«Porsche» vairs nav vācu kompānija 3

 
27.jūnijs 2007 8:56

Porshe akcionāri otrdien kārtējā sanāksmē nolēma transformēt kompāniju no vācu uz Eiropas (Societas Europaea - SE). Tāpat arī tika apstiprināts plāns radīt holdingu, kas turētu Porsche Group aktīvus. Arī šī kompānija būs eiropeiska, ne vācu.

Pēc transformācijas pabeigšanas kompānija būs ieguvusi nosaukumu Porsche Automobil Holding SE, bet galvenos darījumu ar automobiļiem veiks kompānijas Porsche SE vārdā.

Eiropas kompānijas statuss (Societas Europaea) pirmām kārtām ļauj auto ražotājam apiet „neērtos” vietējos likumus. Piemēram, Vācijā kompānijas vadībā obligāti jāietilpst strādājošo (arodbiedrības) pārstāvim, kas nereti traucē biznesa īpašniekiem īstenot „nepopulārus” lēmumus.

Vācu kompānijas transformēšana Societas Europaea ļaus atteikties no "vācu" shēmas par labu "angļu variantam", kurā strādājošie neņem nekādu dalību uzņēmuma vadībā. Tas ir iespējams pie noteikuma, ka, transformējot kompānijiu no nacionālās uz eiropeisko, darbinieki un menedžments spēs vienoties par to, ka arodbiedrībai būs mazāks vietu skaits direktoru padomē vai no tām vispār atteiksies.

Kāds transformācijas variants izvēlēts kompānijas Porsche gadījumā un kāds ir šīs reformas mērķis, pagaidām ziņu nav.
 
Visi komentāri
 
237150. viesis 27.jūnijs 2007 12:29
0 0 Atbildēt

un kas tad tiem angļiem ir labs? visu nopardeva ārzemniekiem....

237166. viesis 27.jūnijs 2007 13:21
0 0 Atbildēt

tatad ari Latvijas kompanija?

237215. viesis 28.jūnijs 2007 0:11
0 0 Atbildēt

ja tas sekmē Porsche konkurētspēju, tad tas ir labi priekš Porsche un labi priekš šīs markas auto cienītājiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti