Uzsāk satiksmes drošības kampaņu «Skarbās Jāņu dziesmas» 13

 
18.jūnijs 2007 0:18

Lai novērstu lielo negadījumu skaitu, ko autobraucēji izraisa braucot reibumā un atgādinātu par iespējamām sekām, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Ceļu policiju pirms Jāņiem uzsāk satiksmes drošības kampaņu „Skarbās Jāņu dziesmas”.

„Lai arī vērojams neliels situācijas uzlabojums, tomēr Latvijā joprojām braukšana pie stūres reibumā ir „populārākais” pārkāpums,” situāciju raksturo CSDD direktors Andris Lukstiņš. Kampaņas atklāšanas pasākuma ietveros CSDD direktors arī norādīja, ka salīdzinājumā ar 2005. gadu autovadītāju skaits, kas sodīti par braukšanu dzērumā, pieaudzis par 40%.

Mūsu senči Jāņu dziesmās apdziedāja svētku tradīcijas un paražas. Savukārt mūsdienās viena no galvenajām Jāņu dienas aktualitātēm ir autoavārijas un traģēdijas uz Latvijas autoceļiem.

Ņemot vērā mūsdienu Jāņu skarbo realitāti, CSDD kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi īpašu „Skarbo Jāņu dziesmu” izlasi, ko sabiedrība varēs iepazīt caur TV un radio klipiem. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači.

Kampaņas ietvaros rīkotajos reidos ceļu policisti apturētajiem autovadītājiem dalīs tematiskas dziesmu grāmatiņas, kur apkopota „Skarbo Jāņu dziesmu” izlase. Šī izlase visiem interesentiem būs pieejama arī Statoil degvielas uzpildes stacijās un virtuālā veidā atrodama portālā „draugiem.lv” Dainu skapī. Reidos kopā ar policistiem dosies arī Suitu sievas.

RIMI lielveikalos pie alkohola plauktiem būs īpašas uzlīmes ar skarbajām četrrindēm.

Kampaņas atklāšanas pasākumā Valsts policijas Valsts policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš brīdināja, ka pirmsjāņu laikā policija strādās pastiprinātā režīmā. Viņš uzsvēra, ka policijas patruļas dežūrēs ne vien uz valsts galvenajiem, bet arī lauku un meža ceļiem.

„Šajos Jāņos pret šoferiem, kas tiks pieķerti braucot alkohola reibumā, izmantosim visbargākās metodes – viņi īslaicīgi tiks arestēti,” sola E.Zivtiņš.

„Vienkāršas uzrunas vairs nedarbojas,” piekrita arī Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, norādot, ka dzērumā braucošos autovadītājus ne tikai vajadzētu arestēt uzreiz pēc aizturēšanas, bet viņu vārdi būtu arī jāpublisko.

„Mums ir jācīnās par katra cilvēka dzīvību! Bieži vien autoavārijās, ko izraisa iereibuši vadītāji, nepelnīti bojā iet nevainīgi cilvēki,” skaidroja ministrs, atgādinot, ka iereibis šoferis apdraud ne vien paša, bet arī citu cilvēku veselību un dzīvību.
 
Visi komentāri
 
236112. viesis 18.jūnijs 2007 1:00
0 0 Atbildēt

Baigi labās :D

236115. viesis 18.jūnijs 2007 8:12
0 0 Atbildēt

Skumji, ka katru gadu pa TV un radio neskan īstas Jāņu dziesmas kas riktīgi uztaisītu svētku sajūtu, bet gan to ka būs policistu reidi dzērāji tiks stingri sodīti būs daudz mirušo un apcietināto. Tāda sajūta ka tiek apkaroti paši svētki.

Bet reklāma iedarbīga man pašam izskatās ka būs jābrauc otrā dienā un laikam alu labāk nelietot arī iepriekšējā vakarā nemaz.

236125. viesis 18.jūnijs 2007 9:47
0 0 Atbildēt

:D toch labs bij... pirmaas asociaacijas ne ar paalii brakshanu bet ar bee bee brokastiim :D

236128. viesis 18.jūnijs 2007 9:55
0 0 Atbildēt

planpratini kas robezhojas ar idiotismu.tagad vel suitu sievas reidos piedalisies:) ierindas CP pat kauns par sho kur nu vel tautai.

236131. viesis 18.jūnijs 2007 10:12
0 0 Atbildēt

izskataas, ka taac jautrs pasakums vareetu sanaakt :)

236136. viesis 18.jūnijs 2007 10:32
0 0 Atbildēt

Mees jau ieprieksh bijaam Bauru Tauta civilizeetu valstu pilsonju aciis, tagad te ir veelviens apstiprinaajums.

236141. viesis 18.jūnijs 2007 10:55
0 0 Atbildēt

jaaa, Bauru tautas tumsoni sakaraa ar alkashu skaitu pie stuures un bojaagaajusajiem csng. pie tam LV sodi uz ljoti mazi attieciibaa uz alakshiem-shoferiem.takaa nevajag te murkshkeet

236154. viesis 18.jūnijs 2007 12:26
0 0 Atbildēt

javeic pasakumi kuri reali uzlabo situaciju uz celiem nevis javeido akcijas-shovi! Z kungam varbut labak iet kadu shovu vadit vai uz teatri stradat anektdotiskus gadijumus stasta labi re ar suitu sievam apdziedas dzerajus vajadzeja vel panemt dejotajus kuri apdejotu. Iznaktu tads realitates shovs varbut pat kads TV kanals nopirktu.

236174. viesis 18.jūnijs 2007 16:17
0 0 Atbildēt

snow,

ko tu gribi? Ir kampaņas slikti, nav kampaņas slikti?! Tā vietā, lai spriedelētu, varētu labāk aizdomāties, par ko šīs kampaņas ir un cik attīstīta ir sabiedrība, ja ir nepieciešamas šāda tipa kampaņas.

236175. viesis 18.jūnijs 2007 16:31
0 0 Atbildēt

Totalitaaraa rezjiimaa caur cilveeku iebiedeeshanu tiek panaakta kaartiiba. Demokraatijas briidis arvien attaalinaas, taa tik tureet. Diez vai ir veel kaada valsts, kuras TV raada shaadus murgus.

236179. viesis 18.jūnijs 2007 17:23
0 0 Atbildēt

joh kas tiesham nevar iedomaties ka izstisies ka nokjers dzeraju pilniga shmiga un vinam apkart CP + Suitu sievas dos vala ? tas tak reals shovs bus.

Vnk vajag likt stradat tiem aizturetajiem. Lai slauka ielas pilsetas un vac atkritumus parkos nevis atsezh tas dienaktis. Vajag kaukadu spec tel.nr. kur var zvanit ja redz ka kads shmiga brauc. Vel vajag lai mainas CP ar dezhuram citas vietas jo mazpilsetas viens otru pazist. Vajag lai piem.no Ventspils aizbrauc uz Talsiem un otradi.Biezhak uz lauku rajoniem specrotu.Sodu 500Ls vieta 5000Ls nevis akstities ar apdziedashanu.

236185. viesis 18.jūnijs 2007 19:34
0 0 Atbildēt

Ņjā!!! Paskatījos komentus un sapratu - jacīnas nevis pret vienu atsevišķu sociālo slāni - alkoholiķi pie stūres, bet gan veselu kaudz analfabētu.... 7 komenti no 11... tas sanak vidēji socioloģiski - 64% no raksta pilnīgi neko nav sapratuši, izvilkuši gaismā neesošu info.... Ņjā.... Šitiem pat liet nevajag... Žēl ka aparāti nosaka tikai alkohola saturu izelpā... Vēl vajadzētu stulbuma pakapi, kas noteikti ir līdzvērtīga alkohola saturam asinīs...

236196. viesis 18.jūnijs 2007 21:51
0 0 Atbildēt

Interesanti būtu uzzināt, cik naudas ir izrērēts par šito kampaņu... Manuprāt sanāk diezgan, ja parēķina Tv+ radio reklāmas utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti