Patiesība par «Suny's Shine Carwash» pie t/c «Mols» 49

 
16.jūnijs 2007 7:01

Dažas dienas atpakaļ gan iAuto, gan citos mēdijos tika publiskota preses relīze par jaunu pakalpojumu t/c "Mols" apmeklētājiem - kamēr iepērkamies, mūsu auto pa to laiku iespējams nomazgāt.

Protams, komentāri par šo tēmu bija skaļi un "ne visai" pozitīvi. Lielākā daļa skeptiķu apgalvoja, ka noteikti tikšot sašvīkāts auto. Un galu galā - ko tad ar vienu spainīti ūdens tur varot nomazgāt? Visbeidzot visus pēkšņi sāka interesēt arī ekoloģija - kur paliek netīrais ūdens, Daugavā zivis peldēšot ar vēderiem gaisā utt. ...



Lai noskaidrotu, kas tad tieši tur notiek un galvenais - kā notiek, ar redakcijas auto devāmies izmēģināt šo operāciju "dzīvajā". Uzreiz jāsaka, ka tie, kas paredzēja tukšu mazgātuvi, var mierīgi iet un iedzert vēsu limonādi - laukumā pie t/c "Mols" mašīnu nomazgāt gribētāju bija vairāk nekā mazgātuves darbinieku. Kā novērojām, stundas laikā (ceturtdien ap plkst 14), visi mazgātāji bija aizņemti. Iedrošināja arī turpat mazgātie pietiekami dārgi automobiļi - ja jau viņi riskē, tad mūsu aparātam neviens neko nenodarīs.







Kas lācītim vēderā?

Pirms atļaut mazgāt savu auto, mēģinājām noskaidrot atbildes uz dažiem pamatjautājumiem. Ar kādiem līdzekļiem tiek mazgāti auto? Izrādās, ka šeit automobiļu mazgāšanā tiekot izmantoti tikai dabīgi līdzekļi, kas ir pilnīgi nekaitīgi apkārtējai videi. Tik, cik nonāk t/c "Mols" kanalizācijas sistēmā no mašīnu mazgāšanas, nekādas problēmas apkārtējai videi nespējot radīt. Arī šis mazgāšanas process un vieta esot saskaņoti ar visām atbildīgajām institūcijām. Mašīnas mazgāšanai netiek izmantots daudz ūdens, bet "ķīmijai" esot tāds sastāvs, kas neļauj noskrāpēt mazgājamo objektu. Kādi ir papildus bonusi, mazgājoties šeit? Izrādās, ka šeit īpaši tiek nomazgāti mašīnu diski un riepas, mazgāšanā tiek izmantots arī vasks. Ja uz virsbūves ir kādas švīkas, šeit tās var likvidēt vai vismaz iespējami vizuāli padarīt nemanāmākas.



Ok, ķeramies klāt! Vispirms tika nomazgātas riepas, diski, īpaši apstrādātas tās mašīnas vietas, kur pielipušas mušas. Pēc tam puisis ņēma beņķīti un sāka mazgāt (no jumta). Interesanti, ka vērojot mazgāšanas procesu, neizskatījās, ka pietrūktu ūdens. Un tā jau nemaz nav, ka ūdens netiek izmantots...



Kā jau īstam bezceļa auto pienākas, tas ir cietis gan no zariem, gan citiem "neuzmanīgiem" vadītājiem - auto vietām ir saskrāpēts. "Sunny's Car Wash" darbinieks, kurš, pēc viņa vārdiem, ar pulēšanu profesionāli nodarbojas jau 20 gadus, apskatīja auto un norādīja uz vietām, ko viņš spēj labot, kā arī to, ko vairs nevar - skrāpējumi ir par dziļu.

Lai varētu uzskatāmi novērtēt, ko tad viņi spēj, nolēmām samazināt švīkas uz priekšējā labā spārna. Tās bija ļoti pamanāmas.


Pulēšanas process

Vīrs ķērās pie darba gan ar kaut kādām pastām, gan supersmalku smilšpapīru. Pēc minūtēm 15-20 darbs bija padarīts. Drošības pēc tika nofotografēti abi varianti - pirms un pēc.


Pirms


Pēc

Cerams, ka atšķirību redzat? Pa to laiku pārējā auto virsbūve jau bija nomazgāta, atlika tikai tikai šis spārns, un auto noslaucīts bija gatavs doties tālāk. Visu šo laiku jauni mazgātiesgribētāji brauca klāt.

Secinājums

Nu nav tik traki, kā te komentāros mālēja - auto tiek nomazgāti kvalitatīvi. Protams, riteņu arkas un diskmašīnas netiek izskalotas, bet ne vienmēr tas ir nepieciešams. Kā jau minēts, tepat iespējams tikt vaļā no sīkiem un pat ne tik sīkiem skrāpējumiem.  Arī cenas nav nekādas pārdabiskās - vieglie automobiļi 4,50Ls, bet džipi 5,99Ls. (Par skrāpējumu likvidēšanu gan būs nedaudz jāpiemaksā.)

Domāju, ka šo pakalpojumu var izmantot droši. Un visbeidzot - kā pastāstīja firmas vadītāji, šādas mazgātuves drīzumā tiks izveidotas arī pie citiem tirdzniecības centriem.

+ nav jāstāv rindā
+ uzreiz pēc nomazgāšanas nav jāsavāc auto
+ demokrātiska cena
+ disku un riepu mazgāšana
+ pozitīva attieksme pret klientu
+ nav jāatstāj mašīna atvērta vai tās atslēgas

- nemazgā riteņu arkas
- nemazgā/neskalo diskmašīnas un disku iekšpuses
-/+ neatver durvis un nenoslauka durvu iekšpuses (jo klients var atstāt mašīnu aizslēgtu)

Suny's Shine Carwash testēja Elmārs Biele
Fotogrāfijas: (c) iAuto.lv, PENTAX K10D
 
 
Visi komentāri
 
235880. viesis 15.jūnijs 2007 0:25
0 0 Atbildēt

OK, pozitīvi reaģēts uz jautājumiem, ir izskaidrojumi un tests.

Bet- kur paliek TAS, kas stacionārajās automazgātuvēs iet caur filtriem?

235881. viesis 15.jūnijs 2007 0:52
0 0 Atbildēt

Varētu padomāt ka tev, dekster, tas baigi rūp. Pasaki īsi un skaidri, ka tev skauž, ka pats nevari izdomāt ko darīt vakaros. Sēdēt un un pogas spaidīt visi mākam. Izdomā ko līdzīgu, bet labāku.

235882. viesis 15.jūnijs 2007 2:06
0 0 Atbildēt

shitas chista labs raksts - lai biezhaak shaadi iAuto pashu veikti testi nonaak sheit :)

ok - es varbuut taapeec tagad neskrieshu uz turieni mazgaat savu auto un tas, galu galaa, ir katra pasha zinjaa kur mazgaat savu vaagi.......tachu shaads raksts ir 10reizes veertiigaaks par to iprieksheejo! paldies! taa turpinaat!! :)

235883. viesis 15.jūnijs 2007 2:18
0 0 Atbildēt

Kas ir tie "dabīgie līdzekļi"? Kumelīšu tēja?

235885. viesis 15.jūnijs 2007 8:07
0 0 Atbildēt

Mani vienkārši interesē tas, kur paliek tas, ko stacionārajām mazgātuvēm jāattīra attīrīsanas iekārtās. Nekas vairāk.

Jaunas idejas-OK , raksts ar OK. ( izņemot redaktora vareno ''var iet un iedzert siltu limonādi'')

Redaktors 15.jūnijs 2007 8:11
0 0 Atbildēt

Nevis siltu, bet vēsu.

Par tiem filtriem - nu kas tur jāfiltrē, ja netiek izmantota kaitīga ķīmija? Jāfiltrē tieši tikpat, cik lietus laikā šajā stāvvietā. Stacionārās mazgātuvēs tiek izmantota nenormāla ķīmija, tāpēc arī jānostādina un jāfiltrē - man radinieks vienā tādā strādā un nevarētu teikt, ka rokas nav pabojātas.

235888. viesis 15.jūnijs 2007 8:15
0 0 Atbildēt

Ja es arī šo pakalpojumu izmantotu, tad tikai vienīgi dēļ sīku skrāpējumu likvidēšanas.

Bet pats raksts arī šķiet OK, jo nekas nevar būt labāks kā pašu veiktais tests! Lai gan, ja grib, var arī testu noorganizēt t.s. vienos vārtos par labu vienai vai otrau pusei, bet cerams, šis nav tas gadījums.

p.s. cik maksā nopulēt dažas ne pārāk dziļas švīkas?

235889. viesis 15.jūnijs 2007 8:17
0 0 Atbildēt

Cik sapratu, viena švīka 2Ls, ja vairāk ~5Ls.

235890. viesis 15.jūnijs 2007 8:22
0 0 Atbildēt

labi, tests ir tests, loģiski ka pēc vienas tādas sausās mazgāšanas auto spīdēs, nesadalīsies 10 daļās, un īpašnieks būs laimīgs, bet tomēr, gribētos zināt sīkāk par pašu to tehnoloģiju - kā tā darbojas, kas tie par tādiem dabīgiem brīnumlīdzekļiem, kas nenodara kaitējumu ne dabai, ne auto krāsai, varbūt varētu tā zinātniskāk izskaidort, kādā veidā var veikt to sauso vai gandrīz sauso mazgāšanu nenodarot mehāniskus bojājumus krāsojuma virsējam slānim ? Piemēram, es nedēļas nogalē noripoju pamatīgus gabalus pa grants ceļiem - tagad auto virsbūve pārklāta ar kārtīgu putekļu un sīku smilšu daļiņu slāni - kādā veidā bez attiecīga daudzuma ķīmijas un ūdens to visu drazu var noņemt nost no virsbūves, nenodarot krāsas virsējiem un pat dziļākiem slāniem mikrobojājumus ?

piedodiet, esmu no laukiem, tāpēc man daudz visādu tādu jautājumu :D :D :D

235891. viesis 15.jūnijs 2007 8:23
0 0 Atbildēt

Atkārtošos- sen nebijis notikums-Elmārs izveidojis rakstu ar patiesu jēgu un redakcijas viedokli, ar testu un notikušā analīzi.. Bija interesanti izlasīt.

235892. viesis 15.jūnijs 2007 8:28
0 0 Atbildēt

Salavecim

Par krāsa bojājumiem... domāju, ka Statoil automātiskajā mazgātuvē virsbūves krāsojums tiek bojāts vairāk.

Par lauku putekļiem piekrītu, ka nebūtu prāta darbs uzreiz ļaut ar 1 litru ūdens mazgāt tik netīru auto. Labāk to vispirms noskalot!

235893. viesis 15.jūnijs 2007 8:29
0 0 Atbildēt

Automazgatava ir ok, bet tomer man butu butiski, lai ari butu iztiriti sliekshnji no augshpuses (starp durvim un slieksni), jo ta var diezgan labi sasmeret bikses. (Protams, ja nelec ara ka balerina, tad ta prob. nav) ;)

235894. viesis 15.jūnijs 2007 8:31
0 0 Atbildēt

Droši vien, ka tā arī ir- pakalpojums der tikai tiem, kas brauc pa pilsētu. Interesanti, ko šie teiktu, ja es aizbrauktu ar savu, pa ''attīstītāko Rīgas rajonu-Mārupi'' pabraukto auto :D Ar dubļiem noklāto .

235895. viesis 15.jūnijs 2007 8:39
0 0 Atbildēt

... bet pilsētniekiem - kā reizi!

235898. viesis 15.jūnijs 2007 9:06
0 0 Atbildēt

Izskatās dikti feini, bet ja pareizi saprotu - pakalpojums ar stipri sezonālu raksturu.

235902. viesis 15.jūnijs 2007 9:33
0 0 Atbildēt

domaajams gan ka sezonaals pasaakums - ziemaa taksh caljiem nagi piesals pie kuzova :D

un man veel te taads mazss jautaajums - a tur zaķi arii mazgaa mashiinas....vai tikai dzeki un viiri....? ja kaada feina blondiinite ar atsperiigu to vietinju, kur mugura zaudee savu ceelo nosaukumu, buutu ar mieru manu auto noberzt..........tad es pat buutu ar mieru piemaksaat dubultaa un to visu noskatiities no 2 vai 3 metru attaaluma dzerot veesu alinju (nevis limonaadi)..... :D

235903. viesis 15.jūnijs 2007 9:44
0 0 Atbildēt

Interesanti ir tas, ka par to tehnoloģiju utt., kas tiek izmantota parastajās mazgātuvēs neviens nekad nav interesējies, bet kā kaut kas jauns tā visiem spuras gaisā. Mācaties pieņemt visu jauno un neesat tik konservatīvi.

235906. viesis 15.jūnijs 2007 10:05
0 0 Atbildēt

A juus paprasiet MrCAP vai vinji atklaas savu kjiimiju noslepumu? Nee! Tad kaapeec lai shitie teiktu ?

235907. viesis 15.jūnijs 2007 10:26
0 0 Atbildēt

Kaa raksta autors parliecinajas par to, ka izmantotie mazgashanas lidzekli ir dabigi? Vai tika paradits iepakojums un taa sastaavs? Kapec netiek tas nosaukts? Jebshu reklamdevejam ticeja uz varda? Sanak tads tv-shops :)

235908. viesis 15.jūnijs 2007 10:30
0 0 Atbildēt

Thks Elmāram par saprātīgu raxtu un operatīvu reakciju - respect.

A fizikālu/ķīmisko pamatojumu gan gribētos redzēt, savādāk... ticamība tiem brīnumlīdzekļiem ir ne liekāda kā degvielas magnetizētājiem, plūsmas uzlabotājiem, utt...

235909. viesis 15.jūnijs 2007 10:32
0 0 Atbildēt

Ar stacionārajām moikām ir tā ( vismaz agrāk shell dusos tā bija)

Ka ūdens ar kuru tiek mazgātas visu laiku ir viens un tas pats. Viņš visu laiku cirkulē. Satek lielā bedrē kur dzīvo speciālas baktērijas kas pārtiek no eļļām un citām tādām lietām. Respektīvi visas smiltis un dubļi paliek bedres dibenā, visa ķimijatiek apēsta, un mašīna tiek mazgāta ar nosacīti tīru ūdeni. Apmēram reizi gadā atbrauc speciāls asenizātors, kurš to visu iesūknē mucā un aizvedu uz speciālām atīrīšanas ietaisēm. Bedrē tiek ielaists tīrs ūdens, no cita dusa bedres tiek ar spaini pasmelts lietotais ūdens, kurš pilns ar baktērijām un tiek ielaiststīrajā ūdeni lai gaida netīrumus un vairojās.

Cik zinu no pieredzes tad tais automātiskajās (vismaz ar birstēm) tas ūdens patēriņš ari nav dižilielāks pa 3 spaiņiem.

235911. viesis 15.jūnijs 2007 10:40
0 0 Atbildēt

rodas iespaids, ka redaktoram auto nomazgāja bez maksas, lai šis ieliek tik skaistu un dabīgu rakstu...

Protams, ka no vienas mazgāšanas nekas auto nenotiks, jo tik pat labi arī parastajās mazgātuvēs to sabojā...

Plus tas, ka ērti, lai gan pats savu auto laikam gan nebraukšu te mazgāt, jo tomēr kā jau teica iepriekš paliek diezgan daudz nenomazgātu vietu, un kāpēc par tādu pašu naudu nenomazgāt visu?

Arī pats nosaukums izsaka visu - nevis mazgāšana bet tāda virsbūves nospodrināšana :) tas nav domāts nekas slikts...

235915. viesis 15.jūnijs 2007 11:12
0 0 Atbildēt

ir, ir arii dabiigi mazgaasanas liidzeklji..auto kosmeetiku supermaarketos nopirkt nevar, bet varat aiziet uz to pasu RIMI un pie taa pasa veljaspulveru stenda varat meegjinaat samekleet arii biologjiskos mazgaasanas liidzekljus.

235916. viesis 15.jūnijs 2007 11:50
0 0 Atbildēt

Autoram - norādot ar ko bildēts, zolīdi skaitās dslram norādīt stiklu. Pats dslr ir tikai gaismas necaurlaidīga kaste (k10d gadījumā arī putekļblīvēta), darbu dara šoreiz nepieminētais stikla gabals. Nu interesanti :)

235917. viesis 15.jūnijs 2007 11:59
0 0 Atbildēt

vismaz 2vus gadus atpakalj kad stradaaju statoilaa bija taa kaa lomixx raxija. tieshi taa moikas uudens smird peec taa kaa atejas uudenja vai nu taa ne iipashi labi, jo tiktieshaam tas vislaik ir viens un tas pats. un taa mashiina kas savaaca to uudeini jaa brauca vienu vai 2vas reizes gadaa.

235923. viesis 15.jūnijs 2007 13:05
0 0 Atbildēt

ir dabiigie liidzekli. Esmu pircis MaxMoto lai moci laukos mazgaatu turpat seetaa... Miinuss ir tads, ka vina maksaa 2-3x dargaak par parasto un mazgaa vajaak. Bet nu tas logiski. Citadi ok.

235924. viesis 15.jūnijs 2007 13:06
0 0 Atbildēt

Redaktor: vai tu/tavs portaals saņēma kādu labumu no šī raksta rakstīšanas, vai tas, neticami, bet bija tikai godiigs tests, godiigi samaksaajot par auto mazgaahsanu un spodrinaashanu ?

235925. viesis 15.jūnijs 2007 13:23
0 0 Atbildēt

6. un 7. bildee pats deksters kjeeries pie puleeshanas. :D

235927. viesis 15.jūnijs 2007 14:00
0 0 Atbildēt

Deksteram.

Jebkurai automazgātuvei ir sava attīrīšanas iekārta, vai arī Tu domāji, ka viss tas kas tek pa asfaltiem pa taisno iemauc Daugavā?

Ir sertificētas autostāvvietu attīrīšanas iekārtas, kas sastāv no 1) eļļas ķērāja, 2) smilšu ķērāja un 3) nosēdumu rezeruāra, kas ir regulšri jātīra un jāapkopj, un bez šī aprīkojuma neviens VVD tev stāvlaukumu izmantot neļaus.

235928. viesis 15.jūnijs 2007 14:07
0 0 Atbildēt

Kuteris [?] 15.06.2007 14:00

PAr to tieši ir runa, ka tām mazgātuvēm IR, bet šai nav. Kāpēc TUR vajag, bet TE nevajag?

235929. viesis 15.jūnijs 2007 14:55
0 0 Atbildēt

Deksteram - attīrīšanas iekārtas ir obligātas automašīnu stāvlaukumiem, kurās paredzētas vietas no galvas nepateikšu cik, automašīnām. Pie tirdzniecības centriem tām ir jābūt. Ja nu ļoti vajag, varu pirmdien sameklēt normatīvos :)

235930. viesis 15.jūnijs 2007 14:59
0 0 Atbildēt

Patiesībā liekas tāda uzņēmuma "Suny's Shine Carwash" Latvijas uzņēmuma reģistrā nav. Par atļauju esamību ļoti apšaubu, vai nu pieprasīta atļauja putekļu slaucīšanai 1 auto 1x dienā :D. Tā intereses pēc kā notiek norēķināšanās par pakalpojumu - es domāju - čeku arī dod ;) tad jocīgi kāpēc rakstā nefigurē uzņēmuma nosaukums.

235932. viesis 15.jūnijs 2007 15:49
0 0 Atbildēt

Stulbs jautājujms. Kas ir diskmašīnas? Kaut kas saistīts ar DJ aprīkojumu:?

Redaktors 15.jūnijs 2007 17:36
0 0 Atbildēt

Tur Tev taisnība - tiešām stulbs jautājums.

235936. viesis 15.jūnijs 2007 17:47
0 0 Atbildēt

jā, kas ir diskmašīnas???

Redaktors 15.jūnijs 2007 17:51
0 0 Atbildēt

Domātas bija disku bremžu iekārtas - tjipa supporti un viss, kas ap tiem. Apmierināti?

Tūlīt būs kārtējais offtopika jautājums: kas ir suporti?

(par offtopiku gadās bans)

235940. viesis 15.jūnijs 2007 17:53
0 0 Atbildēt

kas ir bans??

235941. viesis 15.jūnijs 2007 17:53
0 0 Atbildēt

latviska vārda nav, ja jau reiz suporti ir diskmašīnas??!!

235956. viesis 15.jūnijs 2007 20:31
0 0 Atbildēt

Njā,kad mazgāju džipu moikā pēc kārtīgas pabraukšanas,tad tur paliek riktīgs kalns ar zemi,bet kāizskatīsies te?Man jau patīk,būs jauuztaisa kārtējais šovs,vismaz b..us baigi jautri visiem,žēl,ka dubļi tālu jameklē.

235958. viesis 15.jūnijs 2007 20:38
0 0 Atbildēt

:) galvenais, pats nenosmērējies tajos dubļos, citādi tevi iekšā molā neielaidīs... :)

235986. viesis 15.jūnijs 2007 23:02
0 0 Atbildēt

users.ox.ac.uk/~sg/ridgeway/...Rangerover.jpg

shitaadu vajag aizdziit nomazgaat:)

236063. viesis 16.jūnijs 2007 22:27
0 0 Atbildēt

pamatotas aizdomas ka te nodoklji netiks smaksaati ( teiksim 4,50 vietaa iedod 5 Ls ) ... Vinjiem standarta atbilde ka nau ko izdot :))

236074. viesis 17.jūnijs 2007 7:29
0 0 Atbildēt

pasc, nav faktu par neskaraapeeshanu, un ekologjiju, tikai apgalvojumi :| a par puleesahnu, to tak jebkur var darit, tikai skatos ka pasta neizmagajas ara pec 2 nedeljam ;)

236120. viesis 18.jūnijs 2007 9:13
0 0 Atbildēt

man patīk termins "diskmašīna" :))

Tas ir tjipa CD nemazgā vai bremžu disku+supportus? :D

236193. viesis 18.jūnijs 2007 21:31
0 0 Atbildēt

te daži ieminējās par pastu, ko iesmērē skrāpējumos - patiesība ir tāda, ka tik tiešām Statoil automātos ķīmija ir pietiekami stipra, lia dažās mazgāšanas reizēs "iepastotos" skrāpējumus atkal "iztīrītu" skaistus baltus :D

diemžēl šo zinu no savas pieredzes un uz maniem jautājumiem par auto dīvaino "melns ar baltām strīpiņām" izskatu pēc mazgāšanas, Statoil darbinieks laipni paskaidroja visu par kodīgajiem šķidrumiem, ar ko mūsu dzelzs rumaki tiek aplieti mazgāšanas laikā.

236505. viesis 20.jūnijs 2007 13:37
0 0 Atbildēt

btw, pirmdien, tas ir 19.06, tas megsuperdruperkantoris bij aizdomīgi kluss ... ka tik zaljie nebuus pielikushi savu pirkstu?! :D

272614. viesis 19.novembris 2009 18:07
0 0 Atbildēt

круто!обязательно приеду туда помыть машину!...надеюсь все будет также классно как там написано!

273595. viesis 28.decembris 2009 23:30
0 0 Atbildēt

******* peedeejaa,tizls pushelju kantoris

283465. viesis 26.jūlijs 2011 12:29
0 0 Atbildēt

Полная фигня! Сначала поцарапали машину сказав что было много песка (а воды мало), а потом заполировали . Как оказалось не заполировали , просто замаскировали, т.к. после пары моек Керхером все царапины опять стали видны

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti