Saskaņotā paziņojuma veidlapa automašīnā obligāta 40

 
12.oktobris 2007 9:25

Katrā automašīnā jābūt ne tikai medicīniskai aptieciņai un ugunsdzēšamajam aprātam, bet arī saskaņotā paziņojuma veidlapai, šādu aicinājumu šodien, 11.oktobrī, izteica Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks, tiekoties ar Satiksmes ministru Aināru Šleseru.

Birks aicina saskaņotā paziņojuma veidlapu automašīnā noteikt kā obligātu.

"Rīgā ikdienā notiek daudz avāriju, kuru sekas ir vien kāda skramba vai bukte negadījumā iekļuvušai automašīnai. Turpretī sastrēgumi, kas rodas dēļ šādām avārijām ir milzīgi un laikietilpīgi, jo cietušo automašīnu vadītāji tā vietā, lai atbrīvotu brauktuvi un vienkārši aizpildītu saskaņoto paziņojumu, izsauc policiju un nobloķē satiksmes plūsmu. Kā izrādās, vairumā gadījumu saskaņotie paziņojumi netiek izmantoti, jo tie gluži vienkārši tajā brīdī šoferiem nav pieejami," norāda J. Birks, piebilstot: "Tāpēc es aicinu Satiksmes ministriju un CSDD jau no 2008.gada noteikt saskaņotā paziņojuma veidlapu automašīnā kā obligātu, kā arī noteikt, ka automašīnu tehnisko apskati var iziet tikai tad, ja transportlīdzeklī ir arī saskaņotā paziņojuma veidlapa."

Rīgas domes priekšsēdētājs arī aicina CSDD un apdrošinātājus aktīvāk informēt autovadītājus par saskaņotiem paziņojumiem, lai mudinātu to izmantošanu maznozīmīgu avāriju fiksēšanai.
 
40 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
244867. viesis 12.oktobris 2007 12:45
2 0 Atbildēt

Kāpēc CSDD nevarētu uzraudzīt un izskaidrot šo pasākumu? Veicot tehnisko apskati,pajautāt vai ir mašīnā šitāds,ja nav, tad iedot to vadītājam,lai ir. Problēma atrisināta.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti