Jānis Rozītis izcīna 14. vietu Eiropas čempionātā stantraidingā 2

 
18.septembris 2007 8:34

Motosezonai tuvojoties noslēgumam, Eiropā tika noskaidroti labākie stantraidinga braucēji. Šogad par Eiropas čempionāta mājvietu bija kļuvusi Nīderlandes galvaspilsēta Amsterdama, kur liela mēroga alternatīvo sporta veidu pasākuma „Urban Action” ietvaros 8.-9. septembrī notika stantraidinga sacensības.

Piedaloties visiem spēcīgākajiem Eiropas braucējiem, „Stuntfighters Team Latvia” braucējs Jānis Rozītis izcīnīja augsto 14. vietu.

Sacensību nolikums paredzēja, ka uzvarētāji tiks noskaidroti trīs kārtās – kvalifikācija, pusfināls un fināls. Ņemot vērā iespaidīgo dalībnieku sastāvu un augsto līmeni, galvenais uzdevums bija iekļūšana pusfinālā, kas, perfekti nobraucot kvalifikācijas kārtas obligātos trikus, arī tika sasniegts. 12. vieta no 18 pusfinālā iekļuvušajiem braucējiem deva pārliecību, ka ar Eiropas grandiem cīnīties ir iespējams.

Pusfināla braucienā Jānim izdevās viss iecerētais – četru minūšu garumā daudz dažādas sarežģītības triki, taču rezultātu paziņošanas brīdī „Stuntfighters Team Latvia” sejas vairs nesmaidīja – „tikai” 14. vieta, bet iekļūšanai finālā bija nepieciešama vismaz 12. vieta. Lai arī, no malas vērtējot, Jāņa sniegums bija augstvērtīgāks kā dažam finālā iekļuvušam braucējam, diemžēl tā notiek sporta veidos, kur sniegumu vērtē žūrija.

Taču šis rezultāts dod papildus stimulu trenēties, apgūt jaunus trikus, piedalīties sacensībās, lai laika gaitā visai lielajai stantraidinga pasaulei vairs nebūtu šaubu, ka arī Latvijā ir talantīgi un respektējami braucēji, kas pieskaitāmi Eiropas elitei.

Lai arī ielas braucēji palēnām savus motociklus gatavo „ziemas miegam”, „Stuntfighters Team Latvia” sezona nebeidzas un treniņi turpinās bez apstājas. Tuvākā iespēja vērot mūsu braucējus klātienē būs alternatīvās motošosejas seriāla „Durka” noslēguma posmā 22. septembrī Biķernieku trasē.



„Stuntfighters Team Latvia” pateicas saviem atbalstītājiem SIA „Pata AB”, personīgi Uldim un Jānim Mierkalniem, SIA „RG Autotransports”, personīgi Raimondam Gailānam, kā arī Bruno Goldmanim un Helmutam Masaļskim, bez kuru atbalsta dalība starptautiskās sacensībās nebūtu iespējama.

Rīga, 2007. gada 17. septembris


Par stantraidingu. Motorsporta disciplīna stantraidings ir dažādu triku izpildīšana braucot ar speciāli pielāgotu motociklu. Kā populārākos var minēt braukšana uz aizmugurējā riteņa, braukšana uz priekšējā riteņa, riepas dedzināšana.

Dalībnieku sniegumu vērtē žūrija, kas piešķir punktus par izpildīto triku sarežģītību, precizitāti un braucēja atraktivitāti. Sporta veidam stantraidingam nav nekāds sakars ar agresīvu braukšanu pa koplietošanas ceļiem un piedalīšanos satiksmē. Sacensības un paraugdemonstrējumi notiek slēgtās teritorijās, parasti lidlaukos un motorsportu kompleksos, kur organizatori rūpējas par skatītāju drošību.

„Stuntfighters Team Latvia” braucēja Jāņa Rozīša panākumi:
2007. gada Eiropas čempionāts, 14. vieta
2007.gada  Anglijas čempionāts, 1.vieta
2007. gada Pasaules čempionāts, 9. vieta;
2007. gada Baltijas čempionāts, 1. vieta;
2006. gada Baltijas čempionāts, 2. vieta;
2006. gada Polijas čempionāts, 1. vieta.
 
Visi komentāri
 
243118. viesis 18.septembris 2007 10:35
0 0 Atbildēt

Anyway malacis! Turies!

243148. viesis 18.septembris 2007 14:10
0 0 Atbildēt

pasaulē 9, eiropā 14. wtf???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 1

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti