Apdrošinātāji varēs elektroniski saņemt ziņas no Sodu reģistra 2

 
11.aprīlis 2007 12:07

Iekšlietu ministrija 8.martā pieteica izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē Ministru kabineta noteikumu projektu „Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto maksas pakalpojumu cenrādis”, kas cita starpā dos transportlīdzekļu apdrošinātājiem tiesības tiešsaistes režīmā elektroniski saņemt ziņas no Sodu reģistra un citām IC datu bāzēm.

Projekts paredz ieviest jaunu pakalpojuma veidu - privātpersonām, kurām likumos paredzētas tiesības saņemt šādu informāciju, tiks piedāvāta ziņu elektroniska izsniegšana tiešsaistes režīmā no informācijas sistēmām „Nederīgo dokumentu reģistrs”, „Meklējamais transports” un „Sodu reģistrs”.

Šādas tiesības saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu ir paredzētas apdrošinātājiem, kas piedāvā obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) pakalpojumu.

Saskaņā ar šo likumu apdrošinātājs ir tiesīgs samazināt vai palielināt OCTA prēmiju atkarībā no tā, vai un cik bieži autovadītājs iepriekšējā apdrošināšanas periodā ir vai nav pieķerts braucam narkotiku vai alkohola reibumā. Lai varētu nodrošināt diferencētu apdrošināšanas prēmiju noteikšanu, apdrošinātājiem ir nepieciešama informācija par personas izdarītajiem pārkāpumiem.
 
Visi komentāri
 
231865. viesis 11.aprīlis 2007 13:58
0 0 Atbildēt

Ar to arī vajadzēja sākt, domāju ka džeks kurš savācis padsmit punktus ir potenicāli bīstamāks par tanti, kurai gadījies stāvlaukumā apskādēt bamperi. Arī apdrošināšanas prēmijai vajadzētu būt lielākai pirmajam.

231866. viesis 11.aprīlis 2007 14:04
0 0 Atbildēt

Kamēr OCTA bonus-malus būs piesaistīts pie auto un tikai pastarpināti tā īpašniekam tikmēr šī sistēma buksēt buksēs... OCTA visu pirms būtu jāskatās no ciļvēka un tikai pēc tam pēc auto... savādāk tas neiet... Varbūt izteicos neskaidri... Lai visiem jauka diena :)!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 32

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti