malā, mazliet atjēdzos un zvanīju 02. Tur mani savienoja ar Ceļu Policiju, kur man laipni paskaidroja, ka lai es savācot no ceļa jebkādas daļas, ja tādas ir palikušas no aizbēgušās automašīnas un gaidot ekipāžu. Atradu es uz ceļa gandrīz pusi automašīnas BMW labā sānu spoguļa korpusa tumši zilā metālikas krāsā un vēl daudzus sīkākus gabaliņus. Izliku avārijas trijstūri, sēdos savā mašīnā un gaidīju ekipāžu, taču ļaunākais viss vēl tikai priekšā.



Atbrauca „ekipāža” ar apmēram 92/93 gada melnu 5 sērijas BMW 525, no kuras izkāpa viens ļoti neapmierināts vidējas miesasbūves Ceļu Policists un otrs – tā sacīt, "labi barots baltais vīrietis". Pienāca abi pie manas automašīnas un jautāja, kas noticis. Savu vārdu neviens no policistiem neminēja. Es sāku stāstīt, nu tā un šitā... Pēc tam sekoja jautājums – „A ko Jūs no mums gribat?” Īsāk sakot, sākās stāsts par to, ka es velti tērējot laiku un ka es neko nedabūšu un vai es vispār sajēdzu, kam ir domāta OCTA utt. Tika pastāstīts, ka OCTA ir priekš tam, ja Tu kādam iebrauc pakaļā, tad Tev nav jāmaksā par tās mašīnas remontu un viss.

Ļaunākais tajā visā bija tas, ka pie labākās gribas, es nevarēju paspēt pamanīt BMW valsts numuru. Šķiet, ka bija 2 burti un trīs cipari, bet negribu melot. Tātad viss ir bezjēdzīgi. Par spīti visam es piezvanīju savam apdrošinātājam, apjautāties, ko darīt. Viņš solīja pēc minūtes atzvanīt. Policists nervozēja un jautāja, ko tad darīsim, rakstīsim vai nē. Es Teicu, ka tūlīt atzvanīs un pateikšu. Pēc mirkļa policists saka – Autovadītāja apliecību un tehnisko pasi!

Man maks ar dokumentiem bija mašīnā, tāpēc lūdzu uzgaidīt, kamēr atnesīšu, bet piezvanīja apdrošinātājs un teica, ka lai rakstot protokolu. Es pateicu policistam, ka rakstīsim. Viņš nopūtās tā, it kā viņam būtu mana mašīna uz pleciem uzstutēta un aizgāja uz savu mašīnu. Pēc mirkļa abi policisti atnāca ar paskaidrojuma veidlapu un lika rakstīt paskaidrojumu. Pēc mirkļa laikam atcerējās, ka es neiedevu tiesības un tehnisko pasi un atkārtoja jautājumu. Es aizgāju paņemt dokumentus un atnesu tos policistam, bet tā kā nebiju paskatījies man iedotajā veidlapā, vai man tur nav kādi dati jāieraksta no savas autovadītāja apliecības, es pajautāju policistam – „Vai man tur neko pašam nevajadzēs ierakstīt? Kādam mērķim Jums tās vajag?” Uz to sekoja asa atbilde – podā noraut, bļin. Es manāmi apstulbu no šādas atbildes, jo, nu labi, jautājums bija muļķīgs, taču es tobrīd par to nepadomāju, bet Ceļu Policists taču ir valsts vara, nevis mans „korišs”, ka šitā jāatbild.

Gāju rakstīt paskaidrojumu. Pēc mirkļa piebrauca kāds tumšas krāsas pajauns Audi pikaps, no kura izkāpa kāds jauns vīrietis. Es nepamanīju vai to apturēja vai, kā, bet izrādās, ka „savējais”, jo izkāpa tas policists, kurš atbilda labi barota baltā vīrieša aprakstam un pēc sarokošanās sākās jautra saruna. Es aiznesu savu paskaidrojumu policistam, bet kādu mirkli bija jāpagaida, kamēr viņš man pievērsa uzmanību, jo bija aizņemts ar privātu sarunu par vakara plāniem, par iedzeršanu utt. Nu svarīga lieta – grēks traucēt. Nu kad tika dokuments atdots, tad man lika gaidīt savā mašīnā un CP viesis tika ieaicināts policistu BMW pasildīties, kur pēc tālākiem novērojumiem, mans protokols bija tikai tā starp citu, jo to es sagaidīju gandrīz pēc stundas, kopš sāku rakstīt paskaidrojumu. Pa to laiku paguvu vēl noskaidrot, ka man spoguli nomainīt izmaksā no 50 -100 Ls, atkarībā no tā vai lietots, vai jauns.

Visam pa vidu piebrauca vēl kāda tumšas krāsas automašīna, ja nepārskatījos, tad 3 sērijas pavisam vecais BMW. No tās lamādamies izkāpa vēl viens policists ar mērlenti. Pieskrēja, kaut ko samērīja un lielā ātrumā aizbrauca.



Kad tiku pieaicināts pie CP mašīnas parakstīt protokolu, es jautāju par tiem BMW spoguļa korpusa gabaliem - vai man par tiem nekur nekas nebūs jāpieraksta vai kā citādi, uz ko policists atbildēja, ka tur vēlāk būs, lai tikai parakstos. Es biju pārsteigts par šādu pēkšņu steigu, tāpēc sāku rūpīgāk pārlasīt, kas tad tur ir sarakstīts. Policists to redzot nošķobījās tā, it kā viņam būtu nelabi palicis. Es nelikos traucēts un cik nu ātri varēdams pārlasīju, ko es parakstu un parakstījos lappusi pēc lappuses, līdz nonācām pie lappuses, kurā bija jāpiemin par tām atlūzām no BMW. Kad jautāju vai šeit tas jāpieraksta, tad man pateica, ka neko tur es nerakstīšu, jo tam visam nav jēgas.

Man tika paskaidrots, ka tas ir arhīva materiāls, ka viņi to noliks plauktiņā, ja jau es tā vēlos un viss, ka neviens šo automašīnu nemeklēs un, ka lai es tik lieku virsū savu parakstu. Tā kā visu notikuma vietu biju sabildējis un atlūzas vēl joprojām pie manis mētājas, tad nospriedu, ka kāda starpība, jo viss man zināmais jau bija rakstīts paskaidrojumā. Vēl dažas parakstītas lappuses un pasākums beidzās. Man atdeva manus dokumentus, uz polises uzrakstīja protokola numuru. Kad jautāju, kas man tālāk jādara, sekoja atbilde: brauc mājās un rīt brauc un pērc spoguli. Tā nu abi Ceļu Policisti aizdevās prom.



Nākošajā dienā es aprunājos ar savu apdrošinātāju un noskaidroju, ka tomēr ir tāds fonds, no kur tiek apmaksāti šādi gadījumi. Tā kā man īsti nebija skaidrs, kas tad man tālāk ir jādara, tad es nolēmu pakonsultēties ar CSN ekspertu Ēriku Griģi, kurš man paskaidroja, ka šis fonds ir paredzēts tikai, lai apmaksātu šādus gadījumus, kuros ir cietušie un noziedzinieks ir aizbēdzis no notikuma vietas. Ja cietis ir īpašums un zaudējumus nodarījušais transportlīdzeklis nav zināms, tad nekas atlīdzināts netiek.

Nu atliek tikai izdarīt secinājumus, ka ja mēs noliekam savu automašīnu stāvvietā un pa nakti tai uzbrauc virsū smagā mašīna un mūsu automašīna ir šrots vai tuvu tam, tad mēs pilnīgi mierīgi varam nekur negriezties un neko nedarīt, jo vidēji 50 Ls gadā mēs maksājam par neko. Tikai tad, ja mēs maksājam apdrošinātājiem vidēji 200-400 Ls gadā KASKO, tad mēs varam cerēt, ka kaut kas būs labāk. Es sāku cerēt, jo reiz jau man apdrošinātaji pateica lielisku frāzi – „a kāpēc oriģinālu? Nopirksi pa piecīti tirgū kaut kādu un uzliksi! Tas iekļaujas pašriskā, un neko mēs Tev nemaksāsim!” Es apdrošinātājiem obligātos maksājumos esmu samaksājis, kopš man ir sava mašīna, vairāk nekā tūkstots latu un plus vēl KASKO kamēr auto bija līzingā ap tūkstoti.Tā kā cenšos būt godīgs un mierīgs braucējs, tad man aiz muguras ir tikai viens negadījums, ja neskaita šo, un tas pats ne manas vainas pēc un tad arī man pateica, lai formējot caur KASKO, jo tur būšot ātrāk un vairāk. Tad es „atguvu” 300 Ls par remontu. Labi, tas ir par mani, bet tie kuri brauc jau 10 un vairāk gadus, cik tie ir samaksājuši un ja kādam no viņiem šitāds idiots kapitāli sabeidz mašīnu bet notinas, ka „ne čiku, ne grabu”, tad visi gali ūdenī!!!

Un šo visu nosaka mūsu dārgais valsts likums, par kuru ir balsojuši mūsu cienījamie deputāti – mūsu valsts tautas pārstāvji, ka viņus jupis!!!

Tā kā, ja iekļūsit CSN un esat vainīgs, bet varat tik fiksi notīties, lai neviens nepaspēj numuru pierakstīt, tad droši, jo Jums nekas par to nebūs un esat mierīgs, jo arī cietušajam nu nekas par to nebūs. Savukārt, ja iekļūsit CSN un nebūsit vainīgs, bet otrs aizbrauc un Jums ir slikta atmiņa vai redze, tad esiet mierīgs, jo par tālāko notikumu gaitu Jums būs jārūpējas un jāmaksā būs pašiem!

Laimīgu Jums un drošu ceļu!

P.S. Varbūt kāds 8.novembra vakarā ievērojis kādu 5.sērijas BMW ar nolauztu labo spoguli?

Toms, iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
147348. viesis 10.novembris 2004 9:29
0 0 Atbildēt

..Bljed...podaa noraut! ....Tos CP ...un OCTU.....! Labi ka tikai spogulis-bet gadiijums/piemeers smags-izsaku liidzjuutiibu!

147349. viesis 10.novembris 2004 9:33
0 0 Atbildēt

Man bija apmeram tads pats gadijums un labi, ka bija Kasko savadak arii varetu labot autinu par saviem lidzekliem:(

147350. viesis 10.novembris 2004 9:34
0 0 Atbildēt

dzheks kaa terminators - fochee ar aciim :)

147351. viesis 10.novembris 2004 9:34
0 0 Atbildēt

nu policija tak vienmeer pacentiisies savu imidzhu augstu tureet. :->

147356. viesis 10.novembris 2004 9:40
0 0 Atbildēt

Tom,Tu esi ļoti naivs,es pieņemu,ka tas aiz jaunības.Padzīvosi vēl kādus gadiņus šajā brīnišķīgajā latvijā,ne tādus vēl brīnumus piedzīvosi.

147357. viesis 10.novembris 2004 9:41
0 0 Atbildēt

nu musari uzdevumu augstumos kaarteejo reizi, bet e39 gan vajadzeeja atskirt ;)

147358. viesis 10.novembris 2004 9:43
0 0 Atbildēt

Mnja, labs gadijiens. Mierini sevi ar domu ka jamajam spoguls ir pāris reizes dārgāks par tavējo.(pie noteikuma ja nav kasko)

Kaut gan dziļi šabos ka SAAB 9000 spogulis var maxāt 50ls lietots, kaut kā pārspīlēti.

147359. viesis 10.novembris 2004 9:44
0 0 Atbildēt

Nakamreiz varbut padomasi vai verts apdrosinat auto. Varbut ietaupisi tos ls 1000 gadaa un tad ja sads gadijums notiks , tad mierigi nopirksi lietoto spoguliti par ls 100 un nenervozeesi par sadu pasakumu. Diemzel taa situaacija taada kretiiniska ir - apdrosinaataajs kaaru muti nokaash naudinju un dzied slavas dziesmas, bet kad kaut kas jaaatdod atpakal tad visiem par to nosplauties, neviens nev negaratees darbu izpildes terminus, cenas utt. Vain skraidi pats, vai gaidi kad vinu noziimeetais kantoris veic remontu 2 meenesus. A auto vajadziigs katru dienu.

147362. viesis 10.novembris 2004 9:49
0 0 Atbildēt

Jāāā'.. Bēdīgi. Tagad man arī sāks drebēt sirds, kad mašīna tiks noparkota kādā tumšākā caurbraucamā pagalmā

147363. viesis 10.novembris 2004 9:50
0 0 Atbildēt

Sogad es ari nonacu pie secinajuma ka ipasas jegas no ta casko nav. Nav man paslaik nekads dargais auto bet tomer ari braucu bez avarijam un ja ari sanak tad diezvai es busu vainigs. Tie 200Ls gada ko maksaju ir samera daudz ja nam vera ka ta ir izmesta nauda.

147364. viesis 10.novembris 2004 9:53
0 0 Atbildēt

Kartejais ***** kas nesaprot atshkiribu starp kasko un OCTA apdroshinashanam. OCTA ir lai tev nav jamaksa, ja tu kadam iebrauc. KASKO lai vari saremontet auto ja pats vainigs vai vainigais nav zinams. Un ar deputatiem te nekada sakara. Butu numuru piefiksejis dabutu no taa biroja naudu vai no vainiga OCTAS, a tagad vai nu savs KASKO vai nekas. Tada ir realitate.

147365. viesis 10.novembris 2004 9:53
0 0 Atbildēt

KASKO :) nesmiidiniet - Tas laiks kas jaapateeree lai vinji normaali sataisiitu auto! pa to laiku var sapelniit naudu remontam!

par OCTA - nekad nav bijushas probleemas - esu tris reizes sanjeemis kompensaaciju un pietiekamaa apmeeraa!

bet pildspalva un acis valjaa ir jaabuut viemeer!

147366. viesis 10.novembris 2004 9:54
0 0 Atbildēt

Nu, ja ir zinama CP ekipāža, kas tik "laipni" rīkojās, tad jau vajadzētu iesniegt kādu sūdzībiņu "jaunajam" CP biroja vadītājam Zivtiņam, lai sāk savu darbību no iekšpuses... Un vēl - par CP darbinieku paskaidrojumu, ka "minēto a/m neviens nemeklēs", varētu uzrakstīt iesniegumu prokuratūrai. Ticiet man, IeM, tad savu darbību veic kā turbomeni, un uzreiz viss tiek atrasts, viss tiek noformēts kā CSNg, un tad OCTAi ir jāizmaksā skāde - gribi vai nē...

Diemžēl, daudzi no mums pilnībā nezin savas tiesības un likumus, uz ko spēlē IeM (CP tanī skaitā) darbinieki - tas no savas personīgās pieredzes, kad vēl strādāju IeM sistēmā, un paldies Dievam, ka jau ilgus gadus tur vairs nestrādāju...(bet toties zinu likumus un tiesības - gan savas, gan viņu...)

147369. viesis 10.novembris 2004 9:56
0 0 Atbildēt

Un ja jums po uz savu auto un atstajat pa nakti tumsha vieta, tad pashi vainigi. Protams kaka var notikt ari diena, bet vaditaja rokas ir viss lai maksimali noverstu kaku iespejamo rashanos + KASKO neparedzetiem gadijumiem. Un vari daudzmaz mierigs but.

147370. viesis 10.novembris 2004 10:04
0 0 Atbildēt

man bija tāds pats gadijums, sadauzija spoguli pretīmbraucošais un aizlaidās, rezultātā pašam bija jāpērk spoguļa stikliņš. laimīgā kārtā korpus bija palicis vesels un stikls izmaksāja tikai 3Ls, bet ar oriģinālu protams nevar salīdzināt, pa gadu esmu jau pieradis.

kolēģim bija avārija kurā palika vainīgās mašīnas reģistrācijas numurs kā pierādījums, bet arī tas nepalīdzēja un poliču attieksme bija tikpat cūcīga, jo esot teikuši ka nemeklēšot to auto

147372. viesis 10.novembris 2004 10:08
0 0 Atbildēt

Tiešām idiotiski likumi,ka pieļauj kaut ko tādu..To ,ka CP darbība uzlabojas var padomāt tikai naivais. Darkman, kaut vai Tu droši vien esi policists vai apdroš.strādājošs,Tev pašam nav skaidrības par to kam OCTA domāta.

147373. viesis 10.novembris 2004 10:10
0 0 Atbildēt

Pa muchu tiem mentiem!

147374. viesis 10.novembris 2004 10:12
0 0 Atbildēt

Mjā, OCTA ir domāta cilvjiem, kas paši spēj par sevi parūpēties (t.i. noķert vainīgo), priekš vārgajiem tikai KASKO, kura atgūšana jūs norūdīs un padarīs par "stiprajiem".

Patiesībā stāsta morāle ir - BMW markas autovadītājs atkal izcēlies (jo auto jau nav vainīgs).

No policijas puses vienīgi izbrīna savas attieksmes demonstrēšana, jo ideoloģiju es viņiem pārmest nevaru. Vai kāds no šeit tusējušiem var aprakstīt procesu, ar kura palīdzību mēs varētu palīdzēt cietušajam raksta autoram? Pēc kartotēkas atrast visus piemērotos BMW un pārbaudīt to spoguļus? Neesat smieklīgi...

147375. viesis 10.novembris 2004 10:12
0 0 Atbildēt

Par policistu izturēšanos ir jāraksta sūdzība.

Un vienreiz ir tik tiešām jāsaprot starpība starp OCTA un KASKO. Izklausās pēc padomju pensionāra vaidēšanas - man ir apdrošināšana, maksājiet man!!! Un po uz nosacījumiem, mani neinteresē, ka OCTA līgums neparedz nekādus maksājumus sev pašam, jo MAN TAČU IR APDROŠINĀŠANA!!! Lohs, karoče.

PS. Un lai ar KASKO naudas atgūšanu nav pārāk lielas problēmas, rūpīgi jāizvēlās apdrošinātājs.

147376. viesis 10.novembris 2004 10:14
0 0 Atbildēt

Nu KASKO vajag, tā ir laba štelle. piemēram man sanāca iesriet pakaļā vienam, viņš savukārt pirms tam bija iekrējis citam pakaļā, tātad apstājās tas priekšējais trieciena rzultātā zibenīgi, un es bezcerīgi bez variantiem viņam pakaļā. remontiņš pavilka uz 400Ls, ja nebūtu KASKO būtu nošāvies. Pat menti teica it kā vainīgs neesi, bet pēc likuma vainīgs. KASKO rullē!

147377. viesis 10.novembris 2004 10:17
0 0 Atbildēt

Kāpēc nebliezi pakaļ tam ļaundarim, kurš nolauza spogulīti?

Atceries, neviens Tev mūsu brīnešķīgajā valstī nepalīdzēs, arī policija, galvenais ir domāt tikai par sevi, lai cik tas nežēlīgi arī neskanētu.

147382. viesis 10.novembris 2004 10:30
0 0 Atbildēt

Nu man deelj vienas baabas pag.gad. arii naacaas skjirties no spogulja. Srazu zvaniiju uz CP, teicu ka man ir auto reg.nr. utt.uttp. Atbilde bija: "jums KASKO ir?!?!?! Nav!!! Nu tad nekaa, notikums ir paaraak maznoziimiigs, lai JUUS teereetu savu un muusu daargo laiku utt.uttp. karoche atshuva. Taa kaa bija jaasteidzaas, atmetu tam visam ar roku.

Tagad pats gaidu BTA OCTA izmaksu. Blins cik ilgs laiks ir vajadziigs lai noveerteetu auto nodariitos bojaajumus?!?!?!? Reaali jau 2nedeeljas esmu bez auto, nav ne naudas ne auto ZB. Par sho jautaajumu runaaju ar vienu juristu, kursh uzsveera, ka apdroshinaataajam ir jaasedz visi zaudeejumi, kas radushies man kaa cietushajam, tobish, deelj taa ka man nav auto, es zaudeeju naudu, jo nevaru 100% izpildiit savu darbu. Zvaniiju uz BTA un prasiiju, ko man dariit, es taisos iireet auto, vai vinji man to apmaksaas?!?!? Atbilde bija: NEE, jo likums neparedz taadu zaudeejumu atliidzinaashanu (lai gan likumaa nav atrunaats kaada veida zaudeejumus vinji sedz un kaadus nesedz). Karoche, tagad deelj viena pi.darasa man nav auto, nevaru savu darbu kaartiigi padariit, nevaru paspeet noformeet visas formalitaates kas saistiitas ar dziivoklja iegaadi un vispaar, man shodien celjsh no maajaam uz darbu ar 2 sab. transporrtiem aiznjeema 1h 40min. ZB

147384. viesis 10.novembris 2004 10:39
0 0 Atbildēt

nav ko raudaat

147385. viesis 10.novembris 2004 10:39
0 0 Atbildēt

sabiedriskais transports ierullee :), liidzjuutiiba.

147388. viesis 10.novembris 2004 10:44
0 0 Atbildēt

skumīgi. Vienīgā lieta ko mēs varam darīt ir nevis atmest ar roku bet vienmēr saukt CP lai raksta protokolu. Un uz inspektoru jautājumiem - kam jums šis protokols??? atbildēt: "Statistikai. lai kādreiz jūsu priekšnieki jūs izd!rāž par to ka jūs neko nedarat un ir tik daudz neatklātu lietu!"

Arī man reiz gadījās spoguli pazaudēt tumsa ar pretimbraucošo a/m. ne viņš ne es neapstājāmies. Tā kā braucu uz rīgu tā pie reizes nopirku visu nepieciešamo lai atgūtu savu spoguli kas man izmaksāja 24Ls. Šos izdevumus pierakstīju pie neparedzētajiem izdevumiem.

147390. viesis 10.novembris 2004 10:47
0 0 Atbildēt

Nenopietna CP attieksme...

147393. viesis 10.novembris 2004 10:48
0 0 Atbildēt

mana auto spogulis triecienu no šāda paša BMW izturēja, bet švīka jau palika.

Secinājums - edzulis un co sūkā *******!

147394. viesis 10.novembris 2004 10:50
0 0 Atbildēt

Baigi diivaini ir experta teiktais, ka Tev neko nemaxaas tas birojs. Man chomam bus ielika saanos un aizvilka viili. Kaut gan cietusho nebija tas birojs tagad autinju remontee. Vieniigi kopsh avaarijas ir kaadi 2 meen. pagaajushi.

Liidzjuutiibas.

147395. viesis 10.novembris 2004 10:53
0 0 Atbildēt

Nesaprotu RD meegjinaajumus paarseedinaat autovadiitaajus sab.transportaa. *******viens... Man ar auto vajadzeeja 20-25min lai tiktu no jaunajaam maajaam uz darbu un otraadi, tagad ar sab trans man pagaaja rovna 1h 40min. Bija jaapaciesh vecas vecenes kleposhana pie auss, vienas vecenes deguna urbinaashana man tieshi pretii 30min garumaa (pirmo reizi redzeeju ka cilveeks var tik dzilji naasii pirkstu iestuukjeet) un kur nu veel gruustiishanaas un stumdiishanaas. Jei bogu, nevaru es vinjaa ieseesties hotj ar jaunaakaas klases autobusu mani vestu un biljete maxaatu 0.10Ls. Turklaat naudas ekonomija ar nekaada iipashaa nesanaak braucot ar autobusu. Man turp atpakalj sanaaca iekljauties 2Litros degvielas tas ir 1Ls, a ar sab trans man sanaak 0.80Ls (turp atpakalj 4 transporti), blins, deelj 20 sanjiem shitaa pis.ties....

147396. viesis 10.novembris 2004 11:00
0 0 Atbildēt

Ja vainīgā nav, naudiņas arī nav!! Vajag taisīt brīvprātīgo apdrošināšanu, lai no šitādiem sūdiem vismaz par 50% būtu pasargāts.

Un vēl. No poličiem nevajag raustīties, un nevajag uzdot viņiem stulbus jautājumus. Paskaidrojums ir tam, lai tur ierakstītu visu, kā bija. Bet jautājumi par to ko rakstīt un ko nerakstīt ir pilnīgi garām...

147400. viesis 10.novembris 2004 11:14
0 0 Atbildēt

Laikam no mēness nokriti...

Pirmais, kas ir jāievēro ir a/m nr., ja neesi paspējis, lec ārā un ķer pie rokas aculieciniekus, ja tiem nav laika gaidīt pieraksti vismaz viņu tel., un tikai tad sauc policiju.

Policisti nav nekādi gaišreģi starp tūkstošiem mašīnu neatradīs vainīgo, pat ja aizpildīs desmit apskates protokolu, tas nedos NEKO. Visdrīzāk tas protokols tiks reģistrēts kā neatklāts un viss.

policistu neapmierinātību var saprast, no viņu skatījuma tā ir tikai lieka laika tērēšana.Nedomāju, bija korekti no policistu puses tā izrunāties, bet arī to zina tikai Tu un viņš. Viņš to noliegs, un pie tā arī apstāsies..

morāle,vai nu ir jābūt acīgākam, vai jadrošina savs spēkrats CASCO. Pat mazam bērnam ir skaidrs, ka ar OCTA Tu apdršini cita auto ko būs sanācis apskādēt TEV.

147402. viesis 10.novembris 2004 11:21
0 0 Atbildēt

neviens apdrošinātājskasko nedos manam 34 gadus vecajam volvo.

147403. viesis 10.novembris 2004 11:27
0 0 Atbildēt

Saab 9000 lietots spogulis - 20Ls

147404. viesis 10.novembris 2004 11:29
0 0 Atbildēt

Vispār jau taisnība autoram, jo policijai tūlīt vajadzējz sākt izmisīgi meklēt aizbraukušo auto. Šādos gadījumos tūlīt jānoslēdz visas šosejas, jāizliek bruņoti posteņi uz visiem lauku ceļiem, jāmobilizē visi CP posteņi, iesaistot arī citas policijas struktūrvienības lai veiksmīgāk varētu meklēt puišelim salauzto spogulīti!!! Jā, un nedrīkst aizmirst tūlīt noslēgt arī lidostu! Marazms kaut kāds, kompleksaina puikiņa murgojums!

147406. viesis 10.novembris 2004 11:38
0 0 Atbildēt

viesis (IeM) 10.11.2004 11:29

policijā tāpaet nemeklē nozagtus mobilos telefonus utml. kāda suņa pēc maksājam nodokļus, ja reiz valstī drīkst zagt, bojāt utml nesodīts?

147407. viesis 10.novembris 2004 11:38
0 0 Atbildēt

tajā rajonā viens līdzīgs psihs bmw braukā ar numuru JJ 69, tas gan ir 700-tā sērija.

147409. viesis 10.novembris 2004 11:39
0 0 Atbildēt

viesis (IeM) 10.11.2004 11:29

Nu re, beidzot arī policijas darbinieki ir ieradušies darbā un sākuši strādāt (lasīt iauto) :)

147410. viesis 10.novembris 2004 11:41
0 0 Atbildēt

Šādos gadījumos vajag saņemties "duhom" un tā it kā starp citu policistiem pajautāt viņu uzvārdus un pakāpes - teorētiski, ja vien nav pagadījušies totāli atmarozki, tam vajadzētu viņus mobilizēt. Pāris gadus atpakaļ man pie mājas pa nakti sadūra riepas un izsaucu mentus, lai piefiksē gadījumu, ja nu sadomāju pie KASCO apelēt. Tie tad arī veseli trīs staigāja apkārt mašīnai un mēģināja mani uzvedināt uz domām, ka esmu pats kaut kur braucot nejauši tās riepas pārsitis (trīs uzreiz!!!), tad stāstīja par ekspertīzēm, kas ilgstot mēnešiem... Kad pajautāju, vai gadījumā nevarētu uzzināt viņu datus, saskatījās un nopūtušies devās stādīt protokolu.

147411. viesis 10.novembris 2004 11:46
0 0 Atbildēt

Secinajums - nefig vispar CP debilos radijums traucet, vinji ir tikai tadel, ka likuma ir ierakstits, ka ir jabut, bet stradat vinji nestrada, tik ir papildus nodokli naudas makam, kas 80 % ir pielidzinams reketam.

ar necienu pret CP

147412. viesis 10.novembris 2004 11:48
0 0 Atbildēt

dotajaa gadijumaa nesapratu prieksh kam Toms vispaar sauca CP ja vinjam nav KASKO

147414. viesis 10.novembris 2004 11:51
0 0 Atbildēt

1. Tomam pienāks atlīdzība no tā sūda fonda.

2. Lai kāds cits neuzceptu ziņojumu, ka Toms ir nonesim šim pusauto ar savu spoguli.

147415. viesis 10.novembris 2004 11:53
0 0 Atbildēt

LATVIJAS REPUBLIKA AUGSTĀKĀ PADOME

likums

1991.06.04.

Par policiju

3.pants. Policijas uzdevumi

Policijas uzdevumi ir:

- garantēt personu un sabiedrības drošību;

- novērst noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus;

- atklāt noziedzīgus nodarījumus, meklēt personas, kas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus;

- likumā paredzētajā kārtībā sniegt palīdzību personām, iestādēm, uzņēmumiem un organizācijām to tiesību aizsardzībā un ar likumu noteikto pienākumu realizācijā;

- savas kompetences ietvaros izpildīt administratīvos sodus un kriminālsodus.

Aizliegts iesaistīt policiju tādu uzdevumu pildīšanā, kuri nav noteikti Latvijas Republikas likumos.

Nevienam nav tiesību iejaukties policijas rīcībā, kad tā pilda savus pienākumus, izņemot iestādes un amatpersonas, kuras tieši tam pilnvarojis likums.

(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 15.06.2000. likumu, kas stājas spēkā no 19.07.2000.)

147416. viesis 10.novembris 2004 11:54
0 0 Atbildēt

es juutu,ka toms ir pamiiksts einuka tips,ments momentaani nofochiija tavu miiksto rozhu laikam un saprata ka var jaat tev virsuu,buutu nopietnaaks viirs,vai arii vismaz nebuutu uz muuli kritis,mentu dziesma buutu cita.

147417. viesis 10.novembris 2004 11:56
0 0 Atbildēt

Tāpēc ir vajadzīgs savs apdrošināšanas brokeris.

Man tāds ir un nekādu problēmu, Tu tik pasaki ar pašriska vai bez, kāda teritorija un viņš tavā vietā visu izdara un Tev tikai atliek izvēlēties no piedāvājumiem.

Nekas nav jādara, pie Tevis atbrauc, tavā vietā uzraksta, tikai uzliec atogrāfu un viss gatavs.

Man bija avārija un atlika vien viņam pazvanīt, ka jau viss bija nokārtots divreiz atrāk un bez pretenzijām no apdrošinātāja.

Sākumā biju domājis ka būs daudz dārgāka polise, bet izrādījās, ka sanaca lētk nekā man piedāvāja apdrošinātājs pa taisno!

Varu ieteikt "Rīgas Brokeri"(9135755), dzeki baigi labi strādā.

Liels PALDIES viņiem!

147419. viesis 10.novembris 2004 11:57
0 0 Atbildēt

sludinājums:

Puisi pec izsaukuma.

Visu diennakti. Talrunis: 02

un vēl viens:

Zagtu mantu pienemsana. tel - 02

147421. viesis 10.novembris 2004 12:01
0 0 Atbildēt

186.pants. Mantas iznīcināšana un bojāšana aiz neuzmanības

(1) Par svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu aiz neuzmanības, nevērīgi rīkojoties ar uguni vai citādā vispārbīstamā veidā, -

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.

147424. viesis 10.novembris 2004 12:04
0 0 Atbildēt

Gribētu lai autors nedaudz atšifrē izmaksu pozīcijas. Man kautkā šie cipari šķiet stipri par lieliem.

"...Es apdrošinātājiem obligātos maksājumos esmu samaksājis, kopš man ir sava mašīna, vairāk nekā tūkstots latu un plus vēl KASKO kamēr auto bija līzingā ap tūkstoti...."

1000 Ls par kasko varētu savākties pa 2-3 gadiem. Bet cik ilgu laiku vajag, lai OCTA veidotu šadu summu?! Reāli palieli cipari par OCTA iestājās tikai šogad. Šogad šim auto OCTA varētu būt ap 50 Ls, iepriekšējos gados ap 30 bija reāls cipars. Pie šādiem aprēķiniem man sanāk ka šim auto vajadzētu būt aptuveni 30 gadus vecam :-). Taču tas tākā nevarētu būt taisnība... Pie kam, ja nemaldos, tad OCTA likums stājās spēkā 1997. gadā, tā ka kopumā summai par OCTA nevajadzētu pārsniegt 300 Ls. Slinkums rēķināt , cik iznāk, ja visu laiku tika pirkta apdrošināšana uz minimālo termiņu. Noteikti stipri dārgāk, bet īpaši gudri jau tas nav...

147426. viesis 10.novembris 2004 12:12
0 0 Atbildēt

Tā nu ir, ja... skumji... Man tieši, kā rakstā cilvēks minēja (hipotētisko sliktāko gadījumu) - naktī stāvvietā uzbrauca kāds mašīnai virsū un iznīcināja pasažiera durvis. Un nekas viņam par to nebija, jo neviens neko neredzēja, tik viņa krāsa uz mana auto... Nekāda OCTA nelīdz :(

147429. viesis 10.novembris 2004 12:16
0 0 Atbildēt

Kur nu vēl pretīgie CP - man vismaz toreiz šitik zemiski mēsli, kā raksta autoram, netrāpījās. Atbrauca saprotošs policis uz mocīša un visu uzrakstīja 15 minūtēs...

147431. viesis 10.novembris 2004 12:21
0 0 Atbildēt

mans kasko gadā maksā 200 Ls. Maksas auto stāvvieta arī apmēram tik pat. Nu tad izvēlējos Kasko bez pašriska, un mašīnu turu uz ielas. Labāk jau lai tad drošība ir visur, ne tikai apsargājamā autostāvvietā (kura arī ne par ko neatbildēs, ja kaut kas notiksies).

147432. viesis 10.novembris 2004 12:24
0 0 Atbildēt

Varbūt tiem juristiem, kas savulaik tiesājās ar valsti par auto evakuāciju, būtu laiks atkal atgādināt par sevi un iesūdzēt tiesā valsti par šitādu idiotismu? Štrunts tur ar spoguli, bet minētā situācija par šrotu ir visai reāla. Un vēl - ir auto kam ir krietni pāri 10 gadiem, bet vērtības ziņā neatpaliek no tiem kam 3-4 gadi. Šiem auto KASKO nedod. Apdrošināšanas kompānijas parasti nedod KASKO autiņiem kas vecāki par (IMHO) 10 gadiem. Ir protams daži izņēmumi.

Piedevām vēl kasko maksā bargu naudu (salīdzinoši), ar gadiem summa kļūst iespaidīga. Tātad lai ieguldītu šo naudu automašīnas uzturēšanā gribot-negribot vismaz reizi gadā ir jāuztaisa crash. Tad sanāk ka ieguvēji ir tie kuru autiņi regulāri tiek sisti??? Te kautkas nelīmējas...

147433. viesis 10.novembris 2004 12:25
0 0 Atbildēt

man Liepaajaa zem policijas kameras vaagjim nalauza spoguli. zvaniiju 112, savienoja ar 02 un taa prasti atshuva. [kameras veel straadaajot tur kaadaa rezjiimaa. lenti tagad patiit uz atpakalju nevar. pienaac riit paskatiisimies. tev nav kasko? tad vari nenaakt vispaar. un taadaa gara.] tad kaada jeega domei izdot naudu pa kameraam, ja jeegas taapat nav?

147434. viesis 10.novembris 2004 12:26
0 0 Atbildēt

Man bija liidziiga situaacija. Arii viens sadauziija spoguli un neapstaajoties

aizbrauca prom . Tikai sekas man bija beediigaakas. Atbrauca celu policisti,

kuri izskatiijaas neapmierinaati . Diemzeel visas jezgas deel es nebiju uzlicis

avaarijas ziimi , un par to tad man policisti izneema par pilnu programmu , laikam

lai man buutu maaciiba netrauceet vinus. Gala rezultaataa man bija sadauziits

spogulis un tiesiibas man atneema uz trijiem meenesiem par avaarijas ziimes neizliksanu .

147436. viesis 10.novembris 2004 12:30
0 0 Atbildēt

viesis 10.11.2004 12:21 Uz zadzibu tev ari pashriska nav?

147437. viesis 10.novembris 2004 12:34
0 0 Atbildēt

Mjā... Menti šajā stāstā bija tikai tā, "pa ceļam", bet reālā problēma kā noprotu ir apdrošināšana jeb tās "trūkums" (tiek maksāts par apdrošināšanu, bet ieguvuma nekāda). Man arī ir Kasko un tpu tpu tpu ceru, ka nenaaksies to izmantot. Visumā stāsts ir bēdīgs, pilnībā saprotu sašutušo autoru. Valsts ir domāta mūsu apjāšanai...

147439. viesis 10.novembris 2004 12:38
0 0 Atbildēt

Ja jus esat lohi tad jus ari apjas:) pierakstitu numuru, dabutu no vina octas vai no biroja naudu un butu ok viss, iznemot CP attieksmi. Nepiefikseji numuru pats vainigs

147440. viesis 10.novembris 2004 12:44
0 0 Atbildēt

kaa man patiik visi shitie maaciitaaji. *******viens, cilveekam shoks, utt.uttp. domaajiet ka baigi srazu vari piefikseet nr?!?!? Pirmais kam parasti pieveers uzmaniibu ir nodariitais bojaajums, tad arii skaties kur vainiigais palika a tikmeer jau neapstaajoties vinjsh vareeja taalu jo taalu aizlaizties.

147441. viesis 10.novembris 2004 12:45
0 0 Atbildēt

Dark, kruti veči no tādiem niekiem neraustās! :)

147442. viesis 10.novembris 2004 12:56
0 0 Atbildēt

No kadiem niekiem?

147444. viesis 10.novembris 2004 12:58
0 0 Atbildēt

2 Peksiic maciti tiek citi lai neatkartotu autora kludas un tad nebutu apvainoti uz visu valsts iekartu.

147446. viesis 10.novembris 2004 13:10
1 0 Atbildēt

šitiem Dark

Darkman [?] 10.11.2004 12:30

viesis 10.11.2004 12:21 Uz zadzibu tev ari pashriska nav?

147447. viesis 10.novembris 2004 13:13
0 0 Atbildēt

Es neredzu problēmu, izlasiet Satiksmes biroja bukletu par atlīdzības sniegšanu cietušajam un viss būs skaidrs.

147448. viesis 10.novembris 2004 13:19
0 0 Atbildēt

Nu jaa jaa. krutiem jau pofig. Visvairak man patik m/ attieksme - da man pofig kur es to tachku atstaju - man vina uz 40 000 zastrahovana. Un kad es vinam izskaidroju ka vins ir samaksajis premiju par 40 000, a reali ja nozags, tad apdroshinatajs noteiks tirgus vertibu taja diena 32-35000 un no taa vel atminusos 20% pashrisku. Un ta cilveks taisa lielas acis un sak shtukot ka nemaz tik po nav uz to auto pameshanu jebkura vieta.:)

147450. viesis 10.novembris 2004 13:25
0 0 Atbildēt

hmm..

nu reaali vajadzeeja stiept dzekam pakalj...

nafig seedeet un gaidiit - tas ir 1.

2. - kasko ir laba lieta un man liidz shim nau bijushas probleemas arii ar izmaksaam ja pats esmu vainiigs...

147451. viesis 10.novembris 2004 13:36
0 0 Atbildēt

Cik sapratu no raksta tad tas vainigais jau uz sarkano aizbrauca. Ja vinam vel vilktu pakal butu krietni lielaka skade + vel butu vainigs pie CSNg:)

147453. viesis 10.novembris 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Man nesen arī tā bija, nolauza spoguli viens idiņš, braucot pa lielupes tiltu. Vienkārši iestūrēja manā autiņā un aizbrauca prom. Nepamanīju ne numuru ne auto, jo bija vēl tumšs. Policija atbrauca sakarīga, taču pēc īsām pārrunām ar policiju un ar draugu no apdrošināšanas, konstatējām, ka nav ko rakstīt iesniegumu. Tā nu es ar salauzto spoguli aizpiļīju uz universitāti. Vienu točna zinu, tā civiltiesiskā apdrošināšana, kā jau autors norāda - neatbilst par to veiktajām iemaksām.

147454. viesis 10.novembris 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Tfu, ne iesniegumu bet protokolu. :)

147455. viesis 10.novembris 2004 14:18
0 0 Atbildēt

Man liekas ja ja tu būtu pamanījis auto nr, bet viņš būtu paguvis nomainīt spoguli (kamēr viņu atrod) tad ar neko daudz nepanāktu.

147458. viesis 10.novembris 2004 14:25
0 0 Atbildēt

tur jau taa lieta. Agraak vismaz aizbrauca paaris puikas trenninjbiksees un atdabuuja tavu naudinju par nodariito skaadi :P

147459. viesis 10.novembris 2004 14:36
0 0 Atbildēt

VIRSRAKSTS MUDINA UZ PAŠNĀVĪBU :) :) :)

147461. viesis 10.novembris 2004 14:58
0 0 Atbildēt

veciit , tev vienkarshi nepaveicaas, naudu nopelnisi spoguli jaunu ieliksi nav ko chiiksteet kam negadas, ja bedree ielidosi un riteni parsitisi ari Octa nepalidzes no visa apdroshinaties tapat nav iespejams :))) priecajies ka neskreji shim pakalj un lielakus sudus nesavariji !!! Zato veselu menesi bus ko draugiem stastiit par saviem realajiem piedzivojumiem un kadi menti ir sukaz :)))) Davai turies !!!! Kas man reali patika shaja stastaa ka visi sliktie bija ar BMW :)))) BMW RULEZZZZZZZZZZZZZZZZ

147463. viesis 10.novembris 2004 15:02
0 0 Atbildēt

Kaut kaa Sporcmenam neraksturigs koments, iznemot protams divus pedejos teikumus:)

147465. viesis 10.novembris 2004 15:05
0 0 Atbildēt

Sporcmenu sieva jau otro dienu pie neta laiž. :) Pamucis. :)

147468. viesis 10.novembris 2004 15:11
0 0 Atbildēt

viesis 10.11.2004 11:27

Saab 9000 lietots spogulis - 20Ls

Kur var nopirkt? :)

Toms.

147470. viesis 10.novembris 2004 15:14
0 0 Atbildēt

Sen jau vaidzēja celt dumpi par šitām OCTA izdarībām....ne pirmais ne pēdējais gadījums. Tad kāda...X....pēc mums maksaat šito naudu ja atlīdzina tikai standarta avārijas situācijas.

147471. viesis 10.novembris 2004 15:16
0 0 Atbildēt

Gipo [?] 10.11.2004 12:04

Gribētu lai autors nedaudz atšifrē izmaksu pozīcijas. Man kautkā šie cipari šķiet stipri par lieliem.

Nu sorry, par OCTA kļūdījos karstumā, tad nu gan atradi kur piesieties...

147476. viesis 10.novembris 2004 16:08
0 0 Atbildēt

To indrek. PAr izdariibaam naudinju jau maksa vainiigas mashiinas oct apdroshinaashanas firma ne jau taveejaaa un ja nav vainiigaas mashiinas tad arii nezin to apdroshinaashanas firmu un liidz ar to nav no kaa to naudinju panjemt. To jau nu taakaa vajadzeetu zinaat.

147478. viesis 10.novembris 2004 16:12
0 0 Atbildēt

Jaapiemin laikam kasko ja tu esi vainiigs sataisa tev mashiinu a ja tev sanaak nesmukums lai puishi treninjbikses neneektu pie tevis peec naudas tad lieti noder OCTA. kura tad arii sedz to naudinju. Un ar to viss ir ok un likumi ir kaartiibaa.

147479. viesis 10.novembris 2004 16:24
0 0 Atbildēt

Tādi tie likumi pie mums ir. Vari vaidēt cik gribi un meklēt šrotā spoguli. LV rullē.

147481. viesis 10.novembris 2004 16:50
0 0 Atbildēt

Labaaakais jau ieksh LV ir tas ka vai vainigs vai nevainiigs bet chakareeties un lozhnjaat pa dazjaadaam iestaadeem dabuu nejeegaa. Besii tas viss.

147484. viesis 10.novembris 2004 17:08
0 0 Atbildēt

Naakamreiz padomasi vai pie mirgojosha zaljaa samazinaat aatrumu, tapeec jau bmw vilka garaam, ka deelj shitaadaam bremzeem ties korkji veidojas...

147487. viesis 10.novembris 2004 17:37
0 0 Atbildēt

Piezvani uz AutoAprūpe vai DiviAuto(6544928) un uzjutā par spoguļa cenu, nomainīt var pats, nekā kosmiski sarežģīta tur nav.

147488. viesis 10.novembris 2004 17:43
0 0 Atbildēt

Polichiem nav viegli, citi apsit visas konvoja mashiinas...aa lai nervi to iztur

www.delfi.lv/news/national...php?id=9522698

147489. viesis 10.novembris 2004 17:48
0 0 Atbildēt

Kā vadītājs drīkst aizbraukt no negadījuma vietas?

Vai vēl kāds domā tā ... varbūt rīkotos?

147490. viesis 10.novembris 2004 17:52
0 0 Atbildēt

Toms tu tak esi Lohs, tik berniscigi uzrakstit un biezpienu vajag est vairak. Ja vel OCTA jauc ar KASKO kartejas pumpaina tinja nozelas. Butu vel mamai pazvanijis un pasudzejies. :DDDDD

/aiwa/

147492. viesis 10.novembris 2004 18:33
0 0 Atbildēt

viesis 10.11.2004 17:52 /aiwa/

Tu esi stulba vai izliecies? Ar ko atšķiras šī situācija no situācijas kad BMW būtu apstājies? Otrā situācija par skādi maksa OCTA (vai BMW). Bet nafig tad ir vajadzīgs tas Satiksmes vai Apdrošināšanas birojs, kurā visi apdrošinātāji maksa naudu? Lai tikai segtu zaudējumus, ko nodārīja neapdrošinājies lohs? A kur ir starpība vai lohs ir bez OCTAs vai vienkārši aizlaižās? Tad nafig maksāt tam birojam naudu un uz tā rēķina jāsamazina OCTAs izmaksas. Par to rakstā iet runa! Ta ka aiwa, aizej pie savas mammas vai savu skoliņu un mēģini mācīties cītīgāk.

147493. viesis 10.novembris 2004 18:49
0 0 Atbildēt

Gunar birojs maksa ja vainigajam nav OCTA vai vainigais bijis bez tiesibam vai shmiga. Ja nav vainigais, tad ir diezgan liela iespeja krapties => piemeram kads pa shmigai aizker koku un sasit Saabam kreiso spoguli. Tad izgulas un nostajas uz Valdeku ielas un izsauc CP un pazino ka viens ar tumshu BMW aizkera un aizbrauca, numuru nepiefikseju, ludzu maksajiet no biroja naudas. godigi butu? Taa ka nezini vainigo => tava problema. Normala situacija.(Darkman)

147499. viesis 10.novembris 2004 20:13
0 0 Atbildēt

ha ///////nu LV ir Lv

147500. viesis 10.novembris 2004 20:23
0 0 Atbildēt

Pretīgi lasīt, kā menti atkal aizstāv savējos.Nožēlojami,nožēlojamie.

147503. viesis 10.novembris 2004 21:17
0 0 Atbildēt

viesis 10.11.2004 20:23 pretīgi lasīt, ja muld neko nesaprotot no šīs lietas.

147508. viesis 10.novembris 2004 23:25
0 0 Atbildēt

Ble, Gunārs - tu takš toč esi Gunārs!!! Nu kur tādi idiņi rodas? Dļa osobo tupih! Lai segtu zaudējumus no OCTAs IR NEPIECIEŠAMS VAINĪGAIS! Ja ir vainīgais, tad cietušajam maksā vainīgās puses OCTAs kompānija. Ja vainīgajam nav OCTA, maksā no fonda un piedzen izmaksāto atlīdzību no tā paša vainīgā regresa formā. Ja vainīgais aizlaižas un ir cietušie - arī maksā no fonda. Ja cietuši tikai bleķi un nav zināms vainīgais - cietušais nesaņem NEKO! Kas būtu, ja maksātu par dzelžiem visās avārijās, kurās nav zināmi vainīgie? Tas būtu tas pats, kas bezmaksas KASKO. Ja jūs esat gatavi par OCTU maksāt trīsreiz vairāk - OK, likumā var ieviest izmaiņas un kompensēt šitādiem Tomiem radītos zaudējumus.

147509. viesis 10.novembris 2004 23:34
0 0 Atbildēt

Nu saadi apdrosinasans likumi manupraat darbojas lielaakajaa daljaa valstu.

Kautkas liidziigs man sanaaca pirms gada Norveegijaa. Kameer masiina staaveeja noparkota, kaads bija taa pamatiigi iebraucis taja :(

Masiina ir ar norveegu numuriem un registreeta tur.

Pazvaniiju uz policiju un paskaidroju,kas noticis. Man uzreiz pateica,ka ja nezinu kas vainiigais un nav cietusie,tad vinji nemaz neizbrauc uz notikuma vietu. Pateica,lai aizejot pats uz tuvaako politi kantori :/

Kad aizgaaju,izradiijas,ka taas aizpildamas anketas esot beigusaas un jaunas buus tiik peec 3 dienaam,bet uzreiz paskaidroja,ka so gadiijumu noslogotiibas deel varbuut saaks izskatiit peec apm 8 menesiem....:) Lai es ejot pie apdrosinaataajiem.

Aizgaaju pie apdrosinaataajiem(Gjensidige NOR). Izstaastiiju situaaciju. Saukart vinji paskaidroja,ka ja man nav KASKO un ir tikai OCTA, tad ...sorry...nekaa paliidzeet nevaram.

Un es par aspdrosinaasanu maksaaju apm. 1100Ls gadaa!

Taa kaa laikam sakariigaak ir nepazeelot drusku naudinju tam KASKO...

147510. viesis 10.novembris 2004 23:43
0 0 Atbildēt

Pilnīgi "piekrītu"!! Ja vari aizlaisties - pēc tevis kaut plūdi i-bio-rio!!. Man pagājušo sestdien pie EXO viena vafele sačakarēja bamperu UN AIZLAIDĀS. Un protams - neviens neredzēja, veikala stāvlaikumam apsardzes videonovērošana arī nav. Izsaucu policiju. Salīdzinot ar raksta autoru, man paveicās. Atbrauca sakarīgi cilvēki Normāli izrunājāmies, sarakstījām papīrus un izskaidroja, ko tālāk. Tā kā man ir KASKO, cīnos ar apdrošinātājiem.

147511. viesis 10.novembris 2004 23:46
0 0 Atbildēt

Vot viesis 10.11.2004 23:34 isķinu glagoļit. OCTA arī Āfrikā ir OCTA un ne jau mūsu 100 "gudrās" galvas to izdomāja, vienkārši pārņēma šo pieredzi no civilizētās pasaules lai jūs varētu atļauties sasist kādam mašīnu un vienīgās finansiālās saistības šajā sakārā būtu CP uzliktais sods!

147517. viesis 11.novembris 2004 1:22
0 0 Atbildēt

Lohs tu tads, SAABIST! un ebrejs, fik ego zinat 200-400, ls, man bija Mitsubishi Galant 93g. Kasko maksaja 140 ls bez pashriska,bija negadijumu, Kasko pilnigi apmaksajas, pat vairak!!! Tagad man ir Civic 97g, kasko 190 pa viso ES. ari bez pashriska, un es zino ja kada problema naudu dabushu 2-3 nedelu laika, jo tas nav reklama, labakais Kasko atlidzibu izmaksatajs ir BALTA.

147518. viesis 11.novembris 2004 1:29
0 0 Atbildēt

vari megjinaat buut atriebigs/taisnibumeklejosh un paciiniities par taas polichu bandas publisku kauninashanu caur masu medijiem, par shamo kretinismu. bet, iedomaajies, ja kaadi shaadus staastinjus ceptu OCTA ietvaros pashi sadauziijushi autinjus, lauzhot spoguljus iebraugdami garaazhaas (pec tam kautkur klusaa ielinjaa aizbrauc un zvana). gadaas arii, protams skarbaaki gadiijumi- pirms kada laika, kad pamatiigi noshkjiila (piedodiet aizmirsu niku) daamas autinju un tik apziimeets spogulis palikaas, kaa tur beidzaas iisti? tipinji diezgan pabriesmiigi bijushi, to atceros.

147520. viesis 11.novembris 2004 2:23
0 0 Atbildēt

Man KASKO maksaa 350Ls gadaa un par stavvietu maksaaju 350Ls gadaa - dziive bez stresa maksaa naudu, a ko dariit? Valstii savairojushaas urlas un pi****i bas bezadbildiigi traucee cilveekiem dziivot... vieniigaa iespeeja nodroshinaaties cik nu iespeejams...

147521. viesis 11.novembris 2004 2:34
0 0 Atbildēt

to> EdMonton [?] 10.11.2004 23:46

A ko tu gudru gribeeji ar to pateikt? Izlasi rakstu un to komentee, nevis citu komentus!

Viena laba lieta ir,ka ir iespeejams panjemt KASKO apdrosinasanu tikai spoguljiem un stikliem.

147523. viesis 11.novembris 2004 8:12
0 0 Atbildēt

Ir lietas, ko mūsu gurdās galvas OCTA izdomāja tikai tāpēc, ka citiem nebija jēgas un iespējas pārbaudīt, kā likums darbojas citās valstīs. Stāstā aprakstītais ir vēl tikai pumpuriņi, kas latvenes likumdošanā ir iestrādāts.

147524. viesis 11.novembris 2004 8:14
0 0 Atbildēt

Sviests totalakais! Vareji to visu izstiept vel pa kadam paris lapam un izdot gramatu. Lohatrons kas lohatrons.

147526. viesis 11.novembris 2004 8:22
0 0 Atbildēt

viesis 11.11.2004 02:34

1. koments "viesis 10.11.2004 23:25" arī ir mans. Tas par rakstu.

2. Iespējams paņemt KASKO TIKAI spoguļiem un stiklam - muahahaa. Šitais derētu par gada izcilāko komentāru:D:D:D

147528. viesis 11.novembris 2004 8:53
0 0 Atbildēt

octa vajadzētu iekšā punktu, ka octa apmaksā naidnieka mašīnas remontu plus vēl apdrošinātā spoguļus :)

(varbūt vēl lukturus, kapotu, priekšējo buferi, spārnus. moš vēl radiatoru un citas atkarībā no konkrētā modeļa konstrukcijas priekšai tuvu stāvošas lietas :) )

147539. viesis 11.novembris 2004 9:39
0 0 Atbildēt

Kur tadi lohi rodas???

147566. viesis 11.novembris 2004 11:58
0 0 Atbildēt

EdMonton [?] 11.11.2004 08:22

Nu re cilveeks no laukiem..

Viens "gudrs" onkuls kautko tev pateicis un tagad visu muzu tam tic.

Redz, buutu tu kaagreiz mazliet pa pasuli pabraukaajis, so to arii vairak zinatu.

Sakndinaavijaa(N) saada iespeeja panjemt apdrosinaasanu tikai uz stikliem un spoguljiem ir iespeejama!!!

Ja netici,vari paarcekot www.gjensidigenor.no

Cilveek, pasaule nebeidzas ar latvijas robezaam!

147579. viesis 11.novembris 2004 12:34
0 0 Atbildēt

A, kam tad pienaakas spogulis???

147605. viesis 11.novembris 2004 14:11
0 0 Atbildēt

Nu lielaku ideotu vel neesmu redzejis, sorry, bet ja Tavas zinasanas par visu to, ko tu tur rakstiji ir tiesam tik mikroskopiskas, tad es tev silti iesaku - pardod masinu un staiga kajam - plus bus mazak ideotu uz ielam, kas savas nezinasanas del taisa sastregumus!

147606. viesis 11.novembris 2004 14:17
0 0 Atbildēt

zaķīt, idiots raksta ar I :)

147607. viesis 11.novembris 2004 14:29
0 0 Atbildēt

@(iem) viesi taadi kaa 14:11 sakushi no i-cafe smirdeet?:)) shaubos, ka pietiek smadzeniishu prokshus mekleet

147625. viesis 11.novembris 2004 17:03
0 0 Atbildēt

Janis Pilniigi piekriitu man viens idiots izmeta priekshaa uz Valmieras iela un es veiksmniigi ielidoju maajas sienaa Mashiina ir shrots, pasham kaa lasu tad jaasaka par nozheelu nekas un naudinju atpakalj neredzeet bljin mashiina svaiga nu ko paseeti 2500Ls un taalaak baigaa laime varu mieriigi saakt domaat par naakamo. Un tas arii bija BMW 3 serija auto. Nu vinji laikam visi taadi.

147637. viesis 11.novembris 2004 18:17
0 0 Atbildēt

Bet ko jus ieteiksiet darit tiem, kas brauc ar veciem autinjiem, kurus KASKO nemaz nenjem? Man ir 85.gada auto - vai to var kaut kur apdrosinat?

147644. viesis 11.novembris 2004 20:58
0 0 Atbildēt

siikums spogulis.

braucot pa celu daugavpils rajona eglainee no saancela tiesi prieksaa izbrauca kaukaads vieteejais "shumakers" ar sarkanu pikapu.

sieva lai nenotiktu frontaala sadursme masiinu pagrieza uz malu, tad atpakal, bet, uz slapjaa cela masiinu sameta, un ar saanu stabaa. luuzni no auto.

šhumakers", kuru pat neaizkeera, protams aizlaidaas.

apdrosinaasanas nav, jo CP par vainiigu atzina manu sievu, pat sodu uzlika, jo redz noteikumos ir rakstiits, jaabrauc taisni vai jaaaptur auto, ja prieksaa ir skeersli.

un meklet vainiigo auto pat nedomaaja. komenteeja taa, ja buutu kaads beigts, tad varbuut mekleetu, bet taa kaa visi dziivi, nekaada mekleesana nebuus, citu darbu pietiek. veel panirdza - varbuut variet nosaukt celu aizskeersojusaas masiinas valsts numuru vai iipasaas paziimes, nee protams, nu tad uz redzeesanos.

taa ka priecaajies, tev ir veel braucams auto.

147645. viesis 11.novembris 2004 20:58
0 0 Atbildēt

Apdroshinaataajus aiz *******em pakaart!!!

147649. viesis 12.novembris 2004 0:25
0 0 Atbildēt

Toms totals losis, ******* visus ar saviem rakstiem un foto-iemacies vienreiz braukt normali un neaizdirs ielas ar savu smirdigo Saab. P.s. spoguli pa 100Ls perk lohi!!!

147651. viesis 12.novembris 2004 8:59
0 0 Atbildēt

Šorīt ienāca prātā viens gadījums par sūda spoguli pirms diviem gadiem pierīgā...

Biezulis iebrauc grāvī, sakārtojot autiņa izskatu, atbilstoši grāvja formai... Tad izrāpjas uz ceļa...garām brauc vecīt's ar vecenīti. Tie pietur, jo avārija tokšu... un vaicā kā palīdzēt. Biezulis sagrabj vec'ti aiz škurkas, izrauj no autiņa un velk pie sava sasistā vāģa, kliegdams: Vai redzi, tu pakaļa, ko esi izdarījis!

Lai būtu pārliecinošāk, Biezulis iesprauž stobru vecītim mutē un saka, ka poliči jau braucot, šim tikai jāsaprot, kāc viņš draņķis un jāpasaka poličiem, ko ir izdarījis...

Kad šamie atbrauca, vecīti nevarēja atrast.

Vecenīte viņu uzgāja vēlāk, pārdesmit metrus dziļāk mežā...karājamies siksnā pie noliekušos ozolzara...

147656. viesis 12.novembris 2004 9:13
0 0 Atbildēt

147651. viesis ir Biezulis vai vecenite?

147673. viesis 12.novembris 2004 11:11
0 0 Atbildēt

Stulbums kaarteejais - OCTA tam arii ir domaata, lai kompenseetu zaudeejumus, kuri ir radushies cita vainas deelj.

Prieks kam mums tad taa policija vajadziiga, ja negrib un nemeklee vainiigo? Visi paarkaapumi jau saakaas ar to, ka paarkaapeejs redz, ka var izsprukt nesodiits par sameeraa siikiem paarkaapumiem un turpina vien taadaa pashaa garaa nu jau ar nopietnaakiem. Un tad nu briinaas, kur mums taada kriminogeenaa situaacija!

Domaaju, ka vajag nokjert paaris shaadus tipus, ietupinaat uz paaris gadinjiem, to attieciigi nokomuniceet un gribeetaaju aizlaisties no avaarijas vietas vairs nebuus! Nekaadu lielo policijas resursu jau tas neprasiis - toties kaads audzinoshais un profilaktiskais efekts!

Arii OCTAI shaadi gadiijumi viennoziimiigi jaaapmaksaa. Tas, ka masveidaa pieteiksies visaadi kretiini, kuri pashi savu autinju sadauziijushi arii ir tiiraa spekulaacija! Paaris atklaati gadiijumi par kraapnieciibu, attieciigi paaris gadi tupkaa, komunikaacija un daudz shaadu gribeetaaju nebuus - risks paarlieku liels!

Vajag tikai gribeet un visu var sakaartot!

147677. viesis 12.novembris 2004 12:44
0 0 Atbildēt

JankS1 cik ilga laika var uzlikt un nokrasot melnam BMW spoguli? Un cik ilga laika var atrast mashinu, ja par vinu zinams tikai melns 5 BMW? Ar galvu viss kartiba? Vai tu tici mashinas mekleshanai ar ekstrasensiem vai varbut ar sunu palidzibu paostot sasisto Saaba spoguli? Nu nevajag tachu sevi par mulki padarit.

147679. viesis 12.novembris 2004 13:10
0 0 Atbildēt

Darkman - un kaa Tu domaa cik ilgaa laikaa var izmest slepkaviibas ieroci peec slepkaviibas un paarvilkt dreebes?

Un Tu domaa, ka ar to viss beidzas un paliidziiba tiek prasiita ekstrasensiem. Policijai ir savas metodes kaa to dariit! Svariiga sheit ir konsekvence!

147683. viesis 12.novembris 2004 15:20
0 0 Atbildēt

Jo mazak pedas un liecinieku, jo mazaka iespeja, ka atklas ari slepkavibu. Dota bridi pats cietushais neko daudz pateikt un palidzet izmekleshanai nevar. Ja jau nepamanija numuru, tad taa auto krasa tikpat labi kaa melna, vareja but ari Tumshi zila, tumshi peleka, tumshi bruna utt. Nu padoma pats kadas izredzes kaut ko atrast. Tikai izniekots policistu darba laiks. Ja butu kaut viens cipars vai burts tas jau sashaurinatu meklejamo loku, a dotaja situacija vienigi atliek izteikt lidzjutibu cietushajam.

147684. viesis 12.novembris 2004 15:21
0 0 Atbildēt

cik zinu saabam spogulis jauns maksa 20 LS

147691. viesis 12.novembris 2004 16:18
0 0 Atbildēt

Darkman [?] 12.11.2004 15:20

Ble! Domā, kad lasi. JankS1 pareizi saka. Ja nesaproti frāzes " vajag nokjert paaris shaadus tipus, ietupinaat uz paaris gadinjiem, ... un gribeetaaju aizlaisties no avaarijas vietas vairs nebuus" būtību, tad klusē labāk, nevis izrādi savu nespēju domāt.

147701. viesis 12.novembris 2004 18:46
0 0 Atbildēt

Darks, esi te sapostējis vairāk par mani. :)

147704. viesis 12.novembris 2004 19:47
0 0 Atbildēt

tā un tā

147707. viesis 12.novembris 2004 21:01
0 0 Atbildēt

melnaa bmw aatrums gan jau bija ap 200 km/h ? Ja jau vairs nevareeja nokjert ! :)

147708. viesis 12.novembris 2004 21:48
0 0 Atbildēt

147691. viesis Tu esi idiots? Vajag nevis paris, bet vajag visus. jautajums ir ka to izdarit? Pilni cietumi ar zagliem un slepkavam. Un? Tas attur parejos no noziegumu izdarishanas? Nunjas un pikstetaji te tik salasijushies samaksa 60Ls pa OCTU un doma visas auto problemas ir atrisinatas. Varbut vajadzeja kadu gramatu izlasit? Tad zinatu kas ir par ko un cik kas maksa.

147897. viesis 13.novembris 2004 14:37
0 0 Atbildēt

Pamodies ! Kā lielākā tautas daļa. Visus jāj un retais to pamana. Pēkšņi saprati kā strādā Latvijas apdrošinātāji. Valsts lobēti, uzkrājumos vairāki desmiti miljonu un vēl cels cenas. Lai būtu kā Eiropā. Bet kad vajadzīga izmaksa... Būs simts un viena atruna, lai nemaksātu. Eiropā šada veida kompāniju likvidētu ar likumu. Suņiem suņu tikumi...

147953. viesis 14.novembris 2004 3:22
0 0 Atbildēt

Njaa, nu ko lai saka dārgie cilvēki ... LV OCTA ir ļjoti ljoti leeta ... Kad gadaa buus jaamaksaa 1000 Eur ko tad ???

147956. viesis 14.novembris 2004 13:39
0 0 Atbildēt

Vairak tadu BMW vaditāju, vairak Apdrošinātaju peļņa;)

147971. viesis 14.novembris 2004 23:01
0 0 Atbildēt

Labais, ka informee visus paareejos!!!!

148442. viesis 16.novembris 2004 16:56
0 0 Atbildēt

A kur problēma? Nopērc spoguli un rullē! Pērc kasko un Tev arī tos 20 Ls samaksās, bez policijas izsaukšanas! Nevajag no mušas ziloni taisīt!

148696. viesis 20.novembris 2004 19:03
0 0 Atbildēt

Man trolejbus sabuktēja auto aizmuguri,bija liecinieki,nummuri,iznākums-piga.Vadu auto bez avārijām jau 20 gadu,dienā nobraucot 150 km. Ja nav smagi gali,nav ko taisnību meklēt.Un,jo lielāka čina,jo dārgāki pakalpojumi.Ko var gribēt no zemāka ranga darbiniekiem,kuri zin cik,kas maksā.

148705. viesis 21.novembris 2004 2:14
0 0 Atbildēt

To Bezmiegs

Par to podā noraušanu spēciņa par maz nebūs?

148717. viesis 21.novembris 2004 16:18
0 0 Atbildēt

meistars [?] 20.11.2004 19:03

trolejbusu/autobusu gadījumā vispār jābūt baigi uzmanīgam, citādi atbrauc viņu satiksmes drošības busiņš un uztaisa par vainīgiem visus, izņemot busu

152623. viesis 25.decembris 2004 3:08
0 0 Atbildēt

Uz ceļa nav ko darīt ar sliktu atmiņu un redzi!!!

165282. viesis 20.aprīlis 2005 14:42
0 0 Atbildēt

Ari kasko var nepalidzet. Man bija taa ka pie majas stavoshai mashinai no rita iznakot pamaniju, ka kads aizkjeris bamperi un tas izkritis no stiprinajuma un riktigi ieshvikats. Zvanu apdroshinatajam tie saka lai piesaku CP un vedu uz ekspertizi. CP atbrauc nolama mani par krapnieku un spekulantu, kursh pats krumos redz iebraucis un to visu izdarijis, protokolu tomer ar gariem zobiem sastada, bet ar piebildi ka notikums nezinama laika un vainigais nav zinams. Aizvedu uz ekspertizi, pec kuras man atnak atbilde, ka te pašrisks nav pārsniegts un maksā vien pats. KASKo uz 10k EUR, pašrisks 100Eur. Skāde bija par 200Eur, vainīgs it kā nejūtos jo zinu ka pats to skādi neuztaisiju. Vot i ablom ar visu kasko. It kā jau pašriski tikai kad paša vainas dēļ skāde.

Tapēc iesaku labāk meklēt brokerus, kas palīdzēs negadījumus noformēt, kad izsauc ceļu policiju un arī pie eksperta līdzi aizbrauks, lai visu pareizi noformētu un nesanāktu, ka krāpj pa visiem caurumiem.

165292. viesis 20.aprīlis 2005 15:23
0 0 Atbildēt

koroče, riktīgs BMW salidojums. Melns BMW spoguli nolauza, piebrauca BMW ar polcistiem, tad vēl viens vecs BMW no kura izlēca policists. Koroče baigā *******.

165346. viesis 20.aprīlis 2005 23:35
0 0 Atbildēt

Elegants gadijums. Man Maximas stavvieta noardija visu purnu. Ieperkos ar gimeni, izeju ara...šoks. Vai tai i mana mašina? Manai Mazdai reste nost un bamperi caurums divu dūru lielumā. I neviena nav. Izsaucu dūzeni, man populari apskaidroja, ka varu nesprēgat un mierigi braukt labot autinu pa saviem lidzekliem. Remonts 120Ls un visi laimigi, neskaitot mani. Jauki visiem iepirkties

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti