Atbalsta SIA «Transporta infrastruktūras attīstība» dibināšanu 1

 
20.jūnijs 2007 0:29

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja Rīgas domes lēmuma projektu “Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Transporta infrastruktūras attīstība” dibināšanu”.

Lēmuma projektā paredzēts, ka SIA “Transporta infrastruktūras attīstība” tiek dibināta, lai efektīvāk nodrošinātu pašvaldības autonomās funkcijas – gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu, t.sk., veikt ielu, ceļu un laukumu būvniecību, rekonstruēšanu un uzturēšanu, piedalīties valsts nozīmes transporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstīšanā pilsētā, sistēmas “novieto&brauc” (“park&ride”) ieviešanā, realizēt sabiedriskā transporta prioritātes sistēmu, kā arī intermodālā transporta mezgla būvniecību Rīgas vēsturiskajā centrā un Skanstes ielas rajonā.

Lēmuma projektā norādīts, ka šādu objektu būvniecībai ir nepieciešami lieli finanšu resursi. Topošajai SIA būs jānodrošina Rīgas pilsētas pašvaldības satiksmes infrastruktūras attīstības projektu realizēšanai nepieciešamā kapitāla piesaiste un visu pieejamo resursu apvienošana (izmantojot publiskās – privātās partnerības, ilgtermiņa kredītsaistību, nekustamo īpašumu ieguldīšanas u.c. formas), jāveic šo projektu realizācijas kvalitatīva plānošana, organizēšana, vadīšana un kontrole.

Lēmuma projektā paredzēts, ka kapitālsabiedrības – sabiedrības ar ierobežotu atbildību dibinātājs ir Rīgas pilsētas pašvaldība, un šīs SIA pamatkapitāls ir Ls 200 000, kura apmaksa tiek veikta no Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietojuma programmas 2007.gadam.
Lēmuma projekts paredz izsludināt SIA valdes locekļu amatu pretendentu konkursu un izveidot amatu pretendentu konkursa vērtēšanas darba grupu, kuru vadīs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs.

Rīgas domes lēmuma projektā paredzēts apstiprināt SIA valdes locekļu amatu pretendentu konkursa nolikumu un piecu darba dienu laikā lēmuma pieņemšanas dienas izsludināt SIA valdes locekļu amatu pretendentu konkursu, publicējot sludinājumu laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Diena”.

Lēmuma projekts paredz arī apstiprināt SIA “Transporta infrastruktūras attīstība” statūtus.

Galīgo lēmumu par “Transporta infrastruktūras attīstība” pieņems Rīgas dome.
 
Visi komentāri
 
236302. viesis 20.jūnijs 2007 3:51
0 0 Atbildēt

Nu vilki vaavuli,lieliska iespeeja paraadiit sevi-desojiet un piesakat savas kandidatuuras,domaaju ka te buus plass laucins kur izveersties a ne te pa iauto portaalu spredikot!

zigis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti