Nodibināts fonds «Gaismaszīme» 5

 
23.novembris 2005 0:09

Fonds „Gaismaszīme” ir sabiedriska organizācija. Tās mērķis ir panākt, lai visiem Latvijas iedzīvotājiem būtu atstarotāji, un, kas svarīgi, viņi tos arī lietotu.

Fonds īpašu uzmanību pievērsīs tiem gājējiem visā Latvijā, kas paši neapzinās tumsas risku vai nevar atļauties nopirkt atstarotāju.
Fonda „Gaismaszīme” dibinātājs ir invalīdu un viņu draugu kopa „Apeirons”. Fonda padomē darbojas CSDD, Valsts Policija, Latvijas Sarkanais krusts, Katastrofu medicīnas centrs, Latvijas pasts, kā arī individuālie atbalstītāji: auto žurnālists Pauls Timrots un aktrise Līva Krūmiņa.

Fonda idejas autors ir reklāmas aģentūra ZOOM un Ēriks Stendzenieks. „Es esmu pārliecināts, ka pēc provokatīvās reklāmas kampaņas un „Gaismaszīmes” akcijām cilvēku izpratne par nepieciešamību lietot atstarotājus strauji augs. Mēs panāksim, ka atstarotājus par salīdzinoši zemu cenu varēs nopirkt visos novados, rajonos, lielās un mazās pilsētās, kopumā gandrīz 1000 pasta nodaļās. Bet pensionāriem un maznodrošinātajiem cilvēkiem atstarotājus mājās pienesīs pastnieks,” tā domā Ē.Stendzenieks.

Fonds būs starpnieks starp ziedotājiem un tiem cilvēkiem, kam atstarotāji ir nepieciešami. Sabiedriskā organizācija vāks ziedojumus un atstarotājus, lai dalītu tos Latvijas iedzīvotājiem. Otrkārt, fonds rosinās uzņēmējus ražot un skolēniem dāvināt atstarojošās vestes. Un, treškārt, tiks rīkota speciāla akcija „Gaismaszīme”. Fonds iedibinās tradīciju: Latvijas Sarkanā Krusta 409 nodaļās būs iespējams saņemt siltas, ar gaismu atstarojošu materiālu apstrādātas jakas.

Ikviens sociāli atbildīgs Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts piedalīties „Gaismaszīmes” akcijās: ziedot atstarotājus, efektīvas atstarojošās vestes un siltās virsjakas kopīga mērķa labad – lai glābtu visdārgāko, kas cilvēkam ir – dzīvību.

Pateicamies pirmajiem ziedotājiem: Hansa Līzings – par atstarojošām vestēm, Interinfo – par atstarotājiem un Latvijas pastam – par apņemšanos atstarotājus nogādāt līdz cilvēkiem.

Aicinām iesaistīties!

Latvijas iedzīvotāju apgādāšanai ar atstarotājiem var ziedot:
• piezvanot pa telefonu 9006880, ir iespējams ziedot 1 LVL;
• ieskaitot līdzekļus fonda „Gaismaszīme” kontā:
Akcijai "Gaismaszīme"
IBAN: LV98RTMB0000001804750
SO “Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons””
Reģ. Nr. 40008018477, Kr. Valdemāra ielā 38, Rīgā, LV-1010
Rietuma banka, SWIFT. RTMBLV2X;
www.ziedot.lv

Ieva Bērziņa,
CSDD sabiedrisko attiecību daļa

 
Visi komentāri
 
186212. viesis 23.novembris 2005 10:04
0 0 Atbildēt

nu baac......

Tochna mulkju zemee dziivojam.

Uztureet Latvijas armija Iraakaa Kosovaa un kur tur veel valstij naudas pietiek. Tikai taapeec lai paraadiitu ka redz mees baalinji taadi esam ka ruup mums viss kas nekaadaa veidaa neskar muus pashus.

Ja beernu slimniicaa vajadziiga kaada specifiska iekaarta nauda tiek vaakta no pilsonju telefona ziedojumiem.

taapat ar atstarotaajiem.

Latvijas valdiibai vairaak ruup kautkaadu kosovas albaanju, un Iraakas teroristu labklaajiiba nevis muusu pilsonju, veseliibas un dziiviibas.

Apkaunojoshi un pazemojoshi.........

Sailem

186213. viesis 23.novembris 2005 10:05
0 0 Atbildēt

Kaads veel fonds??? Kaapeec autobrauceejiem kas paarkaapj CSN, uzreiz ir jaamaksaa sodi, bet gaajeejiem tur veel kaukaada tuuljaashanaas, bezmaksas atstarotaaji, fondi utml? Vinji ir taadi pashi paarkaapeeji kaa aatrumpaarsniedzeeji, un ir administratiivi sodaami.

Interesanti, kaapeec mums te pienjemts dazhaadiem paarkaapeejiem piemeerot atskiriigu attieksmi?

Kad peedeejo reizi redzeets ka policis aiztureetu un sodiitu kaadu luni kursh velkas paari ielai neatljautaa vietaa vai pie sarkanaas gaismas? Kautkaa neatceros kopsh padomju laikiem.

186289. viesis 23.novembris 2005 15:37
0 0 Atbildēt

Sodīsim gājējus! Par piedzīto naudu pirksim (sa)sodītiem gājējiem atstārotājus!!! :)

186372. viesis 24.novembris 2005 11:29
0 0 Atbildēt

NJu ja pats nepaarkaap, tad arii ner4edzeesi ka policisti soda arii gaajeejus tiesa viena lieta ir ka parasti sodot pirmoreiz gaajeejs tiek sodiits administratiivi. Un otra lieta taa ka musm aciimredzot nav tik daudz policistu, lai katru dienu kaada vietaa kaads staaveetu un kjertu kajaamgaajejus paarkaapeejus.

186575. viesis 25.novembris 2005 11:48
0 0 Atbildēt

Ir nepieciešams radīt gaismu nesošo tēlu- tikai tad kampaņa "aizies" cilvēku prātos, jo nāve dzīvajiem ir tikai bieds, nevis mācība. Turieties, Stendzeniek un tie kas domā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti